BM’nin ortaokullu delegeleri buluştu

Güncelleme Tarihi:

BM’nin ortaokullu delegeleri buluştu
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2017 11:32

BM’nin ortaokul modeli JMUN Konferansı’nın bu yılki ev sahibi, özel bir ortaokul oldu. Konferansta 2015’te BM’de kabul edilen 17 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi incelendi.

Haberin Devamı

Birleşmiş Milletler’in (BM) ortaokuldaki küçük bir modeli olan JMUN (Junior Model United Nations- Genç Model Birleşmiş Milletler) Konferansı’na bu yıl Özel Üsküdar SEV Ortaokulu ev sahipliği yaptı. Türkiye’nin dört bir yanından 369 delegenin katıldığı JMUN Konferansı’nda, dünya liderleri tarafından 2015 yılında BM Genel Kurulu’nda resmen kabul edilen 17 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi (SKH) detaylı olarak incelendi 

Türkiye’nin dört bir yanından ortaokul ve lise öğrencisi 369 genç delegenin katıldığı, “Sürdürülebilir Kalkınma” temalı IV. SevJMUN’17 Konferansı; merkezi Boğaziçi Üniversitesi’nde olan Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Çözümleri Ağı Gençlik Oluşumu Türkiye (UN SDSN Youth) desteğiyle gerçekleşti.

DAHA GÜZEL BİR DÜNYA İÇİN…

Haberin Devamı

Resmi dili İngilizce olan konferansta, 17 SKH ve ülkelere yansımaları detaylı olarak işlendi. Konferansın gündem maddeleri; silahsızlanma, yerel anlaşmazlıklar, sağlık ve politika komiteleri, insan hakları ve çevre komisyonları, güvenlik konseyi, ekonomik ve sosyal konsey, danışma komisyonu, özel komisyon ve milletlerarası adalet divanı tarafından sunuldu. Öğrenci delegeler, bu fikirleri okullarında yaymayı hedefliyor.

BAKMADAN GEÇME!