GeriBayram Önerileri Bodrum'un Şirin Komşusu: Kos
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Bodrum'un Şirin Komşusu: Kos

Bodrum'un Şirin Komşusu: Kos

Yolunuz Bodrum'a düştüyse yaklaşık 45 dakika uzaklıktaki Kos Adası'na da uğramadan dönmeyin.

 

Bodrum'un hemen karşısında bulunan ve feribotlarla yarım saatte ulaşılabilen şirin Yunan adası Kos, hem canlı atmosferi hem de renkli plajlarıyla yaz aylarında tatilcilerin gözdesi konumunda. Bodrum'a gelen turistler bu şirin adayı görmeden dönmüyor.

Kos rehberi

1. Kos, öncelikle ülkemize yakın oluşu nedeniyle pek çok Türk tarafından tercih edilmesinin yanında Türkiye'ye tatile gelen yabancı turistlere de yakın konumu nedeniyle ilgi odağı haline gelmiş durumda. Haftanın her günü Turgutreis'den yarım saat süren seferler düzenleyen feribot şriketleri ile adaya ulaşmak oldukça kolay. Bunun yanında İstanbul'dan Atina aktarmalı olarak da Kos Adası'na ulaşmak mümkün.

Bodrumun Şirin Komşusu: Kos

2. Kos, düz bir ada olduğu için ulaşım konusunda da çok zahmetli değil. Adada kirlayacağınız arabayla rahatça çevredeki plajları gezebilirken, bir diğer alternatif ise adayı bisiklet kiralayarak gezmek. Engebesiz olan ada bisiklet kullanımına oldukça elverişli bir konumda. Adadaki birbirinden güzel koyları bisikletle dolaşabilir ve temiz denizlerinde kulaç atabilirsiniz.

3. Adanın en gözde plajları Paradise ve Agios Stefanos. Beyaz kumsalları, temiz denizi ve su sporları ile öne çıkan bu beachlerin yanında Elia ise sakinliği sevenlerin adresi olabilir. Psalidi sörf yapılabilen nadir plajlardan biri olduğu için adada sörf severlerin en sevdiği beach. Therma ise termal su keyfi yapmak isteyenlere hitap ediyor. Kefalos koyunda yer alan Camel ve Laggades yaz aylarında pek çok organizasyona ve partiye ev sahipliği yapan popüler plajlar arasında.

Bodrumun Şirin Komşusu: Kos

4. Geleneksel Yunan mutfağından lezzetler bulabileceğiniz en güzel taverna ve restoranları Yunanistan'ın her köşesinde olduğu gibi Kos'ta da bulmak mümkün. Taze deniz mahsullerinin en güzel örneklerini deneyimleyebileceğiniz restoranların yanında canınız dünya mutfağından lezzetler çekerse adada İtalyan, Hint, Meksika ve Asya mutfağından örnekler bulmak da mümkün.

 

Bodrumun Şirin Komşusu: Kos

Bodrumun Şirin Komşusu: Kos

5. Kos'un merkezinde bulunan alışveriş noktalarından ve caddelerden pek çok hediyelik eşya alışverişi yapmak mümkün. Çeşitli butiklerde Yunan pamuğundan üretilen kıyafetler de oldukça göz alıcı. Cafelerde Yunan kahvesi ve frappeyi mutlaka denemelisiniz. Ayrıca barmenlerin hazırladığı birbirinden lezzetli kokteyl ve içkiler de Kos manzarasına karşı iyi gidiyor.

False