GeriSeyahat Bodrum’da konaklama seçenekleri arttı oteller, sahiller yenilendi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Bodrum’da konaklama seçenekleri arttı oteller, sahiller yenilendi

Bodrum’da konaklama seçenekleri arttı oteller, sahiller yenilendi

Bodrum’da turizm alanında yapılan yenilikler, yemeklere de yansıdı. Akdeniz ve Ege’nin vazgeçilmezi balık mönüleri ağırlığını korurken, et ve yerel tatlar da ön plana çıkmaya başladı. Her bütçeye göre yeme içme mekanı bulabilirsiniz.

Bodrum’da konaklama seçenekleri arttı oteller, sahiller yenilendi
Ege’nin incisi Bodrum, son üç yılda Bodrum Yarımadası’nı Tanıtma Vakfı (BOYTAV), Bodrum Otelciler ve Turistik İşletmeciler Derneği (BODER), Bodrum Ticaret Odası, Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi ile 40’a yakın sivil toplum örgütünün işbirliğiyle  yenilendi. Bu yıl ilçede yeni oteller ve beach clublar açıldı. Mavi Bayrak sayısı ise 41’den 50’ye yükseldi.

Mavi Bayrak sayısı 50 oldu

Bodrum’da bu yıl yeni oteller, beach clublar açıldı. Turistler özellikle su sporları merkezlerine ilgi gösteriyor. Geçen yıl 41 olan Mavi Bayrak sayısı bu yıl 50’ye yükseldi. 43 plaj ve koy, 3 marina ve 4 tekne Mavi Bayrak sahibi.  Bodrum merkezde Kumbahçe Halk Plajı, WOW Otel, Bitez Halk Plajı, Malama Beach Hotel, Xanadu Island Otel ile Sea-Esta, Palmalife, Let It Be M ve Bakş[1] isimli yatlar bu yıl ilk kez Mavi Bayrak aldı.

FLYBOARD YENİ TUTKU

Denizmarin Su Sporları Tesisi’nin işletmesini, Arif Yılmaz ve Mustafa İlker Kuyrukçu yapıyor. Bodrum’un İçmeler Mevki’nde Akçabük Koyu’nda bulanan tesis, yelkenli, motorlu ve motorsuz olmak üzere tüm su sporu çeşitleri ile hizmet veriyor. Fly fish, ringo, banana kullanımının fiyatları 20-30 TL. 10 dakikalık jetski kullanımı için 70-85 TL ödüyorsunuz. Paraşüt 100-130, kano-yelken kullanımının fiyatları ise 10-20 TL arasında değişiyor. Su sporları tutkunlarının yeni gözdesi flyboard. Bu arada dünyada yılbaşından bu yana kullanılan ve bu yıl turizm sezonunda Bodrum’a gelen flyboard, bir tazyikli su fışkırtıcı hortum ile denizin yüzeyinden on metre yükselerek uçmayı sağlıyor.
Bodrum’un en iyi rüzgar alan noktalarından Kadıkalesi köyünde hizmet veren Bodrum Su Sporları Kulübü rüzgar sörfü için en ideal işletmelerden biri. Yaz boyunca windsurf, katamaran, stand up paddle, kanoları ile binlerce kişiye hizmet veriyor. Ayrıca eğitim de alabilirsiniz. Denizde can güvenliğinin önemli yer tuttuğu tesiste, 2 cankurtarma botu, eğitim sırasında devamlı bir gözcü, revir ve cankurtaran bulunuyar. Altı saatlik rüzgar sörfü eğitim paketi 350 TL. Rüzgar sörfünün saatlik kullanım ücreti 40 TL. 10 saatlik paketin fiyatı ise 350 TL. Bu arada Çataladası’nda güneşin batışını grup arkadaşlarınızla izleyerek keyifli bir akşam geçirebilirsiniz.
Çataladası’na günbatımı turları 60 TL.

YÜRÜYÜŞ VE SPOR İÇİN ŞEVKET SABANCI PARKI

Bodrum’a 18 km mesafede bulunan Turgutreis, pek çok otel, pansiyon ve tatil köyünün bulunduğu bölge. Güçlü rüzgarların esmesinden dolayı profesyonel sörfçüler ve su sporcuları Fener Sahili’ni tercih ediyor. Botanik bahçesini andıran Şevket Sabancı parkında yürüyüş ve spor aktivileri yapabilirsiniz.

