Bodrum'da Gıda ve Tarım Festivali

Güncelleme Tarihi:

Bodrumda Gıda ve Tarım Festivali
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2015 01:32

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde tarımsal potansiyelin ön plana çıkarılması amacıyla Bodrum Gıda ve Tarım Festivali düzenlendi. Oniki Adalar Sanayi ve Ticaret Odası'nın da katılımıyla gerçekleşen festivale, Yunanistan'ın İstanköy (Kos) Adası'nda da üreticiler katılarak, ürünlerini tanıttı.

Haberin Devamı

Bodrum'da ilçenin tarımsal potansiyelini öne çıkarmak ve komşu adalar arasındaki ticari faaliyetleri de artırmak amacıyla düzenlenen Bodrum Tarım ve Gıda Festivali 24 Mayıs'a kadar ziyarete açıldı. Festival kapsamında Bodrum Yarımadası'ndan, Türkiye'nin pek çok ilinden ve Bodrum'a komşu olan Yunanistan'ın Kos ve Rodos adalarından üreticiler katılarak ürünlerini sergilemeye başladı. Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen üreticilerin yer aldığı festivalde yeme içme ürünlerinin yanı sıra elektronik malzemelerin de yer aldığı 40 stant açıldı.

Bodrum İskele Meydanı'nda yapılan festivalin açılışına Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Altındağ, Bayındır Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Gerdan, Kos Ticaret Odası Ekonomi Bölümü Başkanı Giallizis Stergios, Kos Ticaret Odası Turizm Departmanı Başkan Yardımcısı Dimitrios Sarantis, Bodrum Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muammer Bektaş, Bodrum Belediyesi Meclis Üyesi ve Bodrum Ziraat Odası Başkanı Mehmet Melengeç, Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Salih Tufan, Türkiye Tarım Gıda Yazarları ve Gazetecileri Derneği (TAGYAD) Başkanı İsmail Uğural, Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erdoğan Başeymez, siyasi parti temsilcileri, milletvekili adayları ve vatandaşlar katıldı.

HEM TURİZMDE HEM TARIMDA MARKA İLÇE
Turizmde marka olan Bodrum'un tarımda da bir marka haline gelmesi için çalışmalar yaptıklarını belirten Bodrum Ziraat Odası Başkanı Melengeç, ilçenin turizmde marka olduğu gibi tarımda da marka olması için iddialı olduklarını açıkladı. Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, Bodrum'un küçümsenmeyecek oranda tarım potansiyeli olduğunu belirterek "Meşhur Bodrum mandalinamız, eskiden buranın geçim kaynağıydı. Bugün üretim istenilen seviyede değil. Gerek deniz gerek kültür balıkçılığı çok önemli oranda arttı. Zeytinciliğimiz de yine aynı şekilde önemli bir potansiyel" dedi. Açılışın ardından davetliler stantları gezerek, ürünlerle ilgili bilgi aldı. Kos Ticaret Odası Ekonomi Bölümü Başkanı Giallizis Stergios de adadan getirilen çeşitli ürünleri, Başkan Yardımcısı İsmail Altındağ'a ve beraberindekilere tanıttı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!