'Bizi öldürecek demişlerdi' ama...

Güncelleme Tarihi:

Bizi öldürecek demişlerdi ama...
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2016 22:21

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ndeki eczanenin personeli Enver Türkmen, birlikte çalıştığı 4 eczacıyı öldürdü. Türkmen’in, daha önce ölümle tehdit ettiği eczacıların “Can güvenliğimiz yok” diyerek suç duyurusunda bulunduğu, savcılığın ise takipsizlik verdiği belirlendi.

Haberin Devamı

ANKARA Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Hastanesi Fizik Tedavi Bölümü’ndeki eczanede personel olarak çalışan Enver Türkmen (43), yaklaşık 5 ay önce, 4 eczacı ile tartışma yaşadı. Bu süreçte eczacıların şikâyeti üzerine Türkmen hakkında 2 kez disiplin soruşturması açıldı.

‘CAN GÜVENLİĞİMİZ YOK’
Bir süre sonra eczacılar, Türkmen’in, “Eğer buradan gönderilirsem hepinizi öldürürüm” diyerek tehdit ettiği iddiasıyla önce polise ardından da cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundular. Cumhuriyet savcılığı, tehdit konusunda somut bir veri olmadığı gerekçesiyle Türkmen hakkında takipsizlik kararı verdi.

TOPLANTI SIRASINDA BASTI
Eczacılar Özler Kiriş (34), Gürsu Ulaşan (53), İlknur Yüce (50) ve Hikmet Türk (49) dün Türkmen hakkındaki soruşturmayla ilgili olarak kendi aralarında bir toplantı yaptı. Bu toplantıdan önceden haberi olan Tükmen de bulundurma ruhsatı olan silahını da yanına alarak hastaneye gitti. Eczacılar, toplantıda Türkmen’in başka birime gönderilmesi kararı aldı. Kararı öğrenen Türkmen, saat 10.40’ta eczacıların oturduğu karşılıklı 2 odayı silahla bastı. Türkmen, eczacıların üzerine kurşun yağdırdı. Eczacılardan Yüce, Ulaşan ve Kiriş olay yerinde yaşamını yitirdi; ağır yaralanan Türk yoğun bakıma alındı ancak kurtarılamadı. Türkmen’in, eczacıları vurduğu odada bulunan bir hastane personelini dışarı çıkardığı, ardından ateş etmeye başladığı öğrenildi. Saldırıda ölen Özler Kiriş’in ikinci kez baba olmaya hazırlandığı, eşinin 16 haftalık hamile olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

Bizi öldürecek demişlerdi ama...


SİLAHLA POLİSİ BEKLEDİ
Hastanenin özel güvenlik görevlileri, olayın meydana geldiği kata çıktığında Türkmen’in elinde silahıyla, vurduğu eczacıların başında beklediğini gördüler. Kimseyi yanına yaklaştırmayan Türkmen, polise teslim olacağını belirterek silahıyla cesetlerin başında oturarak bekledi. Enver Türkmen hastaneye gelen polislerce gözaltına alındı.

'EKMEĞİMLE OYNADILAR'
EMNİYETE getirilen Enver Türkmen,’in yapılan ilk sorgusunda, kendisine iftira atıldığını belirterek “Ekmeğimle oynadılar, beni başka yere sürdürmek istediler. Bugün (dün) de onun için toplantı yapıp karar almışlar. Bunu duyunca cinnet getirdim. Olayın bu noktaya gelmesini onlar istedi” dediği öğrenildi. Olayla ilgili valilik de soruşturma başlattı.

REKTÖR: SORUŞTURMA SÜRÜYORDU
ANKARA Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş hastaneye gelerek şu açıklamayı yaptı: “Herhangi siyasi ya da terör olayı söz konusu değildir. Hastane eczanemizde çalışanlar arasında, her yerde oluşabilecek bazı uyuşmazlıklar... Bu da bir soruşturma konusuydu, dekanlığımız bunun soruşturmasını yürütüyordu. Sanıyorum bir bunalım neticesinde, eczanemizin Enver Türkmen isimli çalışanının, eczacılarımıza ateşli silahla saldırısıyla gerçekleşti.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!