SUPERİOR ODALARDA TATİL KEYFİ

Gündem Resort Hotel Bodrum’un en güzel koylarından Gümbet ile Bitez arasında bulunuyor. Kapısından içeri adım attığınızda rengarenk çiçeklerle dolu bahçesini ve önünde uzanan Ege’nin turkuaz renkli denizini görüyorsunuz. 22’si superior süit oda olmak üzere toplam 49 odası ile hizmet veriyor. Sauna, fitness center, açık ve kapalı havuz, masaj ve SPA odaları var. Su sporları yapabilir, çocuk oyun odası bulabilirsiniz. Gündem Resort Hotel, Gümbet Merkezi’ne 1.5, Bitez Merkezi’ne 3, Bodrum Merkez’e 5, havaalanına ise 45 km mesafede.

ZEYTİN AĞAÇLARI ARASINDA

Bodrum’a sadece 5 km. uzaklıktaki mavi bayraklı Torba Koyu’nda açılan Omar Otel asırlık zeytin ağaçlarının gölgesinde ve denize sıfır konumda yer alıyor. Oda kahvaltı fiyatlarının 80-120 lira arasında değiştiği ve Bodrum yöresi yemekleri ile doğal deniz ürünlerinin günlük ve taze olarak sofraya sunulduğu otelde isteyen tatilciler 10-12 liraya üç çeşit tabldot yemek yiyebiliyor. Otelin beachinde güneşlenip denize girebildiği gibi yapılan tekne servisleri ile Torba’ya yakın koylarda yüzmenin ve su kayağı yapmanın tadını çıkarabilirsiniz.

AİLELER İÇİN İDEAL

2001 yılından bu yana apart olarak hizmet veren Turgutreis’teki Club Cherry Hotel bu yıl baştan aşağı yenilenerek yeni bir konseptte kapılarını açtı. 81 odalı Club Cherry Hotel, 5 dönüm alan içerisinde özellikle aileler için tasarlandı. Yarı olimpik havuzu, çocuk parkı ve geniş bahçesiyle dikkat çekiyor.

CENNET KOYDA KONFOR

Torba’daki Sedative Bodrum Boutique Hotel & SPA, Bodrum’un meşhur hareketli yaşantısına kolayca ulaşılır bir mesafede. Suda SPA’da, masaj, güzellik hizmetleri veriliyor. Hamam, buhar banyosu, açık ve kapalı havuz, 24 saat açık fitness center’ı var.  Mekanda dalış ve su sporları yapma olanağı da mevcut. Otel bünyesindeki biri gulet, diğeri sürat olmak üzere iki teneyle günü birlik ya da uzun süreli deniz keyfi yaşayabilirsiniz. Çoğunda jakuzi bulunan, tamamı deniz manzaralı odalar, çam ağaçları arasından panoramik deniz manzaralı balkonlara açılıyor.

LÜKS VİLLALAR RAĞBET GÖRÜYOR

Cumberland Properties’in Gündoğan beldesi Küçükbük koyundaki Seaview Regency Prestige ve Konacık beldesindeki Woodland Regency villalarında otel konforunda tatil yapabilirsiniz.  Gündoğan’da Apostol ve Panayır adaları manzaralı koyda 13 dönümlük araziye inşaa edilen, beş yıldızlı otel konforunda döşenen ve 115-153 metrekare arasında değişen lüks villaların günlüğü 100-125 Euro’dan başlıyor. 19 villa sezonda kiralama yöntemi ile turizme hizmet veriyor. Satışı yapılan 12 villa da sahipleri tarafından şirket aracılığıyla günlük 90-120 Sterlin’e kiralanabiliyor. Cumberland Properties’in Atlasjet Havayolları ile yaptığı işbirliği sonucunda, Jetmil üyelerine kiralamada yüzde 15 satın almada ise yüzde 7 oranında indirim sağlanıyor. Ayrıca balayı için Seaview Regency Prestige’i seçen Jetmil üyelerine de indirim yapılıyor.

HER HAFTA BARBEKÜ PARTİSİ

Bodrum merkezde yat limanı karşısında, Küba Bar arkasında yer alan ve adını, bulunduğu bölgedeki Mars Mabedi’nden alan Mars Otel, 18 odasıyla şehir içinde hizmet veriyor. Denize 150, plaja 500 metre mesafede. Liman ve feribot iskelesine 8 dakika, otogara 5 dakika yürüme mesafesinde olan Mars Otel’de her hafta barbekü partisi yapılıyor.

