Bodrum'da dijital devlet toplantısı

Güncelleme Tarihi:

Bodrumda dijital devlet toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2017 16:32

Bodrum'da dijital devlet toplantısı

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde Türkiye Bilişim Derneği tarafından 'dijital devlet' temasıyla 19'uncu Kamu Bilişim Merkezleri Yöneticileri Birliği toplantısı düzenlendi.

Türkiye Bilişim Derneği'nin (TBD) 19'uncu Kamu Bilişim Merkezleri Yöneticileri Birliği (BİB) toplantısı 26 - 29 Ekim tarihlerinde Muğla'nın Bodrum ilçesinde yapılıyor. Temanın 'dijital devlet' olarak belirlendiği, yarın (27 Ekim) başlayacak toplantılarda 'siber güvenlik', 'e-devlet', 'bulut bilişim', 'KamuNet' gibi stratejik konular ele alınacak. TBD tarafından yapılan yazılı açıklamada kamu ve özel sektörü 'dijital devlet' için bir araya getirecek toplantının Vogue Otel'de yapılacağı belirtildi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ve Dijital Türkiye Platformu'nun desteği ile düzenlenecek olan 19. TBD Kamu-BİB toplantısına TBD Ankara Şube Başkanı Nurcan Sunay, Genel Başkan Rahmi Aktepe, CHP'li Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı müsteşar yardımcısı Galip Zerey ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü konuşmacı olarak katılacak.

Dijital Türkiye hedefi için kamu, özel sektör ve akademik dünyanın ortak hareketinin öneminin vurgulanacağını belirten TBD Genel Başkanı Rahmi Aktepe, "Türkiye'nin devlet kurumlarının ve özel sektörünün, bilim ve bilişim alanındaki başarısı artık ülkemizin beka sorunu haline geldi. Türkiye, jeopolitik konumu, çevre ülkelerden gelen terör sorunu, sınır ötesi operasyonlar ile zorlu bir süreçten geçiyor ve teknoloji üreten ve ihraç eden bir ülke olmanın eşik noktasında bulunuyor. Türkiye son 10 yılda bilim ve bilişime yaptığı yatırımların meyvesini kamu, özel sektör ve akademik çevrelerinin bilim ve bilişimde birleşmesi ile alacaktır. Geçmiş uygarlıkların gıpta ile baktığı bizler, bu eşik noktasını kamu ve özel sektör arasında işbirliğini sağlayarak aşacak güçteyiz. Yeter ki kurumlar arası sağlıklı bir iletişim ve işbirliği olsun. Aksi takdirde kurumların kendi alanlarında yalnız bir şekilde gelişme arzuları, kurumlar arasında işbirliğinin zorunlu olduğu bilim ve bilişim dünyasında en büyük engeldir. Bilişimciler olarak bizler ülkemizin geleceği için güç birliği yapacağız ve ülkemizi geleceğe taşıyacağız" dedi.

Aktepe toplantılara Kamu-BİB'e kamu ve özel sektör bilişimcilerinin yanı sıra üniversitelerden de katılım beklendiğini belirterek, "Yerli ve milli yazılımlarla oluşturulan yeni teknolojilerin mevcut sisteme uyarlanması ve yaşanan sorunlara çözüm önerilerinin getirilmesi gibi konuların da masaya yatırılacağı toplantıda, katılımcıların görüşleri raporlanacak ve dijital dönüşüm sürecinde kullanılacak bir başucu kitapçığı olarak derlenecek" diye konuştu.

Yaşar ANTER / BODRUM (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!