Bogart’a selam trençkotla devam

Erkek moda dünyasında eylül demek, trençkot mevsiminin açılışı demek. Aklımızda Casablanca filminden trençkotlu Bogart kareleri, sezonun en hit ürününe genel bir bakış.

Haberin Devamı

Malzemeleri değişti, renkleri çeşitlendi, modası hiçbir zaman geçmedi. Casablanca filminden Burberry sezon kampanyalarına popüler kültürün her alanında ikonikleşmiş, pardösü olarak da bilinen trençkotlar, erkek gardırobunun bu sezon da değişmeyen demirbaşlarından. Peki, hangi modeli nasıl kullanılmalı?

Yağmurluk trençkotlar: Evden çıkarken ani yağmurlar için ideal bir koruma. En kullanımı pratik olanı her ebattaki çantaya sığmalık polyester trençkotlar. Özellikle bu ay, arabanızda ya da çantanızda, her daim yanınızda bulunmalı. Rahat, hafif ve ince kıyafetler üzerine giyin. Ceketle kullanmaya kalkmayın, uygun olmaz. Jean, renkli özellikle de beyaz pantolonlarla iyi bir kombin oluşturur. Bej ya da mavi renginde olanları her kıyafetinizle uyum sağlar.

Haberin Devamı

Çift renkli trençkotlar: Geçen sezondan yadigâr bu trençkotlar, sizin için bir trençkotu hem siyahlarla hem bejlerle hem toprak tonlarıyla giymenizi kolaylaştırıyor. ‘Smart casual’ kombinleriniz için biçilmiş kaftan. Ceket üzerine giyilebilir.

Bogart trençkotu: İş toplantıları için ideal, takım üzerine giymek için en uygun olanı. Ağırbaşlı ve özenli bir hava verir. Sonbahar için siyah, bej ya da lacivert ince koton olanları seçin. Şu aralar vitrinlerde de çok gördüğümüz, elinizi atar atmaz hemen tanıyacağınız bu ürünü bulmak için Tommy Hilfiger, Prada, Burberry, Ermenegildo Zegna, Pierre Cardin, Beymen Club, Koton, W Collection, Brandroom, H&M ve Damat mağazalarına uğrayın.

Pop trençkotlar: Trençkot erkeğinin yaşını küçültmek ve trençkotu sokak modasına sokabilmek adına kumaşları, renkleri çeşitlendi. Özellikle 2014 yaz defilelerinde birçok erkek koleksiyonunda desenli, parlak, pvc, folyo ve şeffaf plastik materyallerden trençkotlar sergilendi.

Asıl sihri kuşağında yakasında

Kısa montlar uzun ve toplu erkeklere yakışmaz; uzun paltolar kısa boyluları daha da kısa gösterir. Orta uzunlukta, kalça altında biten, belden bağlı trençkotlarsa her boyda, her bedende erkeğe yakışır. Trenkotun asıl sihri, belindeki kuşağı ve yakasında. Kuşak, beli sıkar ve silueti dengeler.
Yana açılan o büyük yakaları erkeğe maskülen imajını veren mühim bir detaydır.
En önemli özelliğiyse sezonunun hiç geçmemesi. O yüzden de yatırımlık parçalar başında gelir.

Yazarın Tüm Yazıları