Bodrumlu kadınlar cinsel istismar önergesine karşı meydanlarda

Güncelleme Tarihi:

Bodrumlu kadınlar cinsel istismar önergesine karşı meydanlarda
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2016 22:51

Bodrumlu kadınlar cinsel istismar önergesine karşı meydanlarda

Haberin Devamı

Nilüfer DEMİR / BODRUM (Muğla), (DHA)- MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde cinsel istismara uğrayan birey ile failin evlenmesi durumunda, failin cezasının geri bırakılması veya ertelenmesini içeren cinsel istismar önergesine karşı çıkan Bodrum Kadın Dayanışma Derneği üyeleri yaptıkları eylemle önergenin geri çekilmesini istedi.
Cinsel istismar önergesine karşı olan Bodrum Kadın Dayanışma Derneği üyeleri, bugün akşam saatlerinde Belediye Meydanı'nda eylem yaptı. Eyleme, yaklaşık 250 kadının yanı sıra erkeklerde destek verdi. Kadınlar tepkilerini düdük çalarak, alkışlarla ve pankartlarla duyurdu. Kadınlar ellerinde "Erkek faillerin affına hayır', '12 yaşında tecavüze uğra rıza ara, akla erkek faili evlilikler pakla', 'Çocuklara uzanan penisler kırılsın', 'Failleri aklayan önergeye hayır' ve '18 yaş altı çocuktur, rıza aranmaz' gibi pankartlarla meydanda önergeye karşı tepkilerini gösterdi. Polisin güvenlik önlemi aldığı meydandaki eyleme Bodrum'da yaşayan şarkıcı Zeynep Casalini de katıldı. Casalini, "Benim iki tane kızım var. Kızım olmasa oğlum olsa hatta çocuklarım olmasa da yine burada olacaktım. Yasaların en güçsüzü korunması gerekirken burada inanılmaz bir durum var. Ne koruyor, ne gözetiyor. Akıl almaz bir şey. Ben söyleyecek söz bulamıyorum. Ancak yasak olabilecek bir şey, nasıl yasa olabilir, aklım almıyor. Böyle bir şeyi düşünmek, kabusunu görmek bile gerçekten inanılmaz bir acı. Derhal bunun iptal edilmesini istiyorum" dedi.
Bu önergenin kız çocuklarının kaderini belirlediğini söyleyen Bodrum Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Figan Erozan ise, "Biliyorsunuz bu yasa gece önerge olarak verildi. AKP milletvekilleri tarafından verildi. O yüzden bugün bu alanlarda nöbet tutuyoruz. Dolayısıyla bu bizim bedenlerimizi ilgilendiriyor ve doğurduğumuz kız çocuklarının kaderini belirliyor. Herhangi bir erkeğin işlediği suçu siz 12 yaşında rızaya indirerek evlilik kurumuyla aklayamazsınız. Böyle bir hak yoktur, suç suçtur. Dolayısıyla bu yasa geçmeyecek, geçerse de biz mücadele etmeye devam edeceğiz. Asla erkek failleri teşhir etmekten, onlarla mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz. Bu yasayı geçirebilirler ama imzaladıkları İstanbul Sözleşmesi ve Sedan Sözleşmesi var uluslararası hukuk var. Dolayısıyla bu yasayı kabul etmiyoruz o yasa çekilecek" dedi.
Eyleme katılan kadınlar basın açıklamasının ardından, olaysız bir şekilde dağıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!