Bodrum’da iskele ihalesine tepki

Güncelleme Tarihi:

Bodrum’da iskele ihalesine tepki
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2015 19:52

Bodrum'da belediyenin mühürleyerek yapımını durdurduğu iskele ve rıhtımın, Milli Emlak Müdürlüğü tarafından ihaleye verilerek kiralanmak istenmesi, Bodrumluların tepkisine neden oldu.

Haberin Devamı

Bodrum’da iskele ihalesine tepki

Bodrum İlçesi Kumbahçe Mahallesi’nde hizmet veren dünyaca ünlü Halikarnas Disko tarafından yapımına başlanan iskele için 2012 yılında denize kazıklar çakıldı, Bodrum Belediyesi ise kaçak olduğu gerekçesiyle iskeleyi mühürledi. Milli Emlak Müdürlüğü’nün iskele ve kıyı düzenlemesi yapılması amacıyla 30 yıllığına 28 Aralık Pazartesi günü ihaleye çıkılacağını açıklaması üzerine, Kumbahçeliler Platformu bugün akşam saatlerinde ihaleye verilecek yerde basın açıklaması yaparak tepkilerini dile getirdi.

Bodrum’da iskele ihalesine tepki

Haberin Devamı

Yaklaşık 300 kişinin katıldığı açıklamada Turgutreis Turizm Meslek Lisesi 10’uncu sınıf öğrencisi 15 yaşındaki Yağız Coşkun basın açıklamasını okudu. Coşkun, ihale kararının ardından yaşadıkları üzüntüyü dile getirerek "Kıyılarda yapılan tüm tesisler kamunun yararı gözetilerek halkın ihtiyacı için yapılır. Bodrum halkının burada bir iskeleye ihtiyacı yoktur. Bodrumlu olarak burada iskele görmek istemiyoruz. Birilerinin çıkarı için kamunun çıkarı çiğnenemez. Bu nedenle bu ihale derhal iptal edilmeli, üç yıldır duran kazıklar da çıkarılmalıdır" dedi.

Bodrum’da iskele ihalesine tepki

"YÜRÜYEMEZ OLDUK"

Evli, 2 çocuk, 3 torun sahibi 72 yaşındaki Hüsniye Cengiz ise, "Bu yaşıma kadar burada hep denize girerdik. Son yıllarda işgallerin artması üzerine bırakın denize girmeyi, yolda yürüyemez olduk. Denizin içine iskele yaparak kıyıyı işgal ederek bize ’dağa gidin’ diyorlar. Kazıkları hemen kaldırsınlar buraya iskele yaptırmasınlar. Bu iskeleyi yapandan başkasına faydası yok, kılıfını hazırlayıp yağmayı yapıyorlar engel olacağız" dedi.

Bodrum’da iskele ihalesine tepki

Haberin Devamı

"İHALEYE İPTAL DAVASI AÇACAĞIZ"

İskelenin yapım aşamasında defalarca eylem yaptıklarını belirten Bodrum Yurttaş İnsiyatifi Sözcüsü Ayhan Karahan ise, "Sırf birileri rant sağlasın diye kamu çıkarını çiğneyerek ayrıca Bodrum’un kalbine kazık çakarak bu ihaleyi yapılsa bile iptal ettireceğiz. Pazartesi günü ihalenin yapılmasının hemen ardından üç avukat ile birlikte Muğla İdare Mahkemesi’nden kamunun hiçbir yararı olmadığı ayrıca tarihi kentin siluetini bozduğu gerekçesiyle iptal davası açacağız. Burayı ihale ile alan emeline kavuşamaz. Ayrıca şu anda Belediye’nin mühürlediği bir alan ihaleye verilmek isteniyor" diye konuştu.

Yaklaşık 45 dakika süren eylem sonunda katılımcılar sessizce dağıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!