YAZIN POPÇULARI AĞIRLAYACAK

Bobeach Bodrum’un Değirmenler Mevkii’nde bu ay başından itibaren hizmet vermeye başladı. Palmiye ağaçları altında, 400 kişi kapasiteli alanda havuz, dünya mutfaklarının tatlarını servis eden restoranlar ve bar bulunuyor. Bobeach Arena ise yaz gecelerine konser organizasyonu ile damga vuracak. 4 bin kişi kapasiteli, 200 araçlık otoparkı ve shuttle servisiyle, tekne ile ulaşım imkanı sağlanan mekan yaz aylarında Türk popunun yıldızlarını ağırlayacak.

DOĞANIN KUCAĞINDA

Ilgınlar Plajı, Bodrum’un Kargı Koyu’nda denizle dağların birleştiği yerde. 35 dönümlük bir alan üzerine kurulu bulunan tesisin işletmesini Volkan Toker ve 30 kişilik ekibi yapıyor. 300 metrelik kıyı şeridi ile geniş çim alanda, ailelere özel hizmet veren locaları, ücretsiz şezlongları, ılgın ağaçlarının gölgesi altında gün boyu keyif yapma imkanı sunuluyor. Dinlenmenin yanı sıra, özel eğitilmiş develerle deve safari de yapılabilirsiniz. Su sporu tutkunları için de alternatifler var. Akşamları canlı müzik bulabilirsiniz. .

MAVi BAYRAKLI BİTEZ KOYU

Yerli turistlerin, mavi bayraklı Bitez Koyu’nda değişmeyen adreslerinden biri de Sarnıç Beach Club. Levent Köksal’ın işletmeciliğini yaptığı 450 kişi kapasiteli beach clubta, güneşlenip, denize girilebilir, keyifli bir gün geçirilebilirsiniz. İki dönüm alanda hizmet veren ve ücretsiz olarak giriş yapılan Sarnıç Beach Club’ta denizin ortasındaki yüzer platformda güneşlenme imkanı bulabilirsiniz. Tesiste, su sporu yapma imkanı da var. Motorlu su sporları aletlerinin kullanılmasının yasak olduğu koyda, rüzgar sörfü, katamaran, laser tekneler kullanarak yelken keyfi yaşayabilirsiniz. Sabah saat 09.00’dan gece saat 01.00’e kadar hizmet veren işletmede yöresel yemeklerin yanı sıra Avrupa ve Meksika mutfağından örnekler bulabilirsiniz.

DENİZ KENARINDA KÖPÜKLÜ EĞLENCE

Bodrum’da Alora Beach Club, çeşitli parti ve aktivitelerle turistlerin tercih ettiği mekanlardan biri.
İşletmesini Yıldırım İlhan yapıyor. Burada yaz aylarının sıcak ve kavurucu günlerinde turistler denize girip güneşlenerek tatilin keyfini çıkarırken, köpük partileri ile de eğleniyorlar.

HAPPY HOURS PARTİLERİ

Mert Özmen, Fink Bar’ın ardından yeğenleri Kartal ve Kaan Altıkulaçoğlu ile Bodrum’un Ortakent-Yahşi Beldesi’ndeki Müskebi Caddesi’nde Fink Beach Club’ı açtı. Kısa sürede yerli turistlerin tercihleri arasına giren, 36 dönüm alana kurulu, Türkiye’nin en büyük Mavi Bayraklı tesisi olan Fink Beach’te, yaz ayları ünlü DJ’lerin konserleri ile renkleniyor. Happy hours partileriyle dans edip keyifli zaman geçirebilirsiniz. Sazlardan yapılan güneşliklerin altında sohbet edebileceğiniz barı ile hizmet veren mekanda yelken, kano gibi su sporları da yapabilirsiniz. 24 saat açık olan mekanda sabaha karşı saat 04.00’ten sonra chill out ve lounge müzikleri ile günü kapatabilirsiniz.

ÖZEL MİNDERLER LOCALI YATAKLAR

Ortakent Scala Beach’in 350 kişilik kapasitesi var. Özel minderler, localı yataklar, akut tırmanma duvarı, su sporları merkezi bulunuyor. Ayrıca windsurf dersleri veriliyor. 30 personelin çalıştığı Scala Beach’te bir restoran ve iki bar bulunuyor. Mavi bayraklı denizinde bir de iskele bulunuyor. Gündüz denizin gece kokteyl ve konserlerin tadını çıkarabilirsiniz.

