Bodrum'da korkutan yangın 8 saat sonra kontrol altına alındı

Güncelleme Tarihi:

Bodrumda korkutan yangın 8 saat sonra kontrol altına alındı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2016 19:00

Bodrum'da öğle saatlerinde çıkan yangına itfaiye ve orman ekiplerinin alevlere müdahalesi sürüyor. "Cehennemin içerisindeyiz" diyen Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, "Tüm ekiplerimiz burada. Herhangi bir olası duruma karşıda sağlık ekipleri de bölgede. Dumandan etkilenen itfaiye görevlileri var. Müdahaleye katılan herkese teşekkür ediyorum" dedi. Öte yandan yangın 8 saat sonra kontrol altına alındı.

Haberin Devamı

Bodrum’un Yokuşbaşı Mevkisi’nde katı atık vahşi depolama alanında bugün saat 13.20 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Plastik atıkların tutuşması ve rüzgarında etkisi ile yangın kısa sürede büyüyerek geniş bir alana yayıldı. Zaman zaman patlamalarında meydan geldiği ve alevlerin ormanlık alanla birlikte katı atık ayrıştırma işinde çalışan ailelerin kaldığı barakaları tehdit eden yangına itfaiye ve Milas Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı arazözlerle karadan müdahale edildi.

Katı atık ayrıştırma işinde çalışanlar, görevlilerin ve yakınlarının yardımı ile otomobil ve minibüslerle güvenli alana taşınmaya başlandı. Bölgeye ambulans ekipleri de sevk edildi. Dumandan etkilenen bir itfaiye erine olay yerinde müdahale edildi. Bölgeye havadan müdahale içinde söndürme uçağı sevk edildiği bildirildi.

Haberin Devamı

SÖNDÜRME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Bodrum’un Yokuşbaşı Mevkisi’nde katı atık vahşi depolama alanında çıkan yangında, Muğla ile ilçeleri Bodrum, Milas ve Yatağan’dan toplam 17 itfaiye aracı, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait 8 arazöz ile 50 orman işçisi karadan, 2’şer söndürme helikopteri ve uçağı ile müdahale edildiği bildirildi. 4 iş makinesinin yanı sıra özel ve resmi kurumlara ait olmak üzere 10’a yakın su tankeri ve vidanjörü ile AKUT Bodrum Ekibi ve Muğla 911 Arama Kurtarma Araştırma Derneği üyelerini de söndürme çalışmalarına destek verdiği belirtildi. Çöplükteki yangının güney batı yönündeki ormanlık alana sıçraması havadan ve karadan müdahale sayesinde son anda önlendi. Ancak, zaman zaman etkili olan ve sürekli yön değiştiren rüzgar nedeniyle alevlerin ormanlık alana sıçraması tehlikesinin henüz tam olarak ortadan kalkmadığı öğrenildi. 

Bodrum Belediye Başkanı CHP’li Mehmet Kocadon da bölgeye gelerek söndürme çalışmalarını izleyip, bilgi aldı. Bodrum’a yakışmayan görüntüler yaşandığını belirten Başkan Kocadon, Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından başka bir alanda yapılmak istenilen katı atık bertaraf tesisinin yapılacağı yere ağaç kesileceği gerekçesi ile itiraz edilip eylem yapıldığını hatırlattı.

Haberin Devamı

BELEDİYE BAŞKANI KOCADON: CEHENNEMİN İÇERİSİNDEYİZ

"Cehennemin içerisindeyiz" diyen Başkan Kocadon, "Tüm ekiplerimiz burada. Herhangi bir olası duruma karşıda sağlık ekipleri de bölgede. Dumandan etkilenen itfaiye görevlileri var. Müdahaleye katılan herkese teşekkür ediyorum" dedi. 

ÇÖPLÜK YANGINI KONTROL ALTINA ALINDI

Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde, çöplük alanda çıkan ve ormanlık alanı tehdit eden yangın 8 saatlik yoğun müdahale ile kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarının gece boyunca süreceği, orman ekiplerinin de herhangi bir olumsuzluğa karşı bölgede hazırda bekleyeceği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!