BlackBerry ismi ölüyor, telefonlardan siliniyor

Güncelleme Tarihi:

BlackBerry ismi ölüyor, telefonlardan siliniyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2016 10:56

BlackBerry markası yolun sonuna geldi. Kötü giden satışların ardından telefon üretim bölümünü tamamen kapatma kararı alan Blackberry, böylece yıllarca savaştığı akıllı telefon pazarından çekilmiş oldu. Peki BlackBerry bundan sonra ne yapacak?

Haberin Devamı

BlackBerry Yönetim Kurulu Başkanı John Chen, “Artık ek mobil parçalar üretmeyeceğiz. Maalesef akıllı telefon dünyasından da çekiliyoruz. Elbette, piyasadaki telefonlarımız için teknik destek vermeyi sürdüreceğiz. Fakat artık öncelikle hedefimiz; uygulama geliştirme, güvenlik yazılımları programlama ve benzer uygulamalar ile kullanıcılarımıza hizmet vermek olacak.” ifadelerini kullandı.

Rivayetlere bakılırsa, Microsoft ile ortak projeler geliştirmeyi düşünen Kanadalı Şirketin, bu amacı da boşa çıktı.

Microsoft, Windows 10 Mobile işletim sistemini, daha önce sıkça paylaştığı OS’yi, köklü üretici ile paylaşmaya artık sıcak bakmıyor. Nasıl baksın ki sorusunu sormadan edemiyoruz. Kanadalı “eski dev” sadece 2016 yılının ilk yarısında 350 milyon dolara yakın zarar etti.

Firmadan yapılan açıklamalar sonrası, BlackBerry’nin Toronto Borsası’nda işlem gören hisseleri yüzde 5’in üzerinde değer kazandı. Piyasa uzmanları, şirketin açıkladığı yeni stratejinin BlackBerry’nin içinde bulunduğu mali sorunlara çözüm olabileceğini savunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!