DEVE TURLARI

Yarımadanın 2 km. uzunluğundaki altın sarısı kumlarına sahip Ortakent-Yahşi beldesinde hizmet veren Camel Beach, bu yıl yine tutkunlarını bekliyor. Camel Beach’te deve turlarına katılabilir, su sporları ve yelken yapabilirsiniz.  

300 YILLIK BODRUM ŞARAP EVİ

Bodrum’un Sanat Okulu Caddesi’nde bulunan Bodrum Şarap Evi, ilçenin tek şarap evi olarak geçen yıl mayıs ayında
Ferhat Karadede ve İsmail Ekin Çam’ın ortaklığında açıldı. Bodrum’un dar sokaklarında bulunan, 300 yıllık taş evde canlı müzik bulabilirsiniz. İki katlı, 150 metrekare, 100 kişi kapasiteli şarap evinde, şarabın yanı sıra diğer içki çeşitleri de mevcut. Mutfak bölümünde bonfile, makarna çeşitleri, salatalar, aperatifler ve peynir tabakları yer alıyor. Müşterilere, Türkiye’nin Elazığ, Midyat, Diyarbakır, Bozcaada, Ankara, Avşa ve Şirince gibi şaraplarıyla ünlü yerlerin şarapları ikram ediliyor. Şarap Evi’nde iki ortağın özel kokteyli olan “Russian Safari” de beğeni topluyor. Kokteylde oldukça iddialı olan ortaklar, votka, safari ve sodanın dışında birkaç malzemeyle daha yapılan içkiyi, kutlamalarda ve partilere özel olarak hazırlıyor. Keman, gitar ve solistten oluşan Melika isimli grup, her cuma saat 22.30’da sahne alıyor.

EĞLENCENİN DORUK NOKTASI GÜMBET

Kulüp ve barlarında sabaha kadar eğlencenin devam ettiği Gümbet, Bodrum’un eğlence sektöründeki doruk noktası. Yabancı turistlerin büyük ilgi gösterdiği Gümbet barlarına ek olarak bu yıl Türk müşterilerine hitap eden kulüpler de açıldı. Biranın çok tüketildiği Gümbet Barlar Sokağı’nda mekanlar saat 02.00 ila 05.00 arasında kapanıyor.

17 YILLIK X BAR

Bodrum’un Gümbet Mahallesi’ndeki Barlar Sokağı’nda bulunan 17 yıllık X Bar, bölgedeki ilk diskolardan bir tanesi. Zeynel Kılıç tarafından küçük bir disko olarak açılan ardından, yabancı turistlerin ilgi göstermesiyle büyümeye başlayan X Bar, bugün özellikle İngilizlerin tercihi. Barlar Sokağı’nın en merkezi yerinde bulunan X Bar, iki katlı, içeride dans pisti ve masalar bulunuyor. İkinci katında ise dans pistini görecek şekilde dört taraf balkonla çevrilmiş. 20 kişinin çalıştığı X Bar, 500 kişi kapasiteli.
X Bar’ın sahibi Zeynel Kılıç tarafından bu yıl açılan Club Pasha’da sezon boyunca Fatih Ürek sahne alacak. Eski Central Bar’ın büyük bölümünün yıkılarak tadilattan geçirilmesiyle kapılarını açan Club Pasha, Bodrum’un beyaz evlerine uygun olarak dizayn edildi. Club Pasha’da şarkıcı Hande Yener ve Halil Sezai sahne aldı.

POSH’A YILDIZ YAĞMURU

Club Posh, Bodrum’da geçen yıl nisan ayında Metin Dönmez, Erkan Sayar ve Murat Oktar’ın ortaklığında açıldı. 550 metrekarelik mekanda, 35 kişi çalışıyor. İki katlı, üstü açık, oturmalı loca yerlerinin bulunduğu bin kişi kapasiteli Posh’da bu sezon, 4 kadın kemancı, iki akrobat ve 4 gogo dansçısı kadın sahnede olacak. Club Posh’da 27 Haziran’da Demet Akalın, 30 Haziran’da Tan, 6 Temmuz’da Hakan Altun, 11 Temmuz’da DJ Ralvero, 13 Temmuz’da Rafet El Roman canlı performanslarıyla sahne alacak.

