BMC'nin Sakarya'daki yatırım kararı

Güncelleme Tarihi:

BMCnin Sakaryadaki yatırım kararı
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2016 17:37

- Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Toçoğlu:- "BMC Sakarya'ya bereketiyle geliyor. Sektörde faaliyet gösteren diğer firmalar da Sakarya'da yatırım yapmak için adeta yarışa girecekler. Temennimiz bu olumlu tablonun şehrimizi yerli otomobil üretimi konusunda daha da öne çıkarmasıdır. Yerli otomobil üretimi konusundaki iddia ve hedefimiz aynı heyecanla sürmektedir"

Haberin Devamı

SAKARYA (AA) - Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, BMC Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ'nin Karasu ilçesinde yapacağı yatırımla ilgili olarak, sektörde faaliyet gösteren diğer firmalar da Sakarya'da yatırım yapmak için adeta yarışa gireceğini belirterek, "Temennimiz bu olumlu tablonun şehrimizi yerli otomobil üretimi konusunda daha da öne çıkarmasıdır. Yerli otomobil üretimi konusundaki iddia ve hedefimiz aynı heyecanla sürmektedir" dedi.

Toçoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, her zaman çevreci sanayi kuruluşlarıyla nitelikli istihdam ve katma değerli yatırımların kentle buluşmasından yana olduklarını belirtti. Kentin büyümesinin yatırım, nitelikli eğitim, kapasite kullanımı ve yeni iş imkanlarının oluşturulmasıyla mümkün olabileceğini ifade eden Toçoğlu, "BMC Sakarya'ya hayırlı olsun. BMC Fabrikası'nın İzmir'den Sakarya'ya taşınacak olması hepimizi mutlu etmiştir" açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

Sanayi araçları, otobüs, kamyon ve motor üretiminin Karasu'daki 222 dönümlük alanda kurulacak yeni fabrikada gerçekleştirileceğini aktaran Toçoğlu, sadece 1 milyar 300 milyon liralık dev yatırımın yanı sıra birbirinden önemli kuruluşların da kente taşınmış olacağını bildirdi. Toçoğlu, açıklamasında, şunları kaydetti:

"Dev yatırım ilk etapta 4 bin kişiye yeni istihdam olanağı sağlayacak. Yan sanayilerin de şehre gelecek olmasıyla bu rakamın 30 bine yaklaşacağını öngörmekteyiz. Tüm bunlar yeni yatırımların da devamlılığına işaret etmekte. İfade ettiğimiz gibi BMC Sakarya’ya bereketiyle geliyor. Sektörde faaliyet gösteren diğer firmalar da Sakarya'da yatırım yapmak için adeta yarışa girecekler. Temennimiz bu olumlu tablonun şehrimizi yerli otomobil üretimi konusunda daha da öne çıkarmasıdır. Yerli otomobil üretimi konusundaki iddia ve hedefimiz aynı heyecanla sürmektedir. Yerli otoda Sakarya'nın farkı ortadadır. Güzel gelişmelerin yakın olduğu inancını taşıyoruz."

Yeni yatırımla Sakarya'nın otomotiv sanayisinde Türkiye’nin en önemli merkezlerinden biri konumuna erişeceğini vurgulayan Toçoğlu, Sakarya'nın BMC ile milli üretim ve otomotiv şehri olarak anılacak olmasının kendilerini heyecanlandırdığını belirtti.

Haberin Devamı

Sakarya'nın tarımda olduğu gibi sanayi, turizm ve diğer başlıklarda da kendine özgü bir yer edinmesi gerektiğini savunan Toçoğlu, "Çevreci ve kontrollü sanayileşme tüm parametrelerde Sakarya'nın gelişmesine itici bir güç teşkil edecektir. Çevreci teknolojileri öne çıkaran sanayi kuruluşlarıyla Sakarya büyümeye devam edecek, Sakaryalı kazanacaktır. BMC'nin Sakarya'ya taşınacak olması bölgemizin de yıldızını parlatmaya devam edecektir. Bir kez daha hayırlı olmasını diliyorum" ifadesini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!