GeriSeyahat Bodrum bildiğiniz gibi değil
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Bodrum bildiğiniz gibi değil

Bodrum bildiğiniz gibi değil

Bodrum’daki dengeler geçen yıllara göre değişti. ‘Bitti’ denilen Türkbükü küllerinden doğdu. Bodrum’un kalbi Yalıkavak’ta atmaya başladı. Gün plajlarda başlıyor, akşamüstü partileriyle devam ediyor. Yalıkavak’taki Palmarina’da yemek ve dondurma keyfinden sonra adres gece kulüpleri. İşte Bodrum’un ‘en iyi happy hour’ları’, ‘sezonun gözde mekânları’, ‘müzik türleri’, ‘kitlelerin tercihleri’...

MAKİ

Bodrum bildiğiniz gibi değil

Türkbükü’nün en huzur verici, en güzel plajlarından biri ‘Maki beach’. Berrak denizi, rahat oturma seçenekleriyle dinlenmek için ideal. Gittiğinizde bir çok ünlüyle karşılaşmanız mümkün. Servis hızlı, personel çok ilgili. İşletmeci Ayşen Aksu, mekânlaki en ufak konuyla bizzat ilgileniyor. Cumartesileri otel bünyesindeki Pop’un (gece kulübü) işbirliğiyle akşamüstü partileri düzenleniyor. Maki’de enerjinizi depolayıp eğlenceye doyacaksınız. Giriş 125 lira. Harcamalarınız buradan düşülüyor. VIP bölümünde çift kişilik yataklarda yatmayı tercih ederseniz 250 lirayı gözden çıkarmanız gerekiyor.

KUUM

Bodrum bildiğiniz gibi değil

‘Türkbükü’nün popülerleri’ listesinde. Yıldızı eskisi kadar parlamasa da hâlâ tercih ediliyor. En iyi günleri cuma ve cumartesi. Suat Ateşdağlı, setin başına geçiyor. Akşamüstü partileri düzenleniyor. Giriş hafta içi 100, cuma, cumartesi ve pazarları 150 lira. İçerideki harcamalarınız giriş ücretinden düşülüyor.

XUMA

Bodrum bildiğiniz gibi değil

Yalıkavak’ta. En çok gençler tercih ediyor. Geniş bir alan üzerine kurulu. Herkes rahatça dinlenebiliyor. Denizi temiz, berrak ve yosunsuz. Plajda su sporu da yapılabiliyor. Yeterli katılım olduğunda 18.30 gibi happy hour partileri düzenleniyor. Güneşlenirken garson bulmak zor. Servis yavaş. İçme suyu için bile uzun süre bekliyorsunuz. Susadıysanız çöllerde kavrulma hissinden kurtulmak için kalkıp suyunuzu kendiniz almanız gerekiyor. Giriş 50 lira. Fiyata şezlong veya minder seçeneği ile havlu dahil.

MAÇAKIZI

Bodrum bildiğiniz gibi değil

Bu sezon Bodrum’un en popüleri. Kalitesinden ödün vermemiş. En hareketli ve eğlenceli akşamüstü partilerine ev sahipliği yapıyor. Giriş 200 lira. İçeride yaptığınız harcamalar bu 200 liradan düşülüyor. Bu giriş ücretine ancak 4 lahmacun alınabiliyor.

JUJU BEACH BY BABYLON

Bodrum bildiğiniz gibi değil

Bu yıl Mandarin Oriental’in içine açılan Juju Beach, Babylon’un müdavimlerini sevindirdi. Kum ve çim alanlarıyla, akşamüstü partileriyle, tertemiz deniziyle görülmesi gerekenler listesinin başında. Tamamen sistemini oturttuğunda Bodrum’da müziğin devi olacak gibi. Giriş 150 lira. Fiyata şezlong, havlu ve bir adet frozen içecek dahil.

