Bodrum ve Marmarisliler Ata'sını unutmadı

Güncelleme Tarihi:

Bodrum ve Marmarisliler Atasını unutmadı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2016 16:54

Bodrum ve Marmarisliler Ata'sını unutmadı

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Bodrum ve Marmaris İlçesi'nde gerçekleştirilen çeşitli etkinlikler ile Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78'inci yıldönümünde anıldı.
Muğla'nın Marmaris Belediyesi ve Kent Konseyi Kadın Meclisi, 10 Kasım'a özel "Atatürk'ü Anma ve Anlama" etkinliği düzenledi. Düzenlenen gecede Atatürk'ün hayatından kesitler canlandırılarak duygulu anlar yaşandı. Marmaris Belediyesi ve Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 78. yıldönümünde "Unutmayacağız, unutturmayacağız" sloganıyla düzenlediği program beğeni topladı. Marmaris Belediyesi Çok Amaçlı Salon'da gerçekleştirilen etkinliğe; Marmaris Belediye Başkanı CHP'li Ali Acar, başkan yardımcıları Halil Gökovalı, Duran İlgün ve İsmet Kamil Öner, Kent Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Av. Necmettin Yankol, CHP İlçe Başkanı Acar Ünlü, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Şenay Kılın, günün anlam ve önemine dair konuşma yaptı. Konuşmanın ardından Marmaris Kent Konseyi Kadın Meclisi, 1 ay boyunca hazırlığını yaptıkları çalışmalarını sergiledi. İlk olarak Atatürk ile ilgili şiirler kadın meclisi tarafından ustalıkla seslendirildi.
Daha sonra İnce Saz Derneği Korosu tarafından Atatürk'ün sevdiği şarkılar, seyircilerle birlikte söylendi. Slayt sunumu eşliğinde Atatürk'ün canlandırıldığı bir diğer gösteride ise Sarı Zeybek oyunu sahnelendi. Ardından oyunun yönetmeni ve bu etkinlikte büyük emeği geçen Sibel Berber Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanımı canlandırarak, onun hasta olduğu son anlarını duygu dolu sözlerle anlattı. Gecenin en önemli gösterilerinden biri olan oratoryo ise izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı. Atatürk'ün hayatının son 24 saatinin anlatıldığı gösteride bazı seyirciler gözyaşlarını tutamadı. Gecenin sonunda CHP Marmaris Gençlik Kolları sürpriz yaparak, davetlilerin arasından birer birer çıkarak Süleyman Apaydın'ın şiiri "yıkın diktiğiniz heykellerimi" seslendirildi. Ardından hep birlikte Atatürk'ün Gençliğe Hitabesini okudu.
7 BÖLGEDE 7 FİDAN DİKİLDİ
CHP Bodrum Gençlik Örgütü ise ülkenin 7 bölgesinden getirilen fidanları dikme "Ata" için toprakla buluşturdu. Bodrum Belediye Meydanı Atatürk anıtı önünde gerçekleşen etkinlikte, Türkiye'nin 7 bölgesinden getirilmiş olan elma, antep fıstığı, kayısı, fındık, muz, incir ve zeytin fidanları dikildi. Etkinliğe CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, CHP Bodrum Gençlik Örgütü, Cumhuriyet Halkevleri Bodrum temsilciliği ve 20 öğrenci ile vatandaşlar katıldı. Fidan dikme işleminin ardından öğrenciler dikilen fidanları suladı.
Konuşma yapan CHP Gençlik Kolları Örgütü AR-GE sorumlusu Kemal Aras, "Bugün 7 bölgeden getirdiğimiz toprak ile getirip dikim yaptığımız bu fidanlar Cumhuriyetçi çocuklar tarafından sulandı. Can suyu verilen bu fidanların Mustafa Kemal Atatürk Korusunda büyümesini sağlayacağız" dedi.

Doğuş Esat BERME- Hülya ELTEŞ / MARMARİS- BODRUM (Muğla), (DHA)
FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!