Bodrum'un bilge baykuşları bu sergide

Güncelleme Tarihi:

Bodrumun bilge baykuşları bu sergide
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2016 09:10

Bodrum'un bilge baykuşları bu sergide

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde yaşayan illustrator ve ressam Mine Burak, 'Bodrum'un Bilge Baykuşları' sergisinde baykuş maketlerinin üzerine Bodrum evlerini çizdi.

Mine Burak (55), Bodrum'un Yalıkavak Mahallesi'ndeki Çavuşun Yeri Restoran'da 'Bodrum'un Bilge Baykuşları' isimli sergisini açtı. Bodrum Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Kocadon'un eşi Hülya Kocadon, turizmci Özlem Sanbay, sanatçı Niran Ünsal ve sanatseverlerin katıldığı açılışta eserler büyük beğeni kazandı. Baykuş maketlerinin üzerine Bodrum'un kule tipi, sakız tipi ve musandıralı evlerini çizen Burak, o evleri Bilge Baykuş'un kanatları altında korumaya aldığını söyledi.

ABD ve Kanada'da yaşadıktan sonra sekiz yıl önce Bodrum'a yerleşen Burak, 40 eserin yer aldığı sergideki eserlerini özellikle Bodrum'un Kadıkalesi, Dereköy ve Peksimet mahallelerindeki eski köy evlerini gözlemleyerek hazırladığını söyledi. Çam, ceviz ve tik ağaçlarının üzerine yağlı boya ile çizim yaptığını anlatan Burak "Bodrum'un eski evlerinin hemen hepsinde bir baykuş bulunurdu. Evlerin tamamen betona dönüşmeye başlaması ile bu baykuşlar da birer birer yok olmaya başladı. Ancak halen Bodrum'un eski evlerinde yaşamını sürdüren baykuşlara rastlamanız mümkün. Bodrum'un bilge baykuşları yerel doğa, fauna ve hayvan çeşitliliğinin yok oluşunun birer temsilcisidir. Aşk sembolleri ile birlikte illüstre ettiğim baykuşları yer yer ağaç kabuklarına aktarırken, Bodrum'un yerel baykuşlarının varlığına da dikkat çekmek istedim" dedi.

Sergiyi gezen sanatseverler baykuş maketleri ve üzerinde Bodrum evlerinin bulunduğu eserlerle bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Sergi 20 Eylül tarihine kadar ziyarete açık kalacak.

Yaşar ANTER / BODRUM (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!