Bodrumlu motosikletçi, Kolombiya sınırında mahsur kaldı

Güncelleme Tarihi:

Bodrumlu motosikletçi, Kolombiya sınırında mahsur kaldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2016 13:03

Motosikletle Güney Amerika turuna çıkan ve Venezuela-Kolombiya sınırında geçişine izin verilmeyen Namık Kemal Başbay için Bodrum ve İzmirli motosiklet gurupları Dışişleri Bakanlığı’na müracaat ederek yardım istedi.

Haberin Devamı

Bodrum’un Dereköy Mahallesi’nde yaşayan Bodrum Motosiklet Kulübü üyesi, evli ve iki çocuk babası 53 yaşındaki Namık Kemal Başbay, 1 Kasım 2015 tarihinde 12 ülkede yaklaşık 40 bin kilometre sürecek Güney Amerika turuna çıktı. Brezilya’dan tura başlayan ve bugüne kadar 32 bin kilometre yol kat eden Başbay’ın iki hafta önce Venezuela sınırını geçtikten sonra Kolombiya topraklarındaki Maicao sınır kapısında motosikleti ile geçişine izin verilmedi. Durumu sosyal medya hesabından bildiren Namık Kemal Başbay, "Venezuela Büyükelçiği’nden geçiş için tüm belge ve izinleri almama karşın Venezuela sınırını geçtim ama Kolombiya sınırında motosiklet ile geçişin mümkün olmadığını söylediler. Kolombiya Büyükelçimiz Engin Yürür de şu anda bu konuda yoğun mücadele veriyor ama hala izin çıkmadı" dedi.

Haberin Devamı

Bodrumlu motosikletçi, Kolombiya sınırında mahsur kaldı

Kolombiya sınırına girdiği için geri de dönemediğini anlatan Başbay, "Geçişime de izin vermiyorlar. Bulunduğum Maicao kasabası Güney Amerika’da kaçakcılığın ve yasadışılığın merkezi. Kolombiya polisi sürekli motosikletimin burada olmasının bile yasal olmadığını her an motosiklete el konulabileceğini söylüyor. Resmen oda hapsindeyim. Bölgedeki arkadaşlardan burayı kime sorsam insanın içini karartan, ürküten açıklamalar yapıyorlar. Bir oda buldum, dışarısı güvenli olmadığı için dışarı da çıkamıyorum. Elçiliklerden gelecek yardımı bekliyorum" diye konuştu.

BODRUM VE İZMİRLİ MOTORCULARDAN DESTEK

Süpereva Riders Kulübü İzmir Chapter sözcülerinden veteriner Erkan Sözbilen motosiklet kulübü ve motosikletliler olarak Dışişleri Bakanlığı’na müracaat ederek Namık Kemal Başbay için yardım istediklerini belirtti.

Sözbilen, "Motosikletiyle dünya turuna çıkan, Bodrum’un yerel, tanınmış ve sevilen motosikletçilerinden Namık Kemal Başbay ağabeyimiz Venezuela- Kolombiya sınırında mahsur kaldı. Şu an Kolombiya’da sınır kapısına yakın Maicao kentinde motosikletinin geçiş işlemlerini yapabilmek için uğraşıyor. Burada Türkiye Cumhuriyeti’nin gücünün yanında olması gerektiği kanaatindeyim" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!