Bodrum ressamı sergi ile anıldı

Güncelleme Tarihi:

Bodrum ressamı sergi ile anıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2016 12:33

Bodrum ressamı sergi ile anıldı

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'ni binlerce resim ile dünyaya tanıtan ve Bodrum ressamı olarak anılan merhum Mehmet Sönmez'in begonvilli Bodrum evleri resimleri ve Bodrum yaşamını anlatan çizgileri yıllar sonra yine sanatseverleri hayran bıraktı.

1970'li yılların başında geldiği Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde binlerce anısını tuvale aktaran ve 1998 yılında yaşamını yitiren ressam Mehmet Sönmez'in 35 eserinin yer aldığı sergi Oasis AVM Sümbül Sokak'ta açıldı. 16 Nisan tarihine kadar ziyarete açık kalacak serginin açılışını Oasis AVM Halkla İlişkiler Yetkilisi Duru Tümer ve Art Ajanda sorumlusu müzisyen Necmi Cavlı sanatçılarla birlikte yaptı.

Bodrum'un begonvilli sokakları, rakı, balık, eğlence hayatı, balıkçı ve süngercilerin yaşamını kendine özgü tekniği ile tüm dünyaya duyuran Sönmez'in sergideki eserleri sanatseverleri yine hayran bıraktı. 1970-1974 yılları arasında derlediği çalışmaları Nefti isimli kitabında toplayan çizgileri ile birçok çocuk kitabına destek veren, Yaşar Kemal'in kitaplarının kapaklarında da çizgileri bulunan Sönmez'in Bodrum'un kültür ve sanat tarihinde unutulmazların arasında yer aldığını belirten Duru Tümer "Böyle sanatçılar kolay gelmiyor. Bodrum'u çeyrek asır çizgileri sadece Türkiye'ye değil dünyaya tanıttığı gibi aynı zamanda ilçeyi sevdiren bir tarzda resim yapan Sönmez her çizdiği çizgi ve fırçasındaki her renk ile Bodrum'u anlattı. Bodrum'u sevenler O'nu, O'nu sevenler Bodrum'u sevdiler" dedi.

Yaşar ANTER / BODRUM, (DHA)

Fotoğraf

 



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!