Bize enