'Bizi birbirimize miras koydular'

Güncelleme Tarihi:

Bizi birbirimize miras koydular
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2012 00:00

Uşak'ta, beyin ölümü gerçekleştikten sonra organları bağışlanan Tevfik Yılmaz ile kalbi nakledilen ve 2 ay yaşama tutunabilen Ayşegül Özge Uyar'ın aileleri, çocukları olmadan geçirdikleri ilk bayramda biraraya geldi, birbirlerine destek oldu.

Haberin Devamı

Uşak'ta intihar girişiminden sonra yoğun bakıma alınan ve beyin ölümü gerçekleştikten sonra ailesi tarafından organları bağışlanan Tevfik Yılmaz'ın (19) ailesi ile Yılmaz'ın kalbinin nakledildiği Ayşegül Özge Uyar'ın (25) ailesi, Ankara'da Ayşegül Özge Uyar'ın evinde buluştu.


İki gencin de yaşamını yitirmesinin ardından bağlarını hiç koparmayan Yılmaz ve Uyar aileleri, Ramazan Bayramı dolayısıyla biraraya geldi.
Tevfik Yılmaz'ın annesi Emine Yılmaz, ilk defa oğulları olmadan bayram geçirdiklerini, bunun çok zor olduğunu ifade ederek, “Mezarını ziyaret ettik. 'Sen kalk da ben yatayım oğlum, neden oğlum, neden oğlum?' dedim. O kadar zor” dedi.

 

"ANNE YANIMIZA GEL" DİYORLAR

 

Haberin Devamı

Tevfik'in organlarını bağışladıkları insanları “öbür çocuklarım” diye anlatan anne Yılmaz “Öbür çocuklarım arayıp 'anne yanımıza gel' diyorlar, ama hangi birine yetişelim, yetişemiyoruz. 'Bayramda kimin yanına gidiceğiz' oğlum derdim. 'Gidecek yer yok, kime gidelim' derdi. Öyle bir aile çokluğu verdi ki bana hangisine yetişelim. Güzelliği ayrı, acısı ayrı” diye konuştu.

 

"TURAN ÇOLAK İLE KARŞILAŞMAYA HAZIR DEĞİLİM"

 

Tevfik Yılmaz'ın yüzü ile Türkiye'nin 4. yüz nakli yapılan Turan Çolak ile telefonda görüştüğünü, yüz yüze de görüşmek istediğini anlatan anne Yılmaz, şu an için bu karşılaşmaya hazır olmadığını dile getirdi.
Nakillerin aileleri birleştirdiğini ifade eden anne Yılmaz, Ayşegül'ün annesi Sariye Uyar'a sabır diledi, “Acılarımız ortak, dertlerimiz ortak, bizi birbirimize miras koydu, gitti çocuklarımız. Bundan sonra birbirimize destek olacağız” dedi.

 

17 YL SONRA İKİNCİ ACI 

 

Ayşegül Özge Uyar'ın babası Mehmet Uyar, aileye organ bağışlarını yaptıkları için teşekkür ederek, hastanede doktorların 'Ayşegül'ü sapasağlam” teslim etmeye söz verdiklerini, ancak yaşanan olumsuzluklar nedeniyle bunun gerçekleşmediğin söyledi.

Haberin Devamı

Bu acıyı 17 yıl önce de yaşadıklarını ifade eden baba Uyar, “Bu acıyı ikinci kez yaşıyorum. 21 yaşındaki kızımı da kalpten kaybetmiştim. Onun acısı bitmeden güzeller güzeli Ayşegül'ü de kaybettik” dedi.

 

YAŞADIKLARINI YAZACAKTI

 

Ayşegül Özge Uyar'ın ağabeyi Mustafa Uyar da Ayşegül'ün büyük umutlarla ameliyata girdiğini, ancak naklin 26. gününde “hastane enfeksiyonu” nedeniyle hayatını kaybettiğini iddia etti.
“17 yıldır hep bir tarafımız eksikti. Şimdi ikinci bir tarafımız eksildi” diyen ağabeyi Uyar, Ayşegül'ün yaşadıklarını yazacağını, ancak bunun nasip olmadığını söyledi.

 

YILMAZ'IN ORGANLARI UMUT OLDU

 

Uşak'ta geçen mayıs ayında intihar girişiminde bulunduktan sonra tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen ve ailesi tarafından organları bağışlanan 19 yaşındaki Tevfik Yılmaz'ın kalp, karaciğer, korneası, böbrekleri ve yüzü hastalara nakledilmişti. Tevfik Yılmaz, yüzünün Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde 34 yaşındaki Turan Çolak'a nakledilmesiyle Türkiye'nin 4. yüz naklinin de gerçekleşmesini sağlamıştı. Yılmaz'ın kalbi ise Ankara'da Ayşegül Özge Uyar'a nakledilmişti.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!