Bodrum'da mülteciler için toplum merkezi açılıyor

Güncelleme Tarihi:

Bodrumda mülteciler için toplum merkezi açılıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2016 10:15

Bodrum'da mülteciler için toplum merkezi açılıyor

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'ndeki bir dernek tarafından, başta Suriyeliler olmak üzerine mülteci ailelere yönelik hizmet verecek toplum merkezi açılıyor.
İnsanca Yaşam Derneği tarafından İslamhaneleri Mahallesi'nde açılacak merkezde, Bodrum'a yerleşen Suriyeli ailelerin entegrasyon ve terapi süreçleri yürütülecek. Merkezde yalnızca göçmenlere değil, tüm katılımcılara açık olmak üzere kadın ve çocuklara etüt, sanat terapi, oyun, el işi dersi gibi etkinliklerin yanı sıra yabancılar için Türkçe dersleri verilecek.
Dernek Başkanı Ayça Kubat, "Dernek olarak bugüne kadar 8 ayda yaklaşık 50 bin kişiye yemek verdik. 15 bine yakın hijyen paketi dağıtılmasını sağladık. Toplamda 20 koli kıyafet Kos'a, 100 koli Suruç'a ve 300 koli de İzmir'e gönderdik. Yalnızca sığınmacılara değil, yardıma ihtiyacı olan herkese yardım elini uzatan dernek, içinde sığınmacıların da bulunduğu Bodrum'daki evsizlere her akşam sıcak çorba dağıtıyoruz. Sonbahar'da Bodrum'da yaşanan sel felaketinde evleri hasar gören ailelere de ev eşyası, giyim, gıda ve hijyen malzemesi desteği vermiştik. Derneğin, maddi durumu yeterli olmayan Türk ve Suriyeli ailelere destekleri devam ediyor. Dernek ayrıca, uluslararası bir dil öğrenimi yöntemi olan, ana dilleri farklı olan iki kişinin karşılıklı sohbet ederek birbirlerine dillerini öğretmesi esasına dayalı 'Tandem' yönteminin uygulandığı buluşmaları her hafta Çarşamba günleri organize ediyor" dedi.

Yaşar ANTER / BODRUM (Muğla), (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!