‘Bizim mahallenin çocukları’

BAŞBAKAN Erdoğan’ın 61. Bakanlar Kurulu’nda ilk kez ‘Milli Görüş’çü isimlerin ağırlığı görülüyor.

Haberin Devamı

Ve çoğu da MSP, RP ve FP’de politikaya başlamışlar. Kabinede tarikatçı ve cemaatçi isimlerin olmaması da dikkat çekiyor. AKP’li kaynağımız özellikle bu hususu vurguladı.
Anlattıklarından ve kendi bilgilerimizden yola çıkarak bakanların siyasette çıkış noktaları şöyle özetlenebilir:
Bülent Arınç, eski MSP Manisa İl Başkanlığı... Ali Babacan RP döneminde Melih Gökçek’in başdanışmanlığı... Beşir Atalay, Erbakan RP döneminde kendisine milletvekilliği adaylığı önerdi ancak öğretim üyesi olduğu kabul etmedi ama dışardan danışmanlık yaptı.
Sadullah Ergin, RP Hatay İl Başkanlığı.... Nihat Ergün, RP Kocaeli İl Başkan Vekilliği... Faruk Çelik, RP Bursa İl Başkanlığı, Yıldırım ilçesi belediye başkan adaylığı, FP Genel Başkan Yardımcılığı...  Erdoğan Bayraktar, RP Eminönü Belediye İlçe ve Büyükşehir Meclis üyeliği; Erdoğan’ın döneminde KİPTAŞ Genel Müdürlüğü... Ahmet Davutoğlu, Erbakan’a dışardan danışmanlık yaptı... Taner Yıldız, RP Kayseri örgütünden yetişme... Suat Kılıç, Avrupa eski Milli Görüş Teşkilatları Genel Başkanı Ali Yüksel’in damadı... Mehdi Eker, Erdoğan’ın döneminde İstanbul Büyükşehir Veteriner Müdürlüğü... Av. Hayati Yazıcı, MTTB çevresinden yetişme, FP İstanbul İl Başkan yardımcılığı... İdris Naim Şahin, Erdoğan’ın döneminde Büyükşehir’de personelden sorumlu Genel Sekreter Yardımcılığı... (İmam Hatip orta 1’den beri Ömer Dinçer gibi Erdoğan’ın sınıf arkadaşı) Prof. Veysel Eroğlu, Milli Gençlik Vakfı çevresinden; Erdoğan’ın döneminde İSKİ Genel Müdürlüğü, FP döneminde Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı... Prof. Recep Akdağ, Milli Görüş orijinli, babası MSP döneminde milletvekili adayı... Binali Yıldırım, Erdoğan’ın en yakın ekibinden, İDO Genel Müdürlüğü...  Ömer Dinçer, Erdoğan döneminde Büyükşehir’de üst seviyede kadrolaşmadan sorumlu danışmanı... Cevdet Yılmaz, öğrencilik yıllarında MTTB ortamına yakın bir isim...
Geçmişle ilgili herhangi bir bağlantısı olmayan ancak AKP kurulduktan sonra bu partiye katılanlar ise; Ertuğrul Günay, Fatma Şahin, Egemen Bağış, Zafer Çağlayan... Ancak Günay, Milli Görüş’ün kurduğu ‘Bosna Dayanışma Vakfı’ üyesi olduğu hatırlatılıyor.
Meclis Başkanı Cemil Çiçek, 12 Eylül öncesi MSP Yozgat İl Başkanlığı, eski ‘Milli Mücadeleci’lerden...
AKP’ye yakın bir siyasetçi ile konuşurken “Milli Görüş”çü olup daha sonra RP’den itibaren aktif siyasete başlayanlara biz “Bunlar bizim mahallenin çocuklarıdır, deriz...” dedi.
Bu kabinenin dikkati çeken bir tarafı da, kabinede cemaat-tarikat bağlantısı önde olan isimlerin yer almaması..

Haberin Devamı

Sınav sonuçları niye ‘gizlenir’

Haberin Devamı

MARMARA Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü bir olaya daha imza attı. Bu kez de Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi tezli yüksek lisans mülakatında öğrencilere alelacele sorular sorulup, mülakat birkaç dakika içinde tamamlandı. Sonuçlar ise bir hafta sonra internetten “gizli” bir şekilde açıklandı. Herkese bir kullanıcı numarası ve şifre verildi. Böylece sınava girenler bu şifre ile sisteme girip kazanıp kazanamadığını öğrendi. Hiçbir şekilde şeffaf olmayan ve kamuoyuna duyurulmayan bu “gizli” sistemde, sınava katılanların da kaç puan aldığı da açıklanmıyor. Sadece “başarılı” ya da “başarısız” deniyor. Dolayısı ile üniversiteye alınan kişilerin hangi kriterlere göre alındığını bilmiyoruz, puanlarımızı bilmiyoruz, hangi konuda (bilim sınavı, mülakat vs.) başarılı ya da başarısız olduğunu bilmiyoruz!  Üniversitemizin eski öğretim üyesi, yeni Milli Eğitim Bakanı Prof. Ömer Dinçer bu konudan haberdar olmalıdır. (Not: Adımın yazılmasını istemiyorum.)

Haberin Devamı

Bu sitemimi Bayraktar’a iletmem gerek

EDİNCİK’ten N.K. hiç kimsenin ‘bakarken görmediği’ bir konuyu gündeme getiriyor.
“Edincik, Kapıdağ Yarımadası’nın incisi bir yerleşim. Edincik Körfezi’ni gören TOKİ binalarından önce ay doğduğunda binlerce yıllık değişmeyen bir tabiat harikası olurdu. TOKİ evleri ardından orada oturanlara doğuyor artık ay! Bandırma Körfezi’nden Mardin’e kadar tüm şehirlerde ayni tip kazık gibi beton kuleler diken TOKİ’nin Başkanı Erdoğan Bayraktar, Şehircilik Bakanı olunca bunları yazmaktan kendimi alamadım. Ruhsuz ve çirkin binalar ülkenin en güzel yerlerine konduruluyor. 1. Etap ruhsuz evlerdi; şimdi 2. Etap izleyecek diye övünerek yazıyorlar. 1. Kısım yeşillik alanı tahrip etti Narlı’dan bakınca korkunç görünüyor, içler acısı! TOKİ seri üretimleri seri tabiat katli ve estetik cinayetleri gerçekleştiriyor maalesef.

Haberin Devamı

Hak arayan iki kadın

ANKARA’dan Neşegül Kaya, güvendiği bir marka olan Adil Işık’ın İzmir Caddesi’ndeki mağazasından bir elbise almış; ilk elle yıkama sonucunda rengi solmuş ve birbirine karışmış. Kaya’nın firmanın İstanbul merkezi ile yaşadıklarını ayrıca aktarmaya gerek yok. “Güvenliğimiz bir markadan alışverişte bile bu sonuçla karşılaşıyorsak biz nereden alışveriş yapalım?” sorusuna firma ne diyebilir? Tüketiciye saygı esas olmalı.
FATİH, Draman’dan Nalan Beken’de hafta başından beri kablolu internet yokmuş... Arandığında kimi şebeke çalışması var diyormuş; kimi de arıza kaydı alıyormuş. Beken “Abone yapmak için devamlı arayanlar hizmette yok maalesef” diyor. Çok haklı bir yakınma.

Haberin Devamı

Biliyor musunuz

PARİS’te yapılacak 2011 Dünya Bilgisayar+Klavye ve Stenografi şampiyonalarına katılacak 35 kişilik Milli Takımımızın Paris’e gittiğini; Türk takımının son 2009’da Pekin’deki 25 madalyadan 15’ini kazandığını...
BEYLİKDÜZÜ Belediyesi’nden, ‘Resmi sünnet düğünü’ (6.7.2011) yazısı üzerine yapılan açıklamada, “Belediye Başkanımız Yusuf Uzun’un katıldığı düğün, sünnet düğünü, cenaze ve açılış gibi olaylarla ilgili haberler de sitemizde yer almaktadır. Sitemizde bu haberlerin varlığı görülebilir” denildiğini (doğru ama bu kadar da abartı olmaz! Y.B.)... 2011 Avrupa Gençlik Olimpiyatı’nın (EYOF) 23 Temmuz’da Trabzon’da başlayacağını...
KDZ. Ereğli’nin 18. Sevgi Barış Festi-vali’nin bugün başlayarak üç gün süreceğini...
BANDIRMA’da, Ukrayna’dan Türkiye’ye gelen ‘Osama’ ve ‘Volgabolt’ isimli gemilerle getirilen ve TÜBİTAK tarafından GDO’lu olduğu anlaşılan mısırların ithalatçısının Bandırma’daki ‘Bu Piliç’ ve Balıkesir’deki ‘Kula Yağ’ firmalarına ait olduklarını...

MESAJ PANOSU

ORDU’nun, Ünye Adliye binasında bulunan icra dairesinin müdürün bulunduğu odadaki Şekerbank ve bazı özel ticari reklamlarının Hazine’ye herhangi bir gelir var mıdır? Yoksa bir başka durum mu mevcuttur? Konu hakkında Maliye Bakanlığı’na başvurdum, cevabını beklemekteyim.
Veysi SANİOĞLU

Yazarın Tüm Yazıları