Bizi ABD mi kanser etti

Güncelleme Tarihi:

Bizi ABD mi kanser etti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2011 00:00

Latin Amerika’nın solcu liderlerinin art arda kanser hastalığına yakalanması sonrası Amerikan aleyhtarlığıyla tanınan Venezuela’nın sosyalist Devlet Başkanı Hugo Chavez yine ilginç bir spekülasyon ortaya attı.

Chavez, son olarak önceki gün Arjantinli mevkidaşı Cristina Fernandez’e tiroit kanseri teşhisi konmasının ardından ABD’nin “Güney Amerika liderlerini kanser yapacak bir yol geliştirmiş olabileceğini” iddia etti. Leğen kemiğindeki tümörü aldırmak için haziranda Küba’da ameliyat edilen Chavez, dün askeri bir üste yaptığı konuşmada “Eğer kanseri tetikleyecek bir teknoloji geliştirdilerse ve bundan kimse haberdar değilse şaşırmam. Bilmiyorum. Sadece sesli düşünüyorum. Ama bu çok, çok, çok tuhaf. Bunu açıklamak, olasılık yasalarını kullansak da mantıken biraz zor” dedi.

Brezilya eski lideri Luiz Inacio ‘Lula’ da Silva’ya gırtlak, kadın halefi Dilma Rousseff ve Paraguay lideri Fernando Lugo’ya da lenf kanseri teşhisi konulmuştu. Bu liderlerin ortak yanı hepsinin sol görüşlü olması. Chavez Bolivya’nın kendisi gibi sosyalist ve kızılderili kökenli olan lideri Evo Morales’e de, “Şimdi Evo’ya mukayyet olmamız lazım. Kendine dikkat et Evo” diye seslendi.
/images/100/0x0/55eaea65f018fbb8f89edbe7

Chavez’in sözlerini suçlama olarak alan ABD ise iddiaları “korkunç ve menfur” şeklinde niteledi.

Castro uyarmış

Venezuela Devlet Başkanı Chavez kişisel dostu Küba’nın eski lideri Fidel Castro’nun kendisini bu konuda daha önce uyardığını kaydederek şöyle konuştu: “Fidel bana hep, ‘Chavez dikkatli ol. Bu insanlar teknoloji geliştirmiş. Sen çok dikkatsizsin. Yediğin şeylere, sana yemen için verilen şeylere dikkat et... küçük bir iğne, ne olduğunu bilmediğin bir şeyi sana enjekte edebilirler’ derdi.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!