NOBU

Bodrum’un yeni mekânlarından. Tüm dünyada şubeleri bulunan ünlü restoranın Türkiye’deki ilk noktası. Sahiplerinden biri Robert De Niro olduğu için, popülerlik yarışına önde başladı. Denizi ayaklarınızın altına seren bir sonsuzluk havuzu var. Nobu’da Japon Mutfağı’ndan lezzetler yiyebilir, giden herkesin yaptığı gibi havuzda ‘habersizmiş izlenimi veren’ bir poz patlatabilirsiniz. Pazar günleri akşam üzeri partisi düzenleniyor. Giriş 80 lira. Şezlong, havlu dahil.

PALMABEACH

Palmalife Oteli’nin plajı. Dinlenmek ve kafa dinlemek için birebir. Maldivler konsepti yapılmış. Kumunun övüldüğünü çok duydum. (Beyaz kum, Maldivlerden geliyormuş...) Yumuşacık, bembeyaz bir kum beklentisiyle gittim. Hayal kırıklığı yaşadım. Evet kum açık renk ama basınca bildiğimiz kumdan çok büyük bir farkı yok. Denize diyecek söz yok. Muhteşem... Fakat Palmabeach’in en güzel yanı personelin ilgisi. Her müşteriye inanılmaz bir özen ve ilgi var. Sadece bunun için bile gidilir. Giriş 100 lira. Havlu ve şezlong dahil.

GECE BAŞLARKEN...

PALMARINA

Bodrum bildiğiniz gibi değil

Türkiye’nin en büyük megayat marinası. Bu yıl her şey yerli yerine oturmuş. Saat gibi işliyor. Akşam saatlerinde Yalıkavak’ın en popüler yeri. Yapılması sırasında harcanan paranın hakkını veriyor. Çok büyük bir AVM gibi. Aradığınız her şeyi bulmanız mümkün. Dünyaca ünlü markaların mağazaları da var. Bunların diğer şubelerinden ayrılan yanı içlerinde ‘resort’ yani tatil koleksiyonlarının da olması. Sevdiğiniz her mutfağı, her restoranı bulabilirsiniz. Kısacası yok yok. Marina boyunca dizilmiş bir sürü güzel yat var. Bunlar kimini hayıflanmaya, kimini daha çok çalışmaya, kimini de mutlu olmaya teşvik ediyor.

BILLIONAIRE CLUB

Bodrum bildiğiniz gibi değil

Yalıkavak’ın gözdesi. Dünyaca ünlü gece kulübü zincirinin Bodrum şubesi. Arapların, Azerbaycanlıların ve diğer turistlerin favorisi. Türkçe ve yabancı, popüler her şarkıyı çalıyor. Dansçı kızların ve robotların şovları eğlendirici. Mekânda hafif bir ‘duyan gelmiş’ havası seziliyor. Ancak eğleneceğiniz bir kulüp. Gidip görmekte fayda var.

SESS

Türkbükü’nde bu yılın liste başı. Her zaman tıklım tıklım. Kapısı çok sıkı. Rezervasyonsuz girmek imkânsız gibi. İstanbul’daki kitlesini peşinden getirmiş. Sadece Türkçe çalıyor. Türkçe müzik dinlemekten hoşlanmayanlar dahi sıkılmıyor. Çıkışında mantı yemek olmazsa olmazlarından. Mantıcıda, az önce eğlenirken kulüpte gördüğünüz yüzlerin tümünü görseniz dahi şaşırmayın.

SHIP A HOY

Eski popülaritesi yok. Yine de gece ilerledikçe doluyor. Güçlü rakiplerinin karşısında eski popülerliğine ulaşması için ‘değişim şart’.

POP

Bodrum bildiğiniz gibi değil

Maki 29 artık Pop adını aldı. Maki 29’ken de güzeldi, Pop’tan sonra da öyle... Servis ve personelin neredeyse en iyi olduğu mekân. Kalite için doğru adres. Popüler yabancı şarkılar çalıyor. Klasik kokteyllerin yanı sıra Flamingo Restoran’ın ödüllü şefinin taze meyveler ve fermente votkalarla hazırladığı özel kokteyller insanın aklını başından alıyor. Deneyin ve eğlenceli bir geceye hazır olun.

False