YÜZEN DİSKODA SABAHA KADAR EĞLENCE

Catamaran Club dünyanın en büyük yüzen diskosu olarak biliniyor. Bodrum Kalesi’nin yanında bulunan özel iskeleden gece 01.00’de kalkan Catamaran Club, Karaada açıklarına demirliyor. Catamaran’da, dansçı kızların seksi şovları dikkat çekiyor. Sezon boyunca, 20’ye yakın dansçı sahne alacak. Ayrıca 19 Haziran’da DJ Joyce Mercedes, 26 Haziran-10 Temmuz’da DJ David Vendetta, 1 Temmuz’da Nayer, 3-15-31 Temmuz ve 7-21 Ağustos’ta DJ Burak Yeter, 5 Temmuz’da Demet Akalın, 16 Temmuz’da Gülşen sahne alacak. Yüzen diskonun, ayaklarının altındaki cam pistinden denizi görebilirsiniz. Gece dönüşler için her yarım saatte bir sürat botu çalışıyor.
Bütün bunların yanı sıra Bodrum’un vazgeçilmez mekanları Red Lion, Hadigari, Veli Bar, Ora Bar, Milta Marina Yat Club, Kule Bar, Mandalin Bar, Vittoria Dream Club, Campanella, Küba Bar, Mavi Bar ve Chip Ahoy da eğlence mekanları arasında.

MİLTA MARİNA VE MAVİ YOLCULUK

Doğan Holding kuruluşu olan Milta Bodrum Marina, Ege ve Akdeniz marinaları arasındaki yerini aldı. Ulaşımı çok kolay. Bodrum’un tam kalbinde, bir şehir içi marinası. Milta Bodrum Marina’da en küçüğünden, süper yatlara her boyutta 450 tekne konaklayabiliyor ve tam teşekküllü teknik servis hizmetinden, kablosuz internete, ünlü markaların yer aldığı alışveriş merkezinden, 24 saat güvenliğe kadar her türlü hizmeti alabiliyor.
Bodrum’da turizmin başladığı ilk yıllarda süngerci tekneleriyle yapılan ve günümüzde önemli bir sektör haline gelen mavi yolculuk ve günübirlik turlar da yerli yabancı turistlerin vazgeçilmezleri arasında. Sabah saat 11.00’de başlayan ve saat 18.00’de sona eren günübirlik tur fiyatları ise yemekli ve yemeksiz olmak üzere 25 ile 50 lira arasında değişiyor. Gökova Körfezi’nin bakir koylarında Mavi Yolculuk keyfini yaşamanın ise kişi başı geceleme fiyatı 200 ile 800 lira arasında.
Bodrum’un başka bir eğlencesi de dalışlar. Dalış turizmini geliştirmek ve su altı cennetine ilgi çekmek için hazırlanan Bodrum Karaada Yapay
Resif ve Batık Projesi kapsamında batırılan iki savaş gemisi ile savaş uçağını yaklaşık 150 bin kişi dalarak ziyaret etti.

SAFRANLI MARTİNİ  BU YILIN VAZGEÇİLMEZİ

Gümüşlük’teki Club Hotel Zemda, geçen yıl başlattığı yenilik hareketlerine bu yıl barında ve restoranında devam ediyor. Yeni mekan düzenlemeleri ile daha rahat bir müzik dinleme alanı yaratılan Zemda’da bar, Küba’da dünya şampiyonluğu kazanan Ercan Bektaş’ın maharetleri ellerine teslim edilmiş. Frozen Güllaç, Safranlı Martini gibi Osmanlı mutfağından esinlenilmiş kokteyller Bektaş’ın fusion bar konseptinin vazgeçilmezleri. Satsumalı votka ve sakızlı Martini’nin yaratıcısı olan bartender Bektaş bu yıl Safranlı Martini’nin favori olduğunu vurguluyor. Mutfak mönüsünü ve tasarımını daha önce İstanbul’da Vogue gibi birçok ünlü restoranda şeflik yapan Mahir Çelik yarattı, tüm ekibi özel olarak organize etti. Club Zemda’nın en önemli atağı, geçen yıl başarıyla icra edilen caz konserlerinin bu yıl hızını artırarak devam ettirmesi. Club Zemda, ancak festivallerde bir araya gelebilecek Erkan Oğur ve Telvin, Birsen Tezer, Çiğdem Erken, Engin Recepoğulları, Cengiz Baysal, Ozan Musluoğlu, Ece Göksu gibi önemli müzisyenleri misafir etmeyi planlıyor.

