Bodrum'da Engelliler Günü kutladılar

Güncelleme Tarihi:

Bodrumda Engelliler Günü kutladılar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2016 14:58

Bodrum'da Engelliler Günü kutladılar

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde yaşayan engelliler kendileri için hazırlanan yürüyüş ve çeşitli etkinliklerle dolu Dünya Engelliler Günü programında doyasıya eğlendi.
Bodrum Kent Konseyi Engelli Meclisi ve Bodrum Sağlık Vakfı tarafından Bodrum Kaymakamlığı ile Bodrum Belediye Başkanlığı'nın katkılarıyla ilçede '3 Aralık Dünya Engelliler Günü' için program hazırlandı. Otogarda bir araya gelen engelliler, Bodrum Gülümser Mehmet Danacı Ortaokulu Bando Takımı eşliğinde Belediye Meydanı'na kadar yürüdü. Yürüyüşte, Yahşi Özel Eğitim Uygulama ve İş Uygulama Merkezi, Umurca İlkokulu Engelliler Özel Sınıfı, Bodrum Sağlık Vakfı Begonvil Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) öğretmen ve öğrencileri ile engelli dernekleri üyeleri katıldı. Engeliler, yol boyunca, 'Sevgi engel tanımaz', 'Siz de engelli dostu olabilirsiniz', 'Unutma sende bir engelli adayısın', 'Önyargı en büyük engeldir', 'Engelliyiz ama engel değiliz', 'Engellerimi aşmak için elimden tutun' yazılı dövizler taşıdı. Yürüyüşte engellilere polis ekipleri de eşlik etti. Yollar engellilerin geçişi sırasında kapatıldı. Yürüyüşün ardından meydandaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulup, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Daha sonra İskele Meydanı'nda devam eden programa Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Vekili Mustafa Semiz, Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan, Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, Bodrum Belediye Başkan yardımcısı Kemal Orman, Bodrum Sağlık Vakfı Başkanı Ahmet Biçer ile çok sayıda okul ve vatandaş katıldı.
RİTİM GÖSTERİSİ SUNDULAR
Yahşi Özel Eğitim Uygulama ve İş Uygulama Merkezi öğrencileri 'Atatürk Çocukları' adlı şarkılı oyun sergiledi. Sağlık Vakfı Begonvil Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Engelsiz Müzik Atölyesi Alev Karaman eşliğinde ritim ve şarkı gösterisi sundu. Sahnede, 17 yaşındaki cam kemik hastası Niyazi Gök yattığı yerde arkadaşlarına eşlik etti. Ritim gösterisinde diğer engelli öğrenciler arkadaşlarının çaldığı enstrümanlara oyun oynayarak eşlik etti. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün engellilere karşı olan sorumlulukları bir kere daha hatırlattığını belirten Yahşi Özel Eğitim Uygulama ve İş Uygulama Merkezi Müdürü Serkan Kale, "Herkesin yapabileceği bir şey var. Engelli vatandaşlarımızın önündeki engellerin kaldırılması, kendilerinin ve ailelerinin yaşam kalitelerinin yükseltilmesi ve yaşam sevincinin arttırılması umuduyla tüm engellilerin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kutluyorum" dedi.
Program, Yahşi Özel Eğitim Uygulama ve İş Uygulama Merkezi, Okul Aile Birliği, Ege Kültür Rehabilitasyon Merkezi ve Begonvil Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi'nin İskele Meydanı'ndaki kermesi ile devam etti.

Hülya ELTEŞ / BODRUM (Muğla), (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!