GeriSeyahat Bodrum’da balık çorbası Marmaris’te lağos buğulama
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Bodrum’da balık çorbası  Marmaris’te lağos buğulama

Bodrum’da balık çorbası Marmaris’te lağos buğulama

Bu haftaki rota, lezzet durakları seçiminde beni oldukça zorladı. Çünkü bu rota üstünde öylesine çok, öylesine lezzetli mekânlar var ki, hangisini seçeceğimi şaşırdım. Onun için, benim favoriler listemin en üst sıralarında yer alan lezzet duraklarından bir seçki hazırladım. Umarım bu liste gezinize lezzet katar.

Bu bölgede tatil denince akla hemen Bodrum gelir. Dünyanın tanıdığı bu tatil beldesi, denizin, kumun ve güneşin yanı sıra, tatilcilere lezzetli yemekler de sunar. Burada insan, özellikle akşam yemeğini nerede yiyeceğine karar vermekte zorlanır.

Eğer tercihinizi balıktan yana kullanacaksanız size Kadıkale Yalısı’ndaki Körfez Restoran’ı öneririm. Izgaranın başındaki Ali Bey, işinin ustası. Balıklar her zaman taze ve kıvamında pişiyor. Mezeler günlük ve lezzetli. Balık çorbası ve ahtapotlu bulgur pilavı benim favori yemeklerim. Tatmanızı öneririm. Güneş batımına doğru gidip, kumsalın üstüne bir masa koydurursanız, dalgaların sesini dinleyerek, içkinizi yudumlayarak güneşi batırmanın tadına doyamayacaksınız.

Bodrum’da balık çorbası  Marmaris’te lağos buğulama

Balık çorbası

Bodrum’da benim sevdiğim bir diğer balıkçı da Yalıkavak’taki Çimentepe Restoran. Buranın terasında yemek yerken tüm Yalıkavak Koyu’nu görebilirsiniz. Çimentepe de meze ve balık çeşidi konusunda oldukça zengin. Beyaz etli Akdeniz balıkları ızgarada tam kıvamında pişiriliyor. Güneşin batışının da muhteşem olduğunu belirtmek isterim.

Bodrum’da balık çorbası  Marmaris’te lağos buğulama

Çimentepe Restoran

Güne çok lezzetli bir kahvaltı ile başlamak isterseniz, Yukarı Gökçebel Köyü’ndeki Havva Abla’nın yeri tam aradığınız lezzet durağı. Havva Hanım, ağaçların gölgelediği bahçesinde hazırladığı kahvaltı ile damakları bayram yerine çeviriyor. Bodrum’da tencere yemeği hasreti çekenlere Kısmet Lokantası’nı önereceğim. Mönüde Ege ve Akdeniz mutfaklarından örnekler ön planda. Günde 35 çeşit yemek çıkıyor.

HİSARÖNÜ'NDE PİDE YİYİN

Bodrum’da balık çorbası  Marmaris’te lağos buğulama

Rotanın ikinci önemli durağı Marmaris de lezzet durağı konusunda oldukça zengin. Bunların birçoğu Yat Limanı’nın kıyısına sıralanmış. İnsan hangisinde demir atacağını şaşırıyor. Seçim yapmak çok zor ama ben Dede Restoran ile Liman Restoran’ı önereceğim. Her ikisinde de yemekler oldukça lezzetli. Eğer Liman Restoran’a giderseniz, balık çorbası ile lağos buğulamayı aman ihmal etmeyin. Sedir Adası yolundaki Çınar Restoran da çok zengin kahvaltı sunuyor. Özellikle sıcak bazlama ekmeğine doyum olmuyor.

Eğer rotanızın üstünde Datça Yarımadası varsa, size önemli lezzet noktaları önereceğim. Bunlardan biri, Hisarönü sapağındaki Mavi Pide. Közlenmiş patlıcan ve kuşbaşı etle yapılan pideyi öneririm. Orhaniye’deki Zuzu, mutlaka gidilmesi gereken bir lezzet noktası. Datça’daki önemli lezzet duraklarının bazılarını şöyle sıralayabilirim: Culinarium, Zekeriya Sofrası, Mesudiye Köyü sahilindeki Poyraz lokantası.

KEBABIN ADRESİ HACIOĞULLARI

Bodrum’da balık çorbası  Marmaris’te lağos buğulama

Aydın’ın çok lezzetli bir kent olduğunu aman aklınızdan çıkarmayın. Burada ilk önereceğim lezzet durağı Meşhur Kebapçı Hacıoğulları olacak. Burası kentin en eski lezzet noktalarından biri. Kebaplar hâlâ 100 yıllık bakır kaplarda sunuluyor. Aydın’a gidince mutlaka Bozdoğan’a gidip, pide yemek lazım. Bence Türkiye’nin en lezzetli pideleri bu kasabada pişiyor. Burada Mikado’yu öneririm. Ahmet Usta bu konuda çok iddialı. Ortaklar’daki sıra sıra dizilmiş mekânlarda çöpşiş yemeden Aydın’dan geçip gitmemenizi öneririm.

EN LEZZETLİ BALIK MERCAN'DA

İzmir denince akla hemen balık gelir. İzmir, konuklarına bu konuda çok fazla seçenek sunuyor. Benim favorilerimi ise şöyle sıralayabilirim: İnciraltı’ndaki Mercan Restoran. 1957’den bu yana mekânı işleten Ertan kardeşler, İzmir’de en lezzetli ve en taze balığın burada piştiğini iddia ediyor. Yine İnciraltı’ndaki Balık Pişirici Veli Usta, bölgenin en önemli balık lokantalarından biri. Burada size balık şiş ve levrek ızgarayı öneririm.

Birinci Kordon’daki Deniz Restoran, İzmir’in en önemli lezzet duraklarından biri. Mutfak, 40 yıldan beri balıkla haşir neşir olan Hayrettin Usta’nın komutasında. Burada balığın ve deniz mahsullerinin yanı sıra, Ege otlarından yapılmış çok lezzetli mezelerin de tadına bakabilirsiniz. Eğer balığın dışında değişik tatların peşine düşmek isterseniz, sizlere Adil Müftüoğlu-Uğur Lokantası’nı, Ciğerci Zarif’i ve Yenice lokantalarını da öneririm. Başta da belirttiğim gibi bu haftaki rota üstünde lezzet durağı seçeneği çok bol. Eğer siz de ilginç mekânlar bulursanız benimle paylaşmayı unutmayın.

False