Bizler doyumsuz insanlarız

Güncelleme Tarihi:

Bizler doyumsuz insanlarız
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2012 00:00

Üç yıllık suskunluğunu “Konu Senden Açılınca” albümüyle bozdu. “Şike” şarkısı internet üzerinden 15 günde yaklaşık 1 milyon kişiye ulaştı. Öte yandan dört yıldır birlikte olduğu aşkıyla evlilik hayalleri kurmaya başladı.

Haberin Devamı

 Özgün, kariyerden özel hayata dört dörtlük denebilecek hayatını Kelebek’e anlattı.    

Hayırlı olsun, sonunda yeni şarkılarınızla karşımızdasınız. 

- Evet, üç yılın sonunda yeni bir albüm geldi. Gerçi o arada iki de single yaptım. Single’dan sonra hemen albüm gelecekti ama işler planladığımız gibi gitmedi. Repertuvarda biraz zorlandık. Ben de aceleye getirmek istemedim. Sonunda şarkılar birikti ve yaklaşık 30 eser arasından 13 tanesini seçip “Konu Senden Açılınca”yı tamamladım. Bu, şimdiye kadar yapmış olduklarımın en iyisi!

Nedir bu albümü o kadar özel kılan şey?

- Dinlediğiniz zaman şunu anlayacaksınız; bütünlüğü olan bir albüm. Birbirini tamamlayan şarkıların bir araya gelmesini bekledim onca zaman.

Sonuçta tamamen içinize sindi mi?

- Daha fazla sinemezdi... Çok mutluyum. Dediğim gibi, diğer albümlerle kıyaslıyorum, hiç şüphesiz bu en iyisi...

KENDİ ALBÜMÜMÜ KENDİM YAPTIM

Peki kimlerle çalıştınız bu kez?

- Aslında çok küçük bir ekiple yaptık bu albümü. 11 şarkının altısı bana ait. Dördü Onur Koç, biri de Nezih Üçler imzalı.

Artık bütün şarkıcılar kendi albümlerini kendileri yapıyor, neden?

- Çünkü, kendinizi en iyi siz ifade edebiliyorsunuz. Birinin kendini müzikal anlamda bir başkasına anlatması çok zor. Siz başında bulunmazsanız, iş hiç ummadığınız yerlere gidiyor. Benim en büyük hatam buydu eskiden. Hep “Tamam, o bu işi bilir, ben karışmayayım” dedim, öyle dedikçe iş başka yerlere gitti. Sonunda kendi albümümü kendim yapmak zorunda kaldım. Fotoğraf çekimine kadar her detayıyla kendim ilgilendim.

Önceden her şeyle yapımcı ilgileniyordu, şimdi farklı bir döngü içerisine girildi. Bu sadece güvensizlikten mi kaynaklanıyor yoksa müzik sektöründeki krizin etkileri mi?

- Sektör bu hale geldi... Çünkü artık plak şirketleri eskisi kadar para kazanmıyor. Büyük paralar kazanmadıkları için de albümlere büyük paralar yatırılamıyor.

SANATÇILARA ULAŞMAK KOLAYLAŞTI, BÜYÜ BOZULDU

Eskiden herkes dört gözle sevdiği sanatçıların yeni albümlerini beklerdi, artık bu söz konusu değil. Ön plana çıkmak çok daha zor. Neden sizce?

- Eskiden 15 tane şarkıcı, iki tane televizyon kanalı vardı. Şimdi sayı çoğaldı, sanatçılara ulaşmak kolaylaştı. Sanki herkeste cep telefonum varmış gibi hissediyorum bazen. Twitter diye bir şey çıktı mesela, her detay oradan takip edilebiliyor.

Ve bu kadar kolay ulaşılmak da büyüyü bozdu diyorsunuz...

- Tabii ki, şimdi her şeyi anında izleyebiliyorsun. Youtube, Facebook ve Twitter’dan her şeyi paylaşıyor, anında izlenebiliyorsun. Böyle bolunca da kimin söylediğinden çok şarkı ön plana çıkıyor. Olması gereken de bu zaten, şikayetçi değilim. Artık herkes iyi şarkı kovalıyor.

Müzik sektörünün gidişatından memnun musunuz?

- Valla ben memnunum. Değişim süreci devam ediyor, iki sene kadar sonra her şey daha da güzel olacak. Her şeyi telefondan takip edeceksiniz. Şarkıları parayla telefona indirmeyi yasallaştırıyorlar.

HENÜZ HAK ETTİĞİM YERDE DEĞİLİM

Maxi single ve single furyası için ne diyorsunuz?

- Aslında çok gerekli bir şeydi, biz geç bile kaldık. 20 senedir yurt dışında olan bir şey bu. Bizlere vakit tanıyor.

Ne gibi?

- Şimdi bir albüm için üç sene uğraşıyorsun, o sürede hiçbir şey yapmazman geçmiş olsun! Herkes seni unutur.

Yedi senedir bu sektördesiniz, istediğiniz noktaya ulaştığınızı düşünüyor musunuz?

- Şu an da bulunduğum durumdan memnun muyum, evet memnunum. Ama istediğim ve hak ettiğim yerde miyim, değilim. Bunun için önümde daha uzun yıllar var. Bir gün öyle bir şey söyleyebilecek miyim, ondan da emin değilim. Bizler biraz doyumsuz insanlarız, kim “Ben istediğim yerdeyim” diyebilir ki. Bizimki çok tehlikeli iş.

“ŞİKE”NİN RADYOLARDA ÇALINMASIN İSTEMEDİLER

Yeni albümünüzdeki “Şike” çok dikkat çekti. Nasıl doğdu şu şarkı?

- Bu konu benim albüm hazırlığında olduğum dönem çok gündemdeydi. Ben de konuşulacak bir şarkıyla çıkayım dedim, “Aşkta şike de bir gönül suçudur” sözü üzerinde şarkı yazdım. İlgi çeker diye düşündüm ama şarkı çıktıktan sonra herkes üstüne alınmaya başladı.

Tepki aldınız mı?

- Ben tepki almadım ama radyoları aramışlar “Bu şarkıyı çalmayacaksınız” diye. Sorun yaratmışlar. Ama sonuçta düşündüğüm oldu, çok konuşuldu. 15 günde 1 milyona yakın kişiye ulaştı internette...

Haberin Devamı

BU İLİŞKİ HAYATIMI DÜZENE SOKTU

Parmağınızda bir yüzük görüyorum, hayırdır?

- Güzel yüzük değil mi (gülüyor)... Özel yüzük. Hayatımda dört senedir biri var.

Evlilik yakın mı?

- Bakalım, evlilik kısmet işi ama istiyorum. Bu ilişki hayatımı düzene soktu. Yalnızken daha dağınık ve başına buyruk oluyorsun çünkü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!