Böbrek hastalarından tiyatro oyunu

Güncelleme Tarihi:

Böbrek hastalarından tiyatro oyunu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2009 00:00

KarmaDrama, diyalize bağlı gençlerle birlikte tiyatro oyunu hazırlıyor. Kurucu ortaklardan Damla Özen, amaçlarını anlattı:

Haberin Devamı

KarmaDrama’nın sanat yolculuğu nasıl başladı?


Böbrek hastalarından tiyatro oyunu
KarmaDrama 22 Haziran 2009 doğumlu ve yengeç burcu. Espirisi bir yana var olmaya çalışan yepyeni bir oluşumuz biz. Damla Özen ve Togay Kılıçoğlu’nun kurucu ortakları olduğu KarmaDrama, yetişkinler, gençler ve çocuklar için ürünler ve eğitimler veren bir sanat kurumu diye tanımlayabiliriz. İkimiz de yıllardır televizyondan sinemaya, tiyatrodan kamera arkasına kadar pek çok konuda çalışmış, emeğini ortaya koymuş kişileriz. Bugüne kadar sürdürdüğümüz bireysel yolculuğumuzu artık KarmaDrama çatısı altında devam ettirmeye karar verdik. 
 

Haberin Devamı

KarmaDrama’nın  yapısı ve içeriğini biraz açar mısınız?

Tiyatronun insanları  birbirine yakınlaştıran bir yapısı olduğuna inanıyoruz. Tiyatro aracılığıyla insanlara temas etmeyi, onların yaşamlarına değmeyi hedefliyoruz. Kimseyi ötekileştirmeden, ayırım yapmadan birlikte üreterek, paylaşarak yaptığımız sanatın insanlara bir şekilde değmesini istiyoruz.  
 

Şu an devam eden projelerinizden biraz bahseder misiniz?


Şu sıralar oyunculuk, dans ve sanat atölyelerimiz devam ediyor. Ayrıca Ata Diyaliz merkezinin öncü olduğu bir projeyi yürütüyoruz. Diyalize bağlı gençlerle birlikte Ocak ayında sahneleyecekleri bir tiyatro oyunun çalışmalarını yapıyoruz. İkinci oyunları ise Haziran ayında sahnelenecek. Bu çalışmalar sayesinde genç arkadaşlarımız seslerini ve bedenlerini kullanmayı, bir ekip olarak davranmayı, müziği, dansı, kısacası tiyatro sanatının içinde var olan unsurlarla kendilerini keşfederek ifade edebilmeyi başarıyorlar. Tüm bu çalışmalarda sadece tiyatro yok. Onların birer sosyal birey olarak var olmaları için sanatın tüm branşlarıyla buluşmalarını da sağlıyoruz. Onlar artık bir sanat eserine başka bir gözle bakan, inceleyen, sorgulayan birer birey olmuş durumdalar. Tiyatronun kullandığı diğer sanat dallarından örneklerle buluşuyor, sergilere, etkinliklere gidiyorlar. Eserler üzerine fikirlerini özgürce dile getirebiliyorlar. Kısacası yaşama sanat penceresinden bakmayı biliyor, etraflarında gelişen olaylara karşı algılarının güçlenmesi sayesinde daha aktif rol alabiliyorlar.

Haberin Devamı

Tiyatro dışında yaptığımız  çalışmalardan örnek verecek olursak, 10 Kasım’da Dolmabahçe’de Ata’mızın huzurunda saygı duruşunda bulunduk ve sarayı  gezdik. Genç arkadaşlarımız anı defterine duygularını  yazdılar. Ayrıca 20 Kasım’da da İstanbul Modern Sanatlar Müzesi’nde şu an sergilenmekte olar Sarkis’in “Site” sergisini gezdik. Hep birlikte Sarkis’in atölyesinde gerçekleştirilen “Su içinde sulu boya” atölyesine katıldık. Aralık ayı içerisinde de onlarla birlikte bir tiyatro eserini izlemeyi planlamaktayız. Onların bu çalışmalar sürecindeki azimlerini, isteklerini ve gözlerindeki pırıltıyı görmek bize güç ve umut veriyor.


KarmaDrama olarak bu sezon da iki oyunla perde açmayı düşünüyoruz. Onların çalışmaları  da devam etmekte. Bizlerle ve eğitimlerimizle ilgili bilgi almak isteyenler www.karmadrama.com adresini ya da yol arkadaşımız olan Dans Buluşma İstanbul’un sitesi www.dansbulusma.com adresini ziyaret edebilir ya da bizi arayabilirler. 0212 243 26 12

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!