Bizi fi’ye alıyorlar sanmıştık

ÖNÜMÜZDEKİ Fiyapı ibaresi kalktı, stadımızın adına kavuştuk.

Haberin Devamı

Anlaşma imzalandığında inanmamış, bizi fi’ye alıyorlar sanmıştık; zaten söylemek zorunda olanlar dışında kimse kullanmadı. Misal, o günden bugüne maça giderken Asuman sorduğunda hiç ‘Fi-yapı İnönü’ye sevgilim’ demedi idim; kimse demedi demeyecek.

Sponsor kurumların siyo’ları (CEO) bu gerçeği görmeli; stat ve takım adları cıs yani. Madalyonun diğer tarafı ise karışık; anlaşmanın bitme sebebi, yönetimin edimlerini yerine getirmemesi imiş ve haber doğruysa Beşiktaş’ımızı yönetenler kulübü sponsora bile borçlandırmayı başarmış. O halde ne diyoruz; “bravo ve si yu’’

SARI KART

Eller yukarı! Abdullah Avcı örf ve adet kontrolünde

HİDİNK (Hiddink) gitmeden önce başarısızlığına kulp olarak duygusal bir toplum olmamızı göstermişti, biz de en saf duygularımızla ‘we are hidink (Hiddink) you demiş’ el sallamıştık ardından. Yerine kamunun toptan ve tulum oyuyla Avcı hocamız geldi, hoş geldi. Onbeş yılı aşkın şarkıcılık kariyerimde çıkmadığım kadar TV programına da çıktı, çıksın tabii; anlatacak çok şeyi var elbet. Lakin ettiği son lafı anlamakta zorlanıyor naçizane kendisinden konuyu açmasını rica ediyorum. ‘Milli takımın kapıları örf ve adetlerimize uygun her sporcuya açıktır’ ne demek hocam, rakibi aldatmaya, yere yatmaya, hakemden hak etmediği topu eliyle koluyla istemeye çok alışık olan Türk futbolcusu mu kastınız? Rakibini kırmızı karttan korumak için hakeme ‘pozisyon bilgisi’ veren Gönülden Gökhan, geçen yıl bir korner pozisyonunda benzerini yapan Rüştü kaptan’ların azınlıkta, hatta istisnai olduğunu biliyordur herhalde hocamız. Elini kaldıran ofsaytı bozandır; eller yukarı, Avcı örf ve adet kontrolünde!

Haberin Devamı

HAFTANIN HAREKETİ

Akmayan kiremiti kurcalamaycan

HAFTANIN hareketi; “Akmayan kiremiti kurcalamaycan’’  tam da söylendiği gibi yazdığım bu kıymetli veciz bizim Bozcaada’dan; bir adasözü anlayacağınız. Tayfur hocamız özgürlüğüne kavuştuğu an tüm Beşiktaşlılar gibi ‘Ne olur Karlos’umuzun (Carlos Carvalhal) hali?’ sorusunu ben de sordum kendime. Neyse ki, akmayan kiremit kurcalanmadı. Laf aramızda içi dışı şık adam Tayfur’a da sportif direktörlük pek yakıştı. Beşiktaşlı Karval’halinden (Carvalhal memnun, doğrusu soğuk ağlak ve sevimsiz Şuster’in (Schuster) ardından kış güneşi gibi ısıttı içimizi Karlos’un (Carlos)  halleri. Hele o atılan gollerden sonraki sprint koşuları yok mu, Ismail (İsmail) Köybaşı’na her yüz metrede kırk metre fark atar yeminle.

Ismail (İsmail) kardeş benden duymuş olma ama başkan alıyormuş Doka’yı. Kendine çekidüzen vermezsen ilk onbir rüya olur söyleyeyim; kederinden verirsin kendini rakıya, yanında da söylersin rokayı.

Haberin Devamı

HAFTANIN KIRILMA ANLARI

O teneke ruhu dava bitene kadar Kadıköy’de

Sadri Başkan’a kırıldım, kupa dediğimiz manası büyük şeyi teneke\leştirdiği için. Teneke çıkışı için. Aynı soruşturmada adı geçtiği halde ve masumiyet karinesini hiçe sayıp bekleyemediği için. O teneke de ruhu da dava bitene kadar Kadıköy’de sayın başkan, bekleyip görmeli, germemeli gerilmemeli ve futbol kadar sevilmeliyiz.

Fener’li yaşıtlarından sekiz yiyen bizim akademi takımına kırıldım. Ne yaptınız la? (Behzat Che vurgusuyla okusunlar)  Oynayamıyorsanız yol yakınken girin yetenek yarışmalarına, akademik kariyer böyle mi yapılır?

HAFTANIN TARAFTARI

Delikanlı taraftar aranıyor

BİR bakanın sevgisiz ve sert söylemiyle kalbi kırılan ve ötekileştirilen eşcinseller için ‘’hepimiz eşcinseliz’’ pankartı açabilecek delikanlı  taraftar var mı?

KIRMIZI KART

Haberin Devamı

Sıkat Karsın gerisi gitsin mi!

BURSASPOR’umuzu (futbola) yabancı transferlerinde kimin aldattığını çok merak ediyorum. Sıkat Karsın (Scott Carson) kalanı gitsin mi? Yeni yılda da eskisi gibi severim seni.

Yazarın Tüm Yazıları