Bizim parka gidelim anne!

Oğlum şanslı bir çocuk. Çünkü etrafı bahçeyle çevrili bir evde yaşıyor. Çiçek ekiyor, hamak kurup ağaç gölgesinde keyif yapıyor. Toprakla, böceklerle ve karıncalarla sıkı bir dostluğu var.

Haberin Devamı

 Doğayla iç içe büyüsün, toprakla haşır neşir olsun, ağaç dallarına tırmanarak büyüsün istedik. Ağaçlara sarılarak poz verdiği onlarca foto/images/100/0x0/55eb1f54f018fbb8f8ac9eceğrafı var. Nezaketi, empatiyi, iyiliği, doğruluğu bir insana ancak ailesi kazandırabilir.

 

Bu konuda çiçekler, karıncalar, sevimli salyangozlar harika bir arkadaş ve bu fırsatı kaçırmayı istemeyen binlerce ebeveyn gibi, doğa sevgisini kazandırmak için canla başla çabalıyorum.

 


Akşam olunca  "Hadi bizim parka gidelim anne" diyor oğlum. Bizim park! Nasıl da sahiplenmiş, bizim park orası işte! Salıncakların, ağaçların, çiçeklerin olduğu; tekirin, sarmanın, çomarın uyuduğu, kuşların ağaçlara yuva yaptığı yer.

 

Bizim park!

 

Haberin Devamı

Biz kim miyiz? Biziz işte; insanlar, ağaçlar, hayvanlar, çiçekler, salıncaklar, oyuncaklar... Biziz.

 

Birgün oynarken yeni ekilmiş bir çiçeği koparmaya kalktı. Hemen yanına giderek; " çiçekleri koparma, sonra canları çok acır, çok üzülürler" dedim. "Ağlarlar mı" dedi. Yanıtım evet olunca " ama gözleri yok" dedi. "Onların çok üzüldüğünü hissedebilirsin, lütfen bir daha incitme" dedim. Ertesi gün parkta oyun oynarlarken, çiçekleri ezen çocukları uyardı. "Yapma! Çiçeklerin yaprakları acıyor!" Gözlerim doldu. Merhametin bulaşıcı olduğunu görmek ne güzel şey...

 

Bizim parka gidelim anne

 

Karıncayı incitmeden top oynamayı, çiçekleri koparmadan, ağacın dallarını incitmeden saklambaç oynamayı öğrettiyseniz korkmayın, /images/100/0x0/55eb1f54f018fbb8f8ac9ed2hayırlı evlat yetiştiriyorsunuz işte, daha ne olsun?


Hisset, farket, incitme...

 

 

Haberin Devamı


Betonların arasında kalmış bir avuç yeşilliğe sahip çıkmak bizim en büyük sorumluluğumuzdur artık. Biz kim miyiz? İnsanlar; anneler, babalar, teyzeler, amcalar, abiler, ablalar... Biziz işte,  çocuğuna iyi bir gelecek bırakmak için çabalayanlar...

 

Hadi, bu akşam da bizim parka gidelim. Yaşanacak dostluklar çocuklarımızı bekler.

 

 

 

https://twitter.com/AylinAnne
www.aylinanne.com



Yazarın son yazıları

#29 Mays 2013 Bu çocuk sizden mi?                Â
#25 Mays 2013 Anne senin pipin var mı?
#22 Mays 2013 Her çocuğun özel bir arkadaşı olmalı
#11 Mays 2013 Anneler Gününüz Kutlu Olsun
#8   Mays 2013 Çocuklar neden dayak yer?
#4   Mayıs 2013Çocukların ihtiyaç duyduğu 6 şey nedir?
#27 Mayıs 2013Çocuklarda özgüven gelişiminde ödül kullanılmalı mı?


YAZARIN TÜM YAZILARI İÇİN >>

 

Yazarın Tüm Yazıları