BKA Başkanı Münch: Rus mafyası eve kadar girdi

Güncelleme Tarihi:

BKA Başkanı Münch: Rus mafyası eve kadar girdi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2016 14:07

Almanya Asayiş Şubesi (BKA) Başkanı Holger Münch, “Rus Avrasya mafyası organize suçlarda çok dinamik gelişiyor. Batı'da tam bir patlama yaşanıyor” uyarısında bulundu.

Haberin Devamı

BKA Başkanı Münch, Rus mafyasının organize suçlardan sayılmayan kitlesel ev ve işyeri soygunlarına bile el attığına dikkat çekti. Bunun ekonomiye zararının çok yüksek olduğunu vurgulayan BKA Başkanı, “Bir örnek bu zararın hacmini çok açık ele veriyor. İşyeri soyan bir Gürcü zanlı günde 500 Euro kazanıyor” dedi. Münch, Gürcü zanlıların bir yılda Almanya'daki işyeri hırsızlığıyla yarım milyar Euro zarar verdiğini söyledi. Bunun sadece bir grubun açtığı zarar olduğuna işaret eden Münch, toplam zararın milyarlarca Euro'yu tuttuğunu belirtti.

KANUNİ HIRSIZLAR

Hırsızlık mafyası grubundan birisinin adı ‘kanuni hırsızlar.’ Almanya'ya da yerleşen bu grup, Stalin dönemindeki kamplarda kuruldu. Rus, Abaza, Gürcü, Kafkas ve Türkmenlerden oluşuyor. Çok sıkı bir hiyerarşik yapılanması var. Hırsızlık ve soygunların yanında, kadın ticareti ve haraç işleriyle de uğraşıyorlar. BKA'nın tahminlerine göre bu grubun Almanya'da 20 ile 40 bin arasında üyesi var. Alman cezaevlerinde yatan mahkumların yüzde 8 ile 10'u Rusya'dan. Organize suç işleyen mafya elemanlarının büyük bir bölümü mülteci olarak geliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!