Blackman tecavüz suçlamalarından aklandı

Güncelleme Tarihi:

Blackman tecavüz suçlamalarından aklandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2013 00:00

Londra’daki St. Paul Katedrali önünde gerçekleştirilen “Occupy London” eyleminin önde gelen isimlerinden olan ve ünlü bilgisayar korsanları topluluğu Anonymous’un liderlerinden olduğu iddia edilen Malcolm Blackman, protestolar sırasında kaldığı çadırda bir kadına iki kez tecavüz ettiği iddiasıyla çıkarıldığı mahkeme tarafından suçsuz bulundu.

Haberin Devamı

Blackman’in şikayette bulunan kadına bir kez sarhoş ve baygınken tecavüz ettiği, bir kez de boğazını kemeriyle sıkarak cinsel ilişkiye girmeye çalıştığı iddia edilmişti.

Jüri 11 saatlik bir tartışmanın ardından Blackman’in suçsuzluğuna karar verdi ancak sokaklarda sihirbazlık yaparak geçimini sağlayan Blackman, "Dava yüzünden kariyerim bitti" dedi.

Hukuk sisteminin kurbanı olduğunu söyleyen Blackman, "Biri cinsel bir suçla yargılandığında suçu kesinleşene kadar isimsiz kalmalı. Hayatım bir senedir askıdaydı. Uyumadım. Yemek yemedim. Ve şimdi suçsuz bulunmuş olsam da bazı insanlar daima aslında suçluydu sadece şansı yaver gitti diyecek" dedi.

Blackman bundan böyle tecavüz suçu ile yargılanan kişilerin isimlerinin suçları kesinleşene dek gizli tutulması için bir kampanya yürüteceğini açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!