BM yardımları Kilis'e ulaştı

Güncelleme Tarihi:

BM yardımları Kilise ulaştı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2017 11:25

BM yardımları Kilis'e ulaştı

Haberin Devamı

 

Reşit ÇELEBİOĞLU/ KİLİS, (DHA)- BİRLEŞMİŞ Milletler (BM) tarafından Kilis’te, Suriyelilere dağıtılmak üzere gönderilen 10 bin 60 giyim malzemeleri için tören düzenlendi.

Kilis Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü bahçesindeki törene Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, Başkan Yardımcıları Cuma Özdemir, Ahmet Polat, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Türkiye Güneydoğu Ofis Başkanı Tracey Buckenmeyer ve diğer yetkililer katıldı.

Giyim eşyalarının teslim töreninde konuşan Belediye Başkanı Hasan Kara, Kilis Suriye’deki olaylardan etkilenen en çok mağdur olan illerden bir tanesi olduğunu belirterek, "İlimizde nüfusumuzdan fazla Suriyeli masarifimiz var. Biz bunlara göçmen veya sığınmacı demiyoruz. Misafir diyoruz. Kilis merkezde 93 bin 300 nüfusumuz olmasına rağmen 129 bin 900 civarında kayıtlı Suriyeli misafirimiz var. Yani bu yüzde 60 Suriyeli misafir, yüzde 40 ise yerli halk demektir. Biz buna rağmen şikayet etmiyoruz, problem yapmıyoruz. Biz bu insanlarla evimizi, sokağımızı, aşımızı işimizi her şeyimizi paylaşıyoruz. Fakat bu sıkıntının problemin beraber alışmasını gerektiğine inanıyoruz. BM heyetine teşekkür ediyorum. 3 tır malzeme ile geldiler. 10 bin 60 adet çeşitli malzeme var. Biz bunları ihtiyaç sahiplerine teker teker dağıtacağız. Bizim şuanda 200 kişilik ‘bayan timimiz’ var. Bu bayan timimiz evleri tek tek giriyor. İhtiyaç sahiplerini tespit ediyor. Daha sonra gelerek onların bedini, ayakkabı numaralarını ve beden ölçülerini alarak dağıtıyor. Bu dağıtım olayı ben iddia ediyorum. Türkiye’nin hiçbir yerinde böyle bir dağıtım ağı yok. Bire bir şahıslara ve ihtiyaç sahiplerine yardım olaştırıyoruz" dedi.

Güneydoğu Ofis Başkanı Tracey Buckenmeyer ise, Kilis’te bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Kilis Belediyesi ile güzel bir çalışmayla kendilerini yardımcı olmak için burada bulunuyoruz. Kilis’te yüksek sayıda Suriyeli bulunmaktadır. Çok güzel bir ev sahipliği ile Suriyeliler karşılanmaktadır. Mülteciler Yüksek Komiserliği ve Ankara’daki temsilciliğimiz adına Türkiye hükümetine ve sizlere yüksek sayıda mültecileri karşıladığınız ve ev sahipliği yaptığınız için teşekkür etmek istiyorum. Her zaman Kilis Belediyesine desteğimizi sürdüreceğiz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!