Bodrum Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali'ni bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Bodrum Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivalini bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2017 15:11

Bodrum Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali'ni bekliyor

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde, bu yıl 14'üncüsü düzenlenecek Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali'nin 24 Temmuz - 4 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirileceği bildirildi.

Bodrum Klasik Müzik Derneği tarafından DenizBank ana sponsorluğunda düzenlenecek festival bu yıl da 3 ayrı konseptte sunulacak. 25 asırlık tarihi Koyunbaba Antik Taş Ocağı'nda düzenlenecek klasik konserler bölümünün sponsorluğunu Bosch üstlenirken, son iki yıldır festival bünyesinde Gümüşlük sahilinde gerçekleşen 'Suda Caz' ve 'Kumda Gitar' konserlerinin sponsorluğunu ise Uludağ Premium üstleneceği açıklandı.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da dünyaca ünlü konukları ağırlayacak festivalin yabancısı olmayan sempatik Fransız kemancı Gilles Apap'a Liba Laboratuvarları A.Ş. desteğiyle gerçekleştireceği açılış konserinde akordeon ustası Myriam Lafar eşlik edecek. Festivalin yaratıcısı Piyanist Eren Levendoğlu, viyolonsel sanatçısı Dilbağ Tokay ile Antik Taş Ocağı'nda sahne alacak. Yine aynı sahnede Begoa Ensemble, Rus piyanist Ilya Itin, İtalyan piyanist Romano Pallotini, Kübalı piyanist Mauricio Vallina, Brezilyalı piyano virtüözü Egberto Gismonti ve flütçüler Bülent Evcil, Raffaele Trevisani performans sergileyecek. Festival kapanışı Devlet Sanatçısı Piyanist Gülsin Onay'ın konseri ile yapılacak.

"SUDA CAZ' VE "KUMDA GİTAR" KONSERLERİ

Gümüşlük sahilinde gerçekleşen Uludağ Premium sponsorluğundaki caz konserleri ve gitar resitalleri, 'Suda Caz' konserleri kapsamında Norveçli caz sanatçısı Tord Gustavssen ile başlayacak ve Emin Fındıkoğlu Trio gibi çeşitli gurupların konserleri ile sürecek.

Kumda Gitar konserleri ise Erdem Sökmen & Hasan Meten ikilisi ile başlayacak. Ardından piyanodaki virtüözlüğünü gitarına da yansıtan ünlü Brezilyalı sanatçı Egberto Gismonti ve festivalin önceki yıllarda da konuğu olan Güney Afrikalı gitarist Derek Gripper, birer konser verecek.

GENÇ PİYANİSTLER AHMED ADNAN SAYGUN İÇİN YARIŞACAK

Festival kapsamında, Cumhuriyet tarihimizin en önemli bestecilerinden Ahmed Adnan Saygun adına düzenlenen yarışma bu yıl da büyük ustaya saygı duruşu niteliğinde gerçekleşecek. Bestecinin adını yaşatmak, gelecek nesillere müziğini aktarmak ve onu dünyaya duyurmayı amaçlayan; 2 yılda bir hayata geçirilen yarışmanın 4'üncüsü 15 - 19 Ağustos tarihleri arasında festival merkezindeki Toprak Ev'de düzenlenecek. Yarışmaya katılmak için son başvuru tarihi 15 Temmuz olarak belirlendi. Yarışma kapsamında Notre Dame de Sion, Uluslararası Piyano Yarışması ile ortak gerçekleşecek proje ile 4. Ahmed Adnan Saygun Piyano Yarışması birincisi İstanbul Orchestra'Sion'la bir konser verecek. Aynı şekilde Notre Dame de Sion, Uluslararası Piyano Yarışması birincisi de Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali kapsamında bir konser vermeye hak kazanacak.

5 DALDA MASTERCLASS DÜZENLENECEK

Festival süresince her gün aralıksız devam edecek olan 5 masterclass programına bu yıl 100 civarında öğrencinin katılımı bekleniyor. 24 - 29 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek keman masterclassına Gilles Apap eğitmen olarak katılırken, 25 Temmuz - 01 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek viyolonsel masterclassını viyolonsel sanatçısı Dilbağ Tokay verecek. 15 - 25 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek olan piyano masterclassına devlet sanatçımız Gülsin Onay, Rus piyanist Ilya Itin, İtalyan piyanist Romano Pallotini ve Kübalı piyanist Mauricio Vallina katılacak. 26 - 31 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek flüt masterclassına Bülent Evcil ve İtalyan sanatçı Raffaele Trevisani katılırken, eş zamanlı yapılacak gitar masterclassına Güney Afrikalı gitarist Derek Gripper, ülkemizden Erdem Sökmen ve Brezilyalı virtüöz Egberto Gismonti eğitmen olarak katılacak.

THY, Bodrum Belediyesi, Muğla Büyükşehir Belediyesi gibi kurumların da destek verdiği festival kapsamında Gümüşlük sahilindeki festival merkezinde düzenlenecek Kumda Gitar, Suda Caz ve Gümüşlük Festival Akademisi (GFA) konserlerinin saat 20.30; Antik Taş Ocağı'ndaki 'Taşta Klasik' konserlerinin başlama saati ise 21.15 olarak duyuruldu.

Yaşar ANTER / BODRUM (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!