Bizi ölüme çağırdılar

Güncelleme Tarihi:

Bizi ölüme çağırdılar
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2014 02:20

Arabalı vapurdan denize düşen araçta kızı Ece Su’yu kaybeden anne Ebru Güleren Yılmaz ve teyze Mine Dalkılıç dehşet anlarını anlattı. İsyanları ise aynıydı: “Bizi ölüme çağırdılar.”

Haberin Devamı

SİRKECİ’de arabalı vapurdan denize düşen otomobilde boğularak ölen Ece Su Yılmaz’ın (5) annesi Ebru Güleren Yılmaz ve teyzesi Mine Dalkılıç o anları anlattı. Anne Yılmaz, şunları söyledi: “Kuyruğun sonundaydık. Güvenlik, ‘Gemiye binemezseniz ilerleyin, almazsa ötekine binersiniz’ dedi. O sırada ‘Araba gönderin’ anonsu geldi. ‘Buyurun gidebilirsiniz’ dedi. Kapağın daha yarısındayken hareket etti gemi. Arka tekerlek boşa düşünce bir şey yapamadım. 3 saniyede oldu ne olduysa. Anne, anne diye bağırıyordu kızım.”

‘VİCDANLARINA KALMIŞ’

“Kaptanın serbest kalması vicdanlarına kalmış bir şey ama hepsi cezasını bulmalı. Bana ne deniyorsa onu yaptım.” Teyze Mine Dalkılıç ise yaşadıklarına “Bizi resmen ölüme çağırdılar” diye isyan etti.

Bizi ölüme çağırdılar


Savcı serbest bırakılmaya itiraz etti

KAPTAN Erkan Atalay İm ile usta gemici Özay Yaşar ve çımacı Levent Dönmez’in taksirle ölüme sebep olmak suçlamasıyla sevk edildikleri mahkemece serbest bırakılmasına savcı itiraz etti. Özay Yaşar ifadesinde kapakta durduğunu belirterek, “Aracın yarısı bindiği sırada gemi hareket etti. ‘İleri alın’ diye bağırdım ama araç geri geri denize düştü. Normalde geminin hareketi için neta denilen ‘yolcu ve araç alımı bitmiştir’ bildirimi ile kapağın kapatılması halinde kaptan tarafından panelde görülecek şekilde yeşil ışık yanar. Ben hiçbir şekilde neta bildiriminde bulunmadım. Ayrıca kaptan köşkünden yolcu alındığı ekrandan görülür. Araç düşünce denize atladım. Kıyıdan atılan simitleri bayanlara verdim. ‘Annem ve kızım denizde’ denmesi üzerine kurtarmaya katıldım” diye konuştu. Ayşegül USTA - Özge EĞRİKAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!