BM, Musul için alarm verdi

Güncelleme Tarihi:

BM, Musul için alarm verdi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2016 19:38

IRAK özel kuvvetleri, ülkenin ikinci büyük kenti olan Musul’u terör örgütü IŞİD’den geri almak için operasyonlarını devam ettirirken BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR), Musul’a yönelik nihai harekâtın başlaması halinde 1.2 milyon kadar kişinin etkilenebileceği, son dönemin en büyük insani dramının yaşanabileceği uyarısında bulundu.

Haberin Devamı

UNHCR, yılbaşından bu yana Irak’ta 200 bin kişinin yerinden yurdundan olduğuna işaret ederken, Musul operasyonunun ise etkisinin daha büyük olmasının beklendiğini kaybetti. UNHCR Irak temsilcisi Bruno Geddo, son yıllarda küresel anlamda görülenlerden çok daha büyük bir göç hareketinin yaşanmasının öngörüldüğünü söyledi.

KAYYARA’YA SALDIRI

Öte yandan Irak Özel Kuvvetleri, Musul’un 60 km güneyindeki Kayyara kent merkezinin IŞİD’den alınması için büyük bir saldırı başlattı. Irak Terörle Mücadele Bürosu’nun Sözcüsü Sabah el-Numan, operasyonun devam ettiğini ve hedefe yaklaşıldığını söyledi. Harekâta Amerikan uçakları da destek veriyor. Ayrıca kent içindeki silahlı direniş güçlerinin de Irak ordusuyla birlikte hareket ettiği kaydedildi. Irak ordusu, daha önce Kayyara askeri üssünü ele geçirmişti. Bağdat yönetimi, Kayyara’yı Musul saldırısı için bir merkez olarak kullanmayı amaçlıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!