Bodrum'da Barok müzik şöleni

Güncelleme Tarihi:

Bodrumda Barok müzik şöleni
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2016 13:25

Bodrum'da Barok müzik şöleni

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde Karya Kültür ve Sanat Derneği (KARSANAT) tarafından bu yıl 7'incisi düzenlenen ve üç gün süren Karsanat Barok Müzik Festivali'nin son gecesinde Baroque Orient Müzik Grubu sahne aldı. Bodrum Antik Tiyatro'daki ücretsiz konseri yaklaşık 500 sanatsever izledi.Konser öncesinde mezzosoprano Gülderen Erdoğmuş ile çalışmalarını sürdüren ve Royal Academy'nin Londra 6. Şan Seviye sınavlarına hazırlanan genç soprano Selin Solu'ya Müziğe Teşvik Ödülü verildi. Karya Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Esen Demirci, "Ne yazık ki bu festivalimize; zamansız kayıpları ile bizleri derinden yaralayan iki acı kaybımız damgasını vurdu. Karsanat'ın yönetim kurulu üyesi, tiyatro sanatçısı ve can dostumuz Alev Gürcan ile her etkinliğimizde bizlere fotoğraflarıyla büyük bir albüm oluşturmuş, sanatçıların gönüllü destekçisi 'Bodrum'da Bu Hafta'nın yaratıcısı, sevgili Dilek Cebeci'yi de unutmadık, unutmayacağız. Karya Barok solistleri olarak, Bach'ın 'Matthaus Passion' adlı dini oratoryosunun orjinal Almanca librettosundan 'Erbarme Dich' olarak bildiğimiz Alto aryasını, 'Merhamet et, Tanrım' sözleriyle başlayan Türkçe metniyle seslendirerek bir ilke imza atarak, Alev Gürcan ile Dilek Cebeci'ye armağan ediyoruz" dedi.

Sıradışı sesleriyle ödüllü kontrtenorlar Kaan Buldular ile Nuri Harun Ateş ve mezzosopranolar Gülderen Erdoğmuş, Elif Tuğba Tekışık, Esen Demirci ve Türk müziği solisti Özge Eyüboğlu'dan oluşan Karya Barok Topluluğu, konserlerinde Barok Dönem'in doğuda neler yaşandığını merak eden batılı bestecilerin eserlerini sundu.

Topluluk, özellikle 18. yüzyılda, çok geniş bir coğrafyada yer alan farklı kültürlerin sanat yoluyla nasıl kaynaşmış olduğunu keşfederken, Avrupa'nın saraylarında yankılanan Barok Operalar'ın baş karakterleri olan Osmanlı Sultanları'nı sahneledi. Karya Barok Topluluğu, Batıdaki Şarkiyat eğiliminin örneklerinden Handel'in Timurlenk, Guilio Cesare ve Rinaldo operaları ile, Vivaldi'nin Yıldırım Bayezid Operası ve Rameau'nun Les Indes Galantes Operası'ndan seçilen eserleri de repertuvarında yer verdi. Konser sonunda sanatçılar dakikalarca ayakta alkışlandı.

Yaşar ANTER / BODRUM (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!