BM'den dünyaya 'Suriye' çağrısı!

Güncelleme Tarihi:

BMden dünyaya Suriye çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2017 12:48

Birleşmiş Milletler (BM), Suriyeli mültecilerin ve onları ağırlayan komşu ülkelerin giderek artan ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla 4.63 milyar dolarlık yardım fonu oluşturulması için uluslararası camiaya çağrıda bulundu.

Haberin Devamı

Birleşmiş Milletler çatısındaki kuruluşlar ve BM'ye bu projede ortaklık yapan 240'ü aşkın sivil toplum örgütü, 2017 ve 2018 yılları için hazırladıkları Bölgesel Mülteci ve Toparlanma Planı'nı (3RP) hayata geçirdi.

Söz konusu plan, 4.7 milyon Suriyeli mültecinin yanı sıra; onları Türkiye, Lübnan, Ürdün, Irak ve Mısır'da ağırlayan 4.4 milyon kişiye yardımda bulunulmasını öngörüyor.

"HER ZAMANKİNDEN DAHA FAZLA DESTEĞİMİZE İHTİYAÇ VAR"

Finlandiya'da düzenlenen "Suriyelilerin ve Bölgenin Desteklenmesi Konusundaki Helsinki Konferansı"nda konuşan BM Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi, "Suriyeli mülteciler ve ev sahibi toplumların her zamankinden daha fazla desteğimize ihtiyacı var" dedi.

Grandi, "Uluslararası toplum, onların yanında olduğunu göstermesi ve acilen gerekli olan yardımın sağlanması için açık bir mesaj vermeli" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'ndan (UNDP) yapılan açıklamada, Helsinki'de açıklanan planın, BM'nin Suriye'deki 13.5 milyon insanın bu yıl içindeki insani ihtiyaçlarının karşılanması için belirlediği 3.4 milyon dolarlık yardım fonunun dışında olduğu hatırlatıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!