MARİNA’DA LEZZET ADASI “BODRUM PİER”

Bodrum Pier Dining & Lounge Bodrum ilk kez bu yaz konuklarıyla buluştu. Milta Marina A.Ş.’nin içerisinde 600 yatın arasında Bodrum Kalesi, Deniz Feneri ve Kara Ada manzaralı. Kapılarını sabahın erken saatlerinde açıyor. Gün boyu havuz başında servis edilen atıştırmalıklar, akşam üzeri yerini lounge mönüsüne, ilerleyen saatlerde ise dünya mutfağından seçilmiş örneklere bırakıyor. Soslu kalamar ızgara ve pazı yaprağında levrek sarması tercih edebileceğiniz deniz mahsüllerinin başında geliyor. Mutfak ekibi Şef Ahmet Yavuz yönetiminde hizmet veriyor. Mekan pazartesi hariç haftanın her gecesi canlı müzik performanslarıyla konuklarını ağırlıyor.

GÜMÜŞLÜK YOLUNDA YEŞİLLİKLER İÇİNDE

Keyifli Cafe-Restaurant yeşil ve geniş bahçesi, minik şelalesi, çocuklar için oyun parkıyla iyi vakit geçirmeniz için Gürece’den sonra Gümüşlük’e döner dönmez sol tarafta sizi bekliyor. Asırlık melengeç ağacının etrafında, zeytin ağaçları arasında kurulu. Mekanı Ferah ve Hakan Ekmekciler çifti işletiyor. Geniş bir bahçede çardaklar altında hizmet veren Keyifli, elişi perdeleriyle, süslemeleriyle dikkat çekiyor. Mekanda sabah kahvaltısı, öğle ve akşam yemeği servis ediyor. Bodrum’da az rastlanır Edirne usulü yaprak ciğer, Bodrum usulü hazırlanan, masaya sacda getirilen et veya tavuk sote tatmanız gereken lezzetlerden. Mezeler ve tatlılar aile mutfağından, kendi yapımları. Elma tatlısı, kabak tatlısı ve köy sütünden yapılmış sütlaç tadılmaya değer. İsterseniz açık havada mangal keyfi de yapabilirsiniz. Keyifli Cafe-Restaurant’ta doğal köy kahvaltısı servis ediliyor. Gözlemesi ve diğer yöresel tatları dikkat çekiyor.

BUYURUN ÇİLİNGİR SOFRASINA

Çilingir Sofrası Bahçe, Bitez’in mandalina bahçeleri arasında yer alıyor. Çilingir Sofrası Bahçe’de konukları Biran ve Zafer Olcay, iki yardımcılarıyla yasemin kokuları arasında ağırlıyorlar. Claudia Roth, Yılmaz Özdil, Kıvanç Tatlıtuğ, Selçuk Yöntem, Zuhal Olcay sofranın müdavimleri. Çilingir Sofrası’nda özel bir mönü uygulaması yok. Oturduğunuzda ne içeceğinizi soruyorlar. Ondan sonra servis kendiliğinden gelişiyor. Her şey o anda hazırlanıp taze taze  geliyor. Sübye ve ahtapot favori yiyecekler. Mezeler, ara sıcaklar, ana yemekler tercih edebiliyorsunuz. Ahtapot kafası dolması, sübye yüzgecinden penne, ahtapot suyundan paella, ıspanaklı pasta dikkat çekiyor. Mekan yazın haftanın yedi günü açık. Fiyatlar makul. Yemekler 55 TL. Üzerine içtiğiniz içecekleri ödüyorsunuz. İsterseniz havuz başında, isterseniz çardak altında yemeğinizi yiyip, hamakta dinlenebilirsiniz. Konacık veya Bitez’den gelirken yoldaki tabelalar sizi bu mekana götürecek.

GÖLTÜRKBÜKÜ’NDE CASITA KEYFİ

Casita 26. yılını Türkbükü’ne açtığı yeni Casita People Beach Club ile kutluyor. Bodrum’da iki, İstanbul’da üç ayrı noktada hizmet veren Casita, Feraye, Pampa, Casalinga, Carina İtalyana, Follina, Küllemeli ve Kağıt Bebek gibi kendine has lezzetlerle bistro tarzı restoran hizmeti veriyor.

