‘Bizler terörün her türlüsüne karşıyız’

Güncelleme Tarihi:

‘Bizler terörün her türlüsüne karşıyız’
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2017 09:57

Avusturya’nın başkenti Viyana’daki İslam Merkezi Camisi önünde bir araya gelen 312 imam, teröre, ırkçılığa ve aşırıcılığa karşı birlik çağrısında bulundu.

Haberin Devamı

 

AVUSTURYA İslam Cemaati (İGGÖ) tarafından organize edilen ve ülke genelinde 312 imamın imza attığı ‘Terör, Aşırıcılık ve Şiddete Hayır’ başlıklı bildiri, Viyana İslam Merkezi Camisi önünde düzenlenen etkinlikte kamuoyuna açıklandı. Bildiride “Avusturya’nın imamları olarak bizler, tüm dünyadaki terörist ve aşırılıkçı şiddet eylemlerini ve bilhassa DEAŞ teröristlerinin İslam’a aykırı olan ve şiddetle kınanması gereken vahşetlerini ve saldırılarını kınıyoruz” ifadelerine yer verildi.
Yaşadığı ülkenin ve o ülkede bulunan tüm vatandaşların güvenliği ve barışı için çabalamanın her Müslüman’ın görevi olduğu belirtilen bildiride, “Terörün hiçbir din, etnik köken ve kültürle bağdaştırılamayacağının” altı çizildi.

Haberin Devamı

ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAYA HAZIRIZ

Bildiride, ayrıca ülkede yaşayan Müslümanlara yönelik toptancı ve ötekileştirici tutum eleştirilerek, “Aşırıcılıkla ve aynı zamanda her türlü ırkçılık, antisemitizm ve İslam düşmanlığıyla mücadele toplumsal bir görevdir ve bu toplumun bir parçası olan biz Avusturya’nın imamları bu görevin bilincinde üzerimize düşeni yapmaya hazırız” ifadesine yer verildi.

‘Bizler terörün her türlüsüne karşıyız’

CİDDİ BİR ÇOĞUNLUK İSLAM’I BİLMİYOR

Etkinlikte konuşan İGGÖ Başkanı İbrahim Olgun, Müslümanlar için kıymetli olan ramazan ayını terör ve İslam karşıtı saldırıların gölgesinde geçirdiklerinden dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Olgun, Avusturya İslam cemaati olarak her türlü terör ve şiddet eylemlerini kınadıklarını belirterek, “Üzülerek gözlemliyoruz ki içinde bulunduğumuz toplumun ciddi bir çoğunluğu İslam’ın gerçekte ne olduğunu bilmiyor. Tamamen barıştan yana ve terörle hiçbir ilişkisi olmayan bir din. Bütün öğretisini barışa seferber eden bir dinin terör, aşırıcılık ve radikal uzantıları olamaz” dedi.
İslam ve Müslümanların terörle anılmasından duyduğu rahatsızlığı dile getiren Olgun, “Başta İslam karşıtlığı olmak üzere terör ve şiddet içeren her türlü yaklaşıma açık ve kesin bir duruş sergilemek için burada toplandıklarını” belirtti. Olgun, bu yaz ayrıca farklı din mensuplarıyla birlikte bulundukları camiden bir sonraki kiliseye kadar insan zinciri oluşturarak teröre karşı birlik mesajı vereceklerini sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

‘Bizler terörün her türlüsüne karşıyız’

O MESAJI VERMEK İÇİN TOPLANDIK

İmamların oluşturduğu ‘Teröre Karşı Birlik İnisiyatifi’ sözcüsü Ramazan Demir, Avusturyalıların büyük çoğunluğunun sıradan Müslümanlarla terör ve aşırı söyleme sahip kişileri aynı kefeye koyma yanılgısı içerisinde olduğunu fark ettiklerini belirterek, “Burada İslam’ın ve onun mensupları olan biz Müslümanlar terörün her türlüsüne karşıyız mesajı vermek için toplandık” dedi. Demir, İslam dini bünyesindeki birçok farklı mezhebe mensup imamın da bu eyleme iştirak ettiğini vurguladı.
Bu eylemin ülkede artış gösteren İslam düşmanlığının azalmasına vesile olmasını temenni eden Demir, “Biz bu bildiriyle nasıl terör ve aşırıcılık karşısında net bir tutum sergiliyorsak, aynı şekilde siyasi otorite ve yetkililerden de İslamofobik saldırılar karşısında aynı duruşu göstermelerini bekliyoruz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!