Bize karşı terörü kullanıyorlar

Güncelleme Tarihi:

Bize karşı terörü kullanıyorlar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2016 00:30

Türkiye’nin sadece 3 ilçesinde devam eden terörle mücadele sürecinin tüm ülkedeymiş gibi gösterildiğini belirten Turizm Bakanı Mahir Ünal, “Terörü rekabet aracı olarak kullananları, döner vurur. Türkiye’ye karşı rekabet için terörü kullanıyorlar” dedi.

Haberin Devamı

ULUSLARARASI ilişkilerde turizmin bir yaptırım aracı olarak kullanılmaması gerektiğini ifade eden Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, terörün bir rekabet aracı olarak kullanıldığını söyledi. Türkiye’nin sadece 3 ilçesinde devam eden terörle mücadeleyi sanki tüm ülkede böyle bir görüntü varmış gibi sunduklarını söyleyen Mahir Ünal, “Terörü rekabet aracı haline getirenleri, döner vurur. Terör her ülkenin yaşadığı bir sorundur. Pazarda rekabet aracı oluşturmak için Türkiye’ye karşı terör bir rekabet aracı haline getirilirse bu ahlaki ve uluslararası açıdan kabul edilemez” dedi. 

İÇİNİZ RAHAT OLSUN

Türkiye olarak bir terör sorunu yaşadığımızı belirten Mahir Ünal, “Suriye kaynaklı bazı sorunlar yaşanıyor. Biz insanlık adası olarak bölgede 2.5 milyon insanı misafir ediyoruz. Biz öte yandan silaha ve şiddete başvuran bir terör örgütü ile de uğraşıyoruz. Biz 2.5 miyom mülteciyi de misafir eder, Antalya, Muğla gibi tatil yerlerinin güvenliğini sağlar, devlet desteğini de veririz. Sektör temsilcileri rahat olsun.”

Haberin Devamı

12 YILDA MUCİZE OLDU

EMITT Fuarı’nın açılışında konuşan Bakanı Ünal, tur operatörlerinin, seyahat acentaları için önemli çalışmalar yaparak devletin çözüm ortakları tarafında yer aldığının altını çizen Bakan Ünal, “dünyayı keşfetmek isteyen insanların önünü açıyorlar. Bize düşen temel sorumluluk, kolaylaştırıcı olmak. Birçok ülke, turizmle ilgili sorunlar yaşadı. Geçmişte İspanya bu sorunları yaşadı. Geçtiğimiz 12 yılda mucizevi gelişme gösterdik. 41 milyona ulaşan turist sayısı ile dünyada altıncı sıraya yükseldik” diye konuştu. Bu durumun sürdürülebilir olması gerektiğine dikkat çeken Bakan Ünal şunları söyledi: “Bunun için ürün çeşitliliğine ihtiyaç var. Uygarlık hazinemizin tanıtılması gerekiyor. Birçok tur operatörü ile kampanyalar yapıyoruz. Tabii bunları yaparken yaşadığımız krizler bize çok şey ifade ediyor. Geçmişte İspanya hem terörle uğraştı, hem turizmini korudu. Kendileri ile görüştüğümde ETA’nın bir eylem yaptığında sivil toplum, medya ve akademisyenlerin teöre karşı tek ses olduklarını söylediler.”

Haberin Devamı

Hedef 80 milyon turist

GEÇEN salı günü Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek başkanlığında bir araya geldiklerini ve sektörü yakından takip ettiklerini belirten Bakan Mahir Ünal, “Yalnız sektör değil tedarikçiler de bizim için önemli. Onlarla beraber 100 milyar dolarlık bir hacimden bahsediyoruz. İstanbul dünyanın en önemli destinasyonlarından biri olacak. Türkiye 80 milyon turist ağırlayan güçlü bir ülke olarak yoluna devam edecektir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!