Boğaz’a ikiz damgası

Güncelleme Tarihi:

Boğaz’a ikiz damgası
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2007 00:00

Asya’dan Avrupa’ya geçen yüzücüler, İstanbul Boğazı’nı şenlendirdi. İkiz kardeşlerden Berkay Polat genel klasmanda, Beril Polat ise bayanlarda birincilik kürsüsüne çıktı.

ASYA’dan Avrupa’ya 19. Uluslararası Boğaziçi Yüzme, Kürek ve Yelken Yarışları dün İstanbul Boğazı’nda yapıldı. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından Samsung sponsorluğunda Kanlıca-Kuruçeşme arasında 6 bin 356 metre uzunluğundaki parkurda gerçekleştirilen yüzme yarışına ikizler damga vurdu.

Genel klasmanda 14 yaşındaki Berkay Polat, 44.58.07’lik derecesiyle birinciliği elde ederken, kardeşi Beril ise beşinci, bayanlarda da birinci oldu. Genel klasmanda Polat’ın ardından Yunan Spyridon Gianniotis ikinci, Bertuğ Coşkun da üçüncülüğü elde etti. Yarışlara 54’ü bayan, 413’ü erkek olmak üzere 467 kişi kayıt yaptırmasına rağmen, 40’ı yabancı 396 yüzücü katıldı

Son anda kurtarıldı

Emniyet açısından yarış boyunca boğaz deniz trafiğine kapatılırken, yüzücülerin parkurda rotadan sapmamaları için çeşitli renklerde sis fişekleri kullanıldı. 16 kişi çeşitli nedenlerle yarışı bırakırken, ayağına kramp giren bir yüzücü boğulma tehlikesi geçirirken son anda kurtarıldı. Organizasyonda kürek, yelken, kano ve dragon yarışları da yapılırken, dereceye giren sporculara ödüllerini İstanbul Vali Yardımcısı Ergun Güngör, TMOK Başkanı Togay Bayatlı, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal ve Samsung Türkiye Genel Müdürü C.S. Lee verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!