BM'den 'Bahoz Erdal' açıklaması

Güncelleme Tarihi:

BMden Bahoz Erdal açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2016 11:36

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Steffan de Mistura, terör örgütü PKK’nın elebaşlarından "Bahoz Erdal" kod adlı Fehman Hüseyin'in öldürüldüğü iddiasıyla ilgili açıklamada bulundu.

Haberin Devamı

İtalya'nın başkenti Roma'da gazetecilerin Bahoz Erdal kod adlı teröristle ilgili sorusunu yanıtlayan BM Suriye Özel Temsilcisi De Mistura, "Bu konuda bilgim yok. İlk defa duyuyorum. Bunu bana haber verdiğiniz için teşekkür ederim. Böylece bu konuyu araştırmış olacağım" dedi.

ERDOĞAN: BİZE ULAŞAN BİLGİLER DE BU YÖNDE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Polonya’daki NATO zirvesinden dönerken, Anadolu Ajansı'nın öldürüldüğüne ilişkin haber geçtiği Bahoz Erdal ile ilgili "Bu yöndeki haberlerin teyidine yönelik çalışmalar halen devam ediyor" demişti.

Erdoğan, "PKK’nın elebaşlarından Bahoz Erdal’ın öldürüldüğü iddiası var. Size ulaşan daha fazla bir bilgi var mı?" sorusuna, "Bize ulaşan bilgiler de bu yönde. Suriye tarafında, 14 kişilik bir ekiple birlikteyken öldürüldüğü biçiminde bilgiler söz konusu. Bu yöndeki haberlerin teyidine yönelik çalışmalar halen devam ediyor" demişti.

Haberin Devamı

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş ise bugün yaptığı açıklamada, "Bahoz Erdal’ın öldürüldüğüne dair haber kanalları ve istihbarat kanallarından gelen bilgiler var ancak bu bilgiler henüz teyit edilmiş değildir. Biz resmi açıklamamızı bu bilgiler teyit edildikten sonra yapabiliriz. Bunlar teyide muhtaç bilgilerdir" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!