Bizleri seçim zamanı hatırlamayınız

ANKARA’mızın hele ki Ankara ve Türkiye’nin kalbi olan Çankaya’mızın bu kadar harap ve bitap olması beni çok üzüyor.

Haberin Devamı

Koskoca şehir sanki bir şantiyeye çevrilmiş durumda; ancak ortada ne bitmiş bir iş var, ne de çözülmüş sorun. Yaklaşık bir aydır Bülbülderesi ve Tunalı Hilmi Caddelerinde kanalizasyon çalışması var ve tozdan göz gözü görmez oldu. Kocatepe Camii’nin yanı kazılmış kaldırımlar kırılmış halde bekliyor. Sorumlusunun Çankaya Belediyesi olmadığını bilsem de çözüm üretmek sizlerin işi, en azından bunu biliyorum. Seyranbağları halkı olarak işimize gidip gelirken 15-20 yıldır yenilenmemiş ve kırılmış dökülmüş kaldırımlardan gitmek zorunda değiliz. Seyranbağları’nı Kızılay’a bağlayan bir hat tamamen araç ve yaya geçişi için elverişsiz durumda. Çökmüş yollar, rögar kapakları ve kırık dökük kaldırım sorununu üstyapı problemidir. Basit olan üstyapıyı çözemezsek altyapıyı nasıl hallederiz? Mahalle muhtarımız ilgilenmiyor ancak biz bu durumda Çankaya Belediye Başkanlığı’ndan çare bekliyoruz. Lütfen artık sesimizi duyun ve bizlere yardımcı olun. Halkı sadece seçim zamanı hatırlamayınız.
Demokrat ve çağdaş bir belediyeden olması gerektiği gibi hizmet bekliyoruz.
Nihal BÖKE

Haberin Devamı

Ödül Gökçek’in olsun

ANKARA yaşanmaz oldu.
Hoşdere Caddesi, her yıl kazılıyor.
Kaldırımlar iki senede bir önce anzedit, sonra beton taş!..
Eğer belediyecilik iki senede bir önce andezit sonra beton taş döşemekse, eğer belediyecilik insanları bezdirmekse Dünya Belediyecilik Ödülü Melih Gökçek’in olsun!
Hadi BENLİOĞLU


25 gündür yanıyor

AKDERE Peyami Sefa Mahahallesi 371. Sokak ile 372. Sokağın kesiştiği noktada bulunan sokak lambası, defalarca 186 ve 444 4 372 nolu telefonlara bildirilmesine rağmen tam 25 gündür 24 saat boyunca aralıksız yanıyor. EnerjiSa yetkililerine sormak istiyorum: “Şu içinde bulunduğumuz mübarek günlerde bu sokak lambasının gereksiz giderini, fakirin fukaranın faturasına yansıtmak ne kadar ahlaki oluyor?”
Hayrettin YILDIZ.

Arıtması varsa Ankara
Çayı niye koku yayıyor

ÇUBUK ilçesinden başlayıp Keçiören ilçesinden geçmekte olan Ankara çayının atık sulardan arındırıldığı, pis su karışımının önlendiği ve hatta içinde sandalla gezilebileceği söyleniyordu.
Ama maalesef bu doğru değil.
Çayın kötü kokusu çevresinde oturan ve yakınından geçen insanları müthiş rahatsız ediyor. Neden yetkililer bu çayın arıtılmasını ciddi anlamda yapmazlar? Şehrin merkezinden ve yerleşim alanların ortasından geçen bu çayın çevreye verdiği zararı kimse görmez mi? Yıllardan beri bu çayın temizleneceği söylenir ama gelin görün ki şu yazın sıcak günlerinde dayanılmaz koku yaymakta ve sanırım sağlığa da çok zarar vermektedir. Bu çaya pis su katılımları devam etmiyor ise bu kötü koku nasıl çıkabilir?
Lütfen yetkililer bu çayın temizlenmesi için ciddi ve sonuç getirici çalışmalarını yapsınlar ve şehrimize yakışmayan bu sorunu bir an önce gidersinler.

Yazarın Tüm Yazıları