MAÇA KIZI’NA RAĞBET BÜYÜK

Sağlıklı yemekler de bulabileceğiniz açık büfesi var. GölTürkbükü’nde gürültüden uzak, sakin bir gün geçirmek istiyorsanız koyun en güzel denizine sahip iskelesi burası. Temmuz ve ağustos aylarında bilhassa hafta sonları iskelede güneşlenecek yer bulmanız çok zor olacağı için sabah uykunuzdan fedakarlık edip en geç saat 11.00 gibi orada olmaya bakın.

DENİZ ÜRÜNÜ SEVENLERE  HİTAP EDİYOR

Bodrum’a gelmeden 16 km. önce Güvercinlik Köyü’ne geldiğinizde Bodrum’un yöresel balıklarını ve deniz ürünlerini tatmak istiyorsanız, köyün hemen girişindeki limanda bulunan Efe Balık Restoran’a gidebilirsiniz. Lagos lokum, deniz mahsulleri böreği, dirican kavurma, pazıya sarılmış levrek, ahtapot ızgara, sübye sote, deniz mahsullü mantar, hardal soslu levrek marin, levrek simidi, kalamar dolma, meze ve ara sıcaklar bulyabilirsiniz burada. Ana yemekler arasında en çok balık buğulama, kiremitte balık, sütte balık, balık kavurma, kağıtta balık, tuzda balık ve enginarlı balık çeşitleri ilgi çekiyor.

PİKNİK HAVASINDA

Müsgebi Et Mangal Restaurant’ın geniş, yeşil, bol oksijenli bir atmosferi var. Zeytin ağaçlarının arasında yer alıyor. Mekan et çeşitlerinde iddialı. Etler, pide ekmeği ve taze salatayla masaya geliyor. Pidelerin şişkin görüntüsü ve fırından çıkıp önünüze konduğundaki kokusu cezbedici.

7 TL’YE ÜÇ ÇEŞİT YEMEK

Tatil için Bodrum’u tercih edenler arasında yer alan memur, işçi ve orta halli aileler için de lüks olmayan ancak çok temiz ve yöresel Bodrum yemeklerinin yapıldığı lokantalar var. Kumbahçe Mahallesi’ndeki Atatürk Caddesi 57 numaradaki Aşina Ev Yemekleri Lokantası da bunlardan biri. İşletmeciliğini Asım Taşdemir’in yaptığı lokantada beş yıldızlı otellerde ahçılık yapan 34 yaşındaki Cemal Kızılpınar’ın yaptığı yemeklerden tadabilirsiniz. Keşkek, etli bulgur pilavı, Yunan musakka, püreli köfte, dolma, kuskus pilavı, yörenin otlarından yapılan 20’ye yakın meze ve salataların yanı sıra kurutulmuş patlıcan, biber, domates dolmaları, etli yahni, güveçte mevsim türlüsü, çökertme kebabı, imam bayıldı, çorbalar ve yöresel tatlıları günün 24 saati haftanın 7 günü bulabilrsiniz. Üç çeşit yemek için sadece 7 TL ödüyorsunuz. 14 çeşit kahvaltı için ise sadece 9 TL. Yemeklerinizi lokantaya gidip yiyebileceğiniz gibi bulunduğunuz adrese de Alo Paket servisi ile yine 7 TL’ye getirtebilirsiniz.

YÖRESEL YİYECEKLER

Bodrum’dan Ortakent’e gelirken Yalıkavak kavşağından sonra yaklaşık 750 m. ilerde yolun solunda bir mekan Garaguy. Çay kahve içebileceğiniz, ev yemekleri, otlu börek, yöresel reçeller, ev yapımı makarna, erişte, tarhana tadabileceğiniz bir mekan burası. Samimi, temiz bir ortamı var.

TORBA KOYU’NDA DİNLENİN

Yarımada turu yapıyorsunuz ve akşam saatlerinde dinlenmek istediniz, yolunuz mavi bayraklı çam ağaçları ile kaplı
Torba Koyu’na düştü. Omar Restaurant Cafe Beach’te hem yüzebilir hem yöresel lezzetleri tadabilir hem de denize girebilirsiniz. Eğer akşam yemeğinde balık ve deniz ürünleri düşünüyorsanız yine Torba koyundaki Alkoçar La Butique Restaurant’ı da tercih edebilirsiniz. Yakamozlar eşliğinde balık ve şarabın tadı denize sıfır iskelenin üzerinde ve kumsalda bir başka oluyor.

False