Bobo: Tek forvet oynamak işimi zorlaştırıyor

Güncelleme Tarihi:

Bobo: Tek forvet oynamak işimi zorlaştırıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2006 14:16

Beşiktaş'ın Brezilyalı futbolcusu Bobo, İstanbul'da ve Beşiktaş'ta olmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi. Tek forvet oynamanın işini zorlaştırdığını belirten golcü oyuncu, "Orta sahadan destek gelmezse, 200 maç bile oynasanız gol atamazsınız" dedi.

Beşiktaş'ın Brezilyalı genç futbolcusu Bobo, bir insan ve futbolcu olarak İstanbul'da ve Beşiktaş'ta olmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Teknik direktör Tigana'nın söylediği iddia edilen "Brezilyalı futbolcular dönmeyebilir" şeklindeki sözleri konuşmalarıyla adeta tekzip eden Bobo, "İstanbul gibi bir şehirde yaşamak çok güzel bir şey. Bu şehrin insanı rahatlatan ve mutlu kılan bir yanı var. Ama bir futbolcuyu asıl mutlu eden şey kulüp yapısıdır. İyi yapılanmış bir kulüpte olmak her şeyin garantisidir. Bu iki unsur bir araya geliyor Beşiktaş'ta. Yeni gelecek olanlara da bunları anlatırım" dedi.

Futbol Federasyonu'nun resmi yayın organı Tam Saha Dergisi'ne röportaj veren Bobo, Beşiktaş'a gelirken ne zorluklar yaşayacağını aşağı yukarı bildiğini ifade ederek, "Türkiye ile ilgili bir ön bilgim vardı. Yine de insanın ülkesinden uzaklaşırken bazı tereddütleri oluyor. Sonuçta buraya geldiğimde endişelerimin çok büyük bölümünün gereksiz olduğunu, adaptasyonun hiç de zor olmadığını gördüm. Bu bence kişisel bir olay. Bazı futbolcular gittikleri yerlere alışamıyor. Buraya gelir gelmez kısa zamanda alıştım. Sosyal yaşama da takıma da ısınmak pek zaman almadı. Hatta şunu rahatlıkla söyleyebilirim, neredeyse hiç yabancılık çekmedim ve hiç sıkıntım olmadı" diye konuştu.

"HEDEFLER BANA CAZİP GELİYOR"

Beşiktaş'ın hedeflerinin kendisine cazip geldiğini belirten Bobo, "Türkiye Kupası'nı kazanmak, ligi kazanmak, her turnuvada gidebilecek en iyi yeri hedeflemek güzel bir şey. O yüzden Beşiktaş'ta mutluyum. Ayrıca biliyorum ki, bugün hedeflerime ulaşmam demek, ilerisi için diğer hedeflerimin kolaylaşması demektir" dedi..

"KÜÇÜK TAKIMLARA KARŞI ÇOK PUAN KAYBETTİK"

Brezilyalı oyuncu, Beşiktaş olarak en büyük sorunlarının, yüksek seviyede futbol oynamalarına rağmen bazen kazanmayı başaramamak olduğunu savunarak, "Bazı maçlarda bizim de anlamadığımız nedenlerden dolayı küçük takımlara karşı çok puan kaybettik. Sivasspor maçında olsun, bir Kayseri Erciyesspor maçında olsun yenilen bir gol maçın kaderini değiştirdi. Şampiyon olacak bir takımın böyle maçları kaybetme lüksü yok. İnanıyorum ki, ikinci yarıda bu tarz puanları kaybetmeyeceğiz ve böylece iddialı bir konuma geleceğiz" ifadelerini kullandı.

"ŞANSSIZIM"

Bobo, kendisini çok şanssız bulduğunu vurgulayarak, "Tam form yakaladığımda sürekli sakatlık yaşadım. Bu yüzden istikrarı yakalayamadım. Ama ikinci yarıda her şey farklı olacak" dedi.

"TEK FORVETLİ OYUN İŞLERİ ZORLAŞTIRIYOR"

Genel olarak Avrupa liglerinde tek forvetli oyun tarzının yaygınlaştığını kabul eden Bobo, "Bu forvet oyuncularının işini zorlaştırdı. Yalnız olmak her durumda zor bir şey. Şöyle düşünün, siz tek başınıza hücum hattındasınız. Yanınızda bir defans oyuncusu var, onun yanında da bir defans oyuncusu var. İki tane de bek tehlike anında yetişmek üzere bekliyor. Bizim oynadığımız sisteme bakarsanız bir tane ileriye dönük orta saha, iki tane de ileriye dönük kanat oyuncumuz var. Onlar geldiğinde zenginleşiyoruz. Ama gelemediklerinde ve kimse yardım etmeyince çaresiz kalıyorsunuz. Eğer size orta sahadan destek gelmezse, 200 maç bile oynasanız gol atamazsınız. Yardımlaşma olmazsa tek başınıza hiçbir şey olmaz" diye konuştu.

"TÜRKİYE'Yİ HOLLANDA'YA TERCİH EDERİM"

Bobo, "Aynı parayı vermeleri halinde, Hollanda mı, Brezilya mı, Türkiye'ye de mi oynamayı istersin?" sorusuna, "Türkiye ve Beşiktaş. Bir kere çabuk alıştım, bu bir avantaj. İkincisi oyun tarzı çok cazip. Türkiye ve Beşiktaş gözüme her zaman daha güzel görünüyor. 20 yaş altı Dünya Kupası sırasında Hollanda'da bulundum. Orada birkaç maç izleme fırsatım olmuştu. Futbol olarak Türkiye ile benzerlikleri var. Ama Brezilya'ya daha yakın olan Türkiye. Mücadele gücü çok benziyor" yanıtını verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!