Bodrum'da bayram hareketliliği

Güncelleme Tarihi:

Bodrumda bayram hareketliliği
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2016 16:15

Bodrum'da bayram hareketliliği

Haberin Devamı

Nilüfer DEMİR / BODRUM (Muğla), (DHA) - KURBAN Bayramı tatilinin hareketliliği Bodrum'a da yansıdı. Zorlu bir sezonu atlatan turizmciler bayram hareketliliği ile nefes alırken, tatilciler de alışveriş yapıp denizin keyfini çıkardı.
Kurban Bayramı tatilinin dokuz gün olmasıyla Bodrum'da dün trafikte ile başlayan hareketlilik, bugün sabah saatlerinden itibaren de sahillere ve şehir merkezine yansıdı. Gümbet, Paşatarlası ve Kumbahçe sahilinde doluluk yaşanırken, tatilciler ise sezon sonunda güneşin ve denizin keyfini çıkardı. Bol bol yüzen ve güneşlenen tatilciler, su sporları yaptı. Bazı tatilciler de Bodrum'un dünyaca ünlü Barlar Sokağı olarak bilinen Cumhuriyet Caddesi'nde gezip, alışveriş yaptı.
Bursa'dan arkadaşları ile tatile gelen 26 yaşındaki Sare Dal tatil için her fırsatta Bodrum'a geldiklerini belirterek, "Çok güzel ve sıcak bir ortam var Bodrum'da, bu nedenle tercih ediyoruz. Gün içinde denize girip eğleniyoruz" dedi.
Azerbaycan'ın Bakü şehrinden Kurban Bayramı için Bodrum'a arkadaşları ile birlikte gelen Hemşire 38 yaşındaki Aygün Garibova da, "Arkadaşlarımda tatil için Bakü'den Bodrum'a geldik. Kurban Bayramı tatilini bu şekilde değerlendirdik. Bodrum'u çok beğendik, çok eğleniyoruz. Herkesin bayramını kutluyoruz" diye konuştu.
'BAYRAM NEFES ALDIRDI'
Gümbet Sahili'nde hizmet veren Roy's Place Restoran'ın müdürü Yusuf Temel, "Kurban Bayramı hareketliliği ile nefes aldıklarını vurgulayarak şunları söyledi:
"Sezonu ne kar ne de zarar yaparak tamamlama şansı bulduk. Bayram bizlere 60 gün komada yatan bir hastanın parmağını hareket ettirmesi gibi geldi. Tost, hamburger gibi yiyecek içecek satışları arttı. 'Bayram, nefes aldırdı' diyebiliriz. Sezonun da son haftalarında bu hareketlilik işletmeciye moral oldu."
GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTTIRILDI
Kurban Bayramı tatili süresince tatilcilerin bir sorunla karşılaşmaması için, polis ve jandarma ekipleri de güvenlik önemlerini arttırdı. Bodrum Belediyesi Zabıta ekiplerinin ise kurban bayramı süresince, kurban kesim yerlerini denetleyeceği belirtildi.
Kurban Hizmetleri Komisyonu'nun belirlediği kesim yerlerinde Bodrum İlçe Müftülüğü görevlilerinin ve zabıta ekiplerinin denetiminde, kesim işleminin kasaplar tarafından gerçekleştirileceği kaydedildi.
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!