Bodrum'da büyük balık için yarışacaklar

Güncelleme Tarihi:

Bodrumda büyük balık için yarışacaklar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2016 09:07

Bodrum'da büyük balık için yarışacaklar

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde, ilk kez düzenlenecek olan Akdeniz Açık Deniz Sportif Balıkçılık Turnuvası'nın (Mediterranean Offshore Sportfishing Tournament-MOST) 15-18 Eylül tarihleri arasında yapılacağı bildirildi.

Yalıkavak, Gümüşlük ve Turgutreis mahalleri açıklarındaki 15 millik alanda, merkezi ABD'de bulunan ve geçtiğimiz yıl kuruluşunun 75. yılını kutlayan Uluslararası Olta balıkçılığı Derneği'nin (International Game Fish Association-IGFA) kuralları çerçevesinde yapılacak Akdeniz Açık Deniz Sportif Balıkçılık Turnuvası'na Rusya, Yunanistan, Hollanda, Azerbaycan ve Türkiye'den 50 sportif balıkçı teknesi ve 300 sporcu katılacağı açıklandı.

Turnuvada, katılıma uygun donanımdaki teknelerdeki ekiplerin, kılıç ve ton başta olmak üzere bölgede bolca av veren diğer balık türlerini avlayacağı, yakaladıkları balıkların boy ve ağırlığına göre puan kazanacakları belirtildi. Balıkların denize sağlıklı olarak geri bırakılması halinde ise yarışmacılar kazanacakları yüksek puanlarla büyük ödüle daha çok yaklaşacakları kaydedildi.

Açık deniz Büyük Balık Avı (Offshore Big Game) kategorisinde düzenlenecek turnuvanın bu özellikleri ve yurt dışından katılan birbirinden önemli konukları ile sportif balıkçılığın Türkiye'deki Formula 1'i olacağı belirten MOST Organizasyon Komitesi Sözcüsü Can Özer, "Son yıllarda dünyanın en popüler hobileri arasındaleri arasında yerini alan ve yaygınlaşan sportif balıkçılık, ülkemizde de önemli takipçilere sahip. Üç bir yanı denizlerle çevrili ve bu hobi için oldukça elverişli bir coğrafyaya sahip olan ülkemizde iş dünyasının önde gelen isimlerinin yanı sıra birçok doğa ve denizsever de Türkiye'de düzenlenen uluslararası sportif balıkçılık turnuvalarına büyük bir keyif ve heyecanla katılıyor. Bu heyecanı Bodrum'da ve ülkemizde yaşatacağımız için mutluyuz" dedi.

Özer Akdeniz Açık Deniz Sportif Balıkçılık Turnuvası'nın amacının ise Türkiye'de sportif balıkçılığı yaygınlaştırarak, dünyada önemli bir deniz turizmi elçisi olmak, doğa ve çevre bilincini geliştirmek, yaygınlaştırmak, sürdürülebilir çevre anlayışı için farkındalık yaratmak, deniz turizmini geliştirmek ve ülkemizi farklı alanlarda tanıtarak, dünyanın her yerinden farklı insanlara dokunmak olduğunu söyledi.

Yaşar ANTER / BODRUM (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!