Bodrum'da Gönüllüler Günü'ne stantlı kutlama

Güncelleme Tarihi:

Bodrumda Gönüllüler Gününe stantlı kutlama
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2016 18:58

Bodrum'da Gönüllüler Günü'ne stantlı kutlama

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Bodrum içesinde 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü, Bodrum İskele Meydanı'nda açılan stantta kutlandı. Standa gelen Bodrumlular'a "Hangi sürdürülebilir kalkınma hedefi için gönüllüsünüz" sorusu soruldu.
Deniztemiz TURMEPA Derneği Bodrum Şubesi, 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü'nü kutladı. Kutlamalara TEMA Vakfı Bodrum Şubesi de destek verdi. Bodrum İskele Meydanı'nda kurulan stantta vatandaşlara gönüllülük ilkesi ile ilgili bilgiler verildi. Bu etkinliği Bodrum'da ilk defa yaptıklarını belirten Deniztemiz TURMEPA Derneği Genel Sekreteri Ethem Güzelgün, "Bizler TURMEPA ailesi olarak Ulusal Gönüllülük Komitesi'nin üyesiyiz. Komite olarak buradaki amacımız gönüllülüğün tanınması gibi ortak bir amaç doğrultusunda gönüllülük alanındaki aktörleri bir araya getirerek işbirliğini desteklemek. Komitenin daimi sekreteri Birleşmiş Milletler Gönüllüleri'dir. Birleşmiş Milletler Ulusal Gönüllülük Komitesi koordinasyonunda 1985 yılından bu yana Türkiye dahil olmak üzere 136 ülkede kutlanmakta ve Deniz Temiz Derneği/TURMEPA ailesi olarak bizde ülkemizdeki 23 sivil toplum kuruluşu ve kurumunu temsilen bugün standımızdayız. Dünya Gönüllüler Günü'nün bu yılki teması 'Kimseyi Geride Bırakma'dır. Bu tema çerçevesinde Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri için Küresel Hedefleri 2030'a kadar yerine getirmede birlikte hareket etmenin önemini TURMEPA ailesi olarak üyesi olduğumuz Ulusal Gönüllülük Komitesi eşliğinde sürdüreceğiz. Biz TURMEPA olarak standımızda paylaştığımız görsellerimizde hedeflerden 14. madde yani 'Sudaki Yaşam'ın takipçisi olacağız ve bunu paylaşacağız. Standımıza gelen gelen tüm gönüllü adaylarımıza 'Hangi sürdürülebilir kalkınma hedefi için gönüllüsünüz' diye soruyoruz" dedi.
GÜNÜMÜZDE GÖNÜLLÜ OLMAK ÇOK ÖNEMLİ
İnsanı insan yapan değerlerin en niteliklilerinden bir tanesi gönüllü olmak olduğunu belirten Tema Vakfı Bodrum gönüllüsü Haluk Ortaç da, "Günümüzde her insanın mutlaka gönüllü çalıştığı bir sivil toplum kuruluşu olmalı. Özellikle küresel ısınmaya bağlı iklim değişikliği ile mücadele edilen günlerde bu çok önemli. Küresel ısınmaya bağlı iklim değişikliğine karşı verilen mücadelede bu insanlığın önünde bir sınavmış gibi duran bu sorunu çözmede çok önemli bir yaşam ve davranış şeklidir" dedi.
Hülya ELTEŞ / BODRUM (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!