Bodrum’da Cumhuriyet Bayramı Coşkusu

Güncelleme Tarihi:

Bodrum’da Cumhuriyet Bayramı Coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2015 15:08

Bodrum'da Cumhuriyet Bayramı coşkusu

Cumhuriyetin kuruluşunun 92. yıl dönümü tüm tüm yurtta olduğu gibi Bodrum’da da düzenlenen tören ve etkinliklerle kutlanıyor.
Bodrum Şehir Stadı’nda gerçekleştirilen kutlamalarda Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Garnizon Komutanı Albay Göksel Oral ve Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un törene katılan öğrenci grupları ve vatandaşlarının bayramını kutladı. Törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Kaymakam Dr.Gödekmerdan Cumhuriyet’in öneminden bahsetti. Konuşmasının ardından öğrencilerin okuduğu Cumhuriyet temalı şiirler ve Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı, öğrenciden oluşan halk oyunları ekibinin gösterileriyle kutlamalar devam etti.
Halk oyunları gösterisinin ardından, Bodrum Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı ve Cumhuriyet’in kurtuluşunun anlatıldığı drama gösterisi vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. Vatandaşlar gösteri sonunda öğrencileri ayakta alkışlarken, yaklaşık iki saat süren kutlama programı tören geçidi ile sona erdi.
Bodrum’da Cumhuriyet Bayramı kutlamaları gün içinde değişik programlar ve akşam düzenlenecek olan fener alayı ile devam edecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!