BMGK'da ilginç anlar: Rus temsilci koşarak çıktı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2017 22:24

BMGK'da ABD Temsilcisi Haley'in İdlib'deki saldırıyla ilgili Rusya'yı eleştirdi. Rus temsilcinin konuşmanın ardından koşarak salondan ayrıldığı görüldü. Haley, İdlib'teki katliamda ölen çocukların fotoğraflarını gösterdi, "Bu resimler karşısında gözlerimizi kapatamayız. Rusya'nın umrunda olması için daha kaç çocuğun ölmesi gerekiyor" dedi, barışın Esad, Rusya ve İran'ın umrunda olmadığını söyledi. Rus temsilci ise Batı'yı provokasyonla suçladı.

Haberin Devamı

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), İdlib'deki kimyasal saldırı üzerine toplandı. Toplantıyı ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley yönetti. Haley saldırıda hayatını kaybeden çocukların fotoğraflarını katılımcılara gösterdi. Haley, tüm konuşması boyunca Rusya ve Esad rejimini eleştirdi.

RUS TEMSİLCİ KOŞARAK SALONDAN AYRILDI

Haley'nin konuşmasını tamamlamasının ardından, Rusya'nın BM Daimi Temsilci Yardımcısı Vladimir Safronkov'un koşarak salonun dışına çıktığı görüldü. Rus temsilcinin geri döndükten sonra telefonlarına gelen mesajlara bakması dikkat çekti.

NELER KONUŞULDU?

ABD'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Nikki Haley, İdlib'teki katliama ilişkin "Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi eylemde bulunma konusunda yine başarısız olursa bizzat harekete geçmek zorunda kalabiliriz." dedi.

Haberin Devamı

BU RESİMLERE GÖZÜMÜZÜ KAPATAMAYIZ     

 BM Güvenlik Konseyi, Suriye'nin İdlib kentindeki katliamın ardından Fransa ve İngiltere'nin talebi üzerine konuyu görüşmek üzere toplandı.  Haley, Konsey'de İdlib'deki kimyasal saldırıda ölen çocukların resimlerini göstererek şunları söyledi:     

"Dün, ağızlarından köpükler çıkan,  çaresiz ailelerinin kollarında acı çeken çocukların resimleriyle uyandık. Vücutlarında kimyasal saldırının yaralarını taşıyan, bebek bezli cansız bedenler gördük. Bu resimler karşısında gözlerimizi kapayamayız, sorumluluktan kaçamayız...Rusya'nın umrunda olması için daha kaç cocuğun ölmesi gerekiyor."    

BMGKda ilginç anlar: Rus temsilci koşarak çıktı

YÜZ KARASI  

Suriye rejiminin İdlib'deki kimyasal saldırısını "yüz karası" olarak nitelendiren Haley, "Suriye rejimi için insanlık artık hiçbir şey ifade etmiyor." dedi.      
İdlib'de saldırıya maruz kalan sivilleri kurtarmaya çalışanların da saldırılarda  "korkunç bir şekilde öldüğüne" dikkati çeken Haley, kimyasal silahların kullanımını kınayamazsak daha geniş çaptaki çatışmaları nasıl engelleyeceğiz." ifadesini kullandı. Haley, "Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi eylemde bulunma konusunda yine başarısız olursa bizzat harekete geçmek zorunda kalabiliriz." dedi.      
Rusya'yı sürekli başkalarını suçlamakla eleştiren Haley, barışın Rusya, İran ve Esad'ın umrunda olmadığını söyledi.

Haberin Devamı

RUS TEMSİLCİ: PROVOKASYON     

Rusya'nın BM Daimi Temsilci Yardımcısı Vladimir Safronkov ise Batılı güçleri provokasyonla suçladı, kimyasal silah saldırısını muhalefetin gerçekleştirdiği iddiasını yineledi.

Raporların “yüzeysel ele alındığını” savunan Safronkov, paylaşılan fotoğraf ve görüntülerin gerçekliğini sorguladı.     

Güvenlik Konseyi üyelerini dün dağıtılan karar tasarısı üzerinden eleştiren Safronkov, “Bu Konseydeki bazı devletler çoktan Ortak Soruşturma Mekanizması’nın bulgularını manipüle etmeye başladı bile.” diye konuştu.      

BMGKda ilginç anlar: Rus temsilci koşarak çıktı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!