Bodrum üniversite istiyor

Bodrum’a Üniversite Kazandırma Derneği Başkanı Akif Demiröz, alternatif turizm seçenekleri, 12 ay turizm konseptleri ve yapılması için girişimleri devam eden Bodrum Üniversitesi gibi çeşitli konularda sorularımızı yanıtladı.

Haberin Devamı

BODRUM’da kurulacak bir üniversitenin ilçenin turizmini olumlu şekilde etkileyeceğini aktaran Dernek Başkanı Akif Demiröz, üniversitenin Bodrum’un önünde yeni ufuklar açacak bir yapı olacağını ifade etti. Demiröz, şunları söyledi:
“Bodrum’a bir üniversite açılmaması için bir sebep yok. Üniversiteler kanunla kurulan müesseselerdir. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden kanun çıkması gerekiyor. Şu anda bizim sistemimizde vakıf ve devlet olmak üzere iki üniversite var. Ülkemiz yakın gelecekte uluslararası bir yükseköğretim merkezi haline gelebilir. Bundan önceki YÖK Başkanımızın bir beyanatı vardı; ‘Üniversitelerimiz bir turizm acentesi gibi çalışmalı, yabancı ülkelerden öğrenci çekmek için üniversitelerimiz fuarlara gitmeli’ diye. YÖK Başkanımız önemli bir hedef koymuştu aslında. Çünkü üniversite eğitimi uluslararası bir eğitim. Artık bizim üniversitelerimiz de uluslararası arenada boy göstermeye başlamalı. Bunlardan bir tanesi de çok kısa sürede Bodrum Üniversitesi olabilir” dedi.

Haberin Devamı

20 bin icra dosyası var

Bodrum’da alternatif turizm seçenekleri ve 12 ay turizm konusundaki görüş ve önerilerini dile getiren Akif Demiröz, şu açıklamalarda bulundu;
“Bodrum’da 178 km sahili var. Merkezle beraber 10 tane beldesi mevcut. Zannediyorum ki Bodrum Yarımadası’nı ayrı ayrı turizm merkezleri olarak düşünseniz bir Kaş gibi 14-15 tane turizm merkezi çıkar. Bodrum, yaptığı turizmle geçinemez hale geldi. Bodrum’da aşağı yukarı 8 bin işletme var. Bunlardan 750’si turizm konaklama işletmesi. Ama Bodrum İcra Dairesi’nde de 20 bin adet icra dosyası var. Yani Bodrum’un bir görünen yüzü var, her şey gayet güzel, tozpembe güllük gülistanlık. Bir de Bodrum’un görünmeyen gerçek yüzü var ki bu rakamlar da onu çok çarpıcı bir şeklide yansıtıyor. Bodrum’da
yaşayanlar da bu gerçeklikle beraber yaşıyorlar. Bodrum’un mutlaka turizm sezonunu 12 aya yayması gerekiyor. Turizm sezonunun 12 aya çıkması ancak turizmin çeşitlendirilmesiyle olur. Bu nasıl gerçekleştirilebilir. Bodrum’da jeotermal turizmi yapılabilir. 1999 yılında MTA burayı bir araştırma programına aldı ve yapılan çalışmalar neticesinde Bodrum’da jeotermal kaynakların bulunduğu tespit edildi. Nitekim Gümüşlük’te bir kuyu açıldı ve bu konudaki ümitlerimiz arttı. Yarımada’nın birçok yerinde bu kaynaklar var. Biz Bodrum Jeotermal Derneği olarak da çalışmalar yürütüyoruz. Bodrum kültür turizmi, kongre turizmi, spor turizmi gibi dallara da mutlaka yönelmeli. Spor turizmi konusunda son zamanlarda memnuniyet verici gelişmeler var. Birtakım yatırımcılar girişim içerisindeler.”

Haberin Devamı

Proje TBMM’ye gidiyor

Bodrum’un bir dünya kenti yapabileceğini ifade eden Demiröz, “Üniversite ilköğretim okulu gibi değil. Bulunduğu kente, insana değerler katar. Ekonomik ve sosyal hayatı olumlu yönde etkiler. Özellikle turizme üst seviyeye çıkarmada üniversite büyük rol oynar, Bodrum’a bir butik üniversite yapılabilir. Bu, Bodrum’un
kış turizmine büyük katkı sağlayacaktır. Mesela bir Eskişehir örneği var. Burada kurulan üniversite Eskişehir’i en güzel şehirlerden biri haline getirdi” dedi.
Bodrum’a Üniversite Kazandırma Derneği tarafından hazırlanan üniversite projesi, kuruluş izni için yakında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve TBMM”ye gönderilecek.

Yazarın Tüm Yazıları