'Bizim kültürümüzde kız ölmeli!'

Güncelleme Tarihi:

Bizim kültürümüzde kız ölmeli
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2015 13:06

Berlin'de geçtiğimiz Ocak ayında hunharca öldürülen Maria'nın iki katil zanlısının yargılanmasında sona gelindi. Yarın 10'uncu duruşması yapılacak. Haftaya cuma günü yapılacak son duruşmada da hakim iki sanık hakkında kararını verecek.

Haberin Devamı

Davanın dokuzuncu duruşmasında mahkeme Maria'nın üvey babası Baki C.'yi tanık olarak dinledi. Baki C., ifadesinde sanık Eren T.'nin babası ile aralarında geçen telefon konuşmalarını anlattı.

Bizim kültürümüzde kız ölmeli


KÜRTAJ İÇİN BİZE YARDIMCI OL

Maria'nın üvey babası ifadesinde kendisinin de başlangıçta çocuğun doğmasına karşı çıktığını belirterek, “Maria çok gençti. Bu nedenle başlarda ben de çocuğun aldırılmasından yanaydım. Ancak çok geç kalındığını öğrendim. Ayrıca Maria da hiç aldırmak istemedi” dedi.

Üvey baba, sanık Eren T.'nin babasının kendisini aradığını ve Maria'nın çocuğunun aldırması için yardım istediğini belirtti.

Üvey baba Baki C., sanık Eren T.'nin babasıyla aralarında geçen telefon konuşmasını şöyle aktardı:
“Bana telefonda 'sen bize yardım etmek zorundasın' dedi. Ben de kendisine 'o benim üvey kızım. Ayrıca 18 yaşından büyük. Ben yardım edemem' dedim. Bunun üzerine bana 'senin kızın hamile olsa sen ne yaparsın' diye sordu. Konuşmanın sonunda ise 'bizim kültürümüzde kızın öldürülmesi zorunlu' dedi.”

Bizim kültürümüzde kız ölmeli

Maria burada önce bıçaklandı. Ardından da üzerine benzin dökülerek diri diri yakıldı.

TÜRKİYE'DE EVLENMEYİ İSTİYORDU

Üvey baba, Maria'nın hayat dolu bir kız olduğunu ve Türkiye'yi de sevdiğini belirterek, “Bizim küçük prensesimizdi. Doğacak kızına Dilara ismini koyacaktı. Türkiye'de evlenmek istiyordu. Eren'i de çok seviyordu. Eren ona pahalı hediyeler alıyordu. Eşim Eren için 'çalışkan bir çocuk bu' derdi” dedi.

"EREN'İ GÖRMEK İSTEMİYORUM"

Maria'nın hamile kalmasıyla birlikte Eren'in de tavırlarının değiştiğini anlatan tanık, Eren'in genç kızı merdivenlerde yuvarlamakla tehdit ettiğini de mahkemede anlattı.
Tanık, “Bir keresinde Maira, Eren ile buluşması sırasında annesini arayıp ağlayarak 'anne gelip beni alın. Ben Eren'i görmek istemiyorum' dedi. Bunun üzerine ben hızla onların buluştuğu yere gidip Maria'yı eve getirdim” dedi.

Bizim kültürümüzde kız ölmeli


DİRİ DİRİ YAKIP ÖLDÜRDÜLER

Maria davasında yargılanan Eren T. ile Daniel M., 19 yaşındaki sekiz aylık hamile Maria'yı 22 Ocak 2015 günü evinden alıp Köllnischen Heide olarak bilinen ormanlık alana götürdü. Burada genç kadını biri tutup diğeri göğsünden ve karnının altından bıçakladı. Ardından yanlarında getirdikleri benzini genç kadının üzerine döküp, çakmakla karnındaki bebekle birlikte diri diri yaktı.

İki sanık da duruşmaların başladığı Ekim ayından beri suskunluğunu koruyor. İfade vermeyi ret eden sanıklarla ilgili kararın gelecek hafta yapılacak son duruşmada verilmesi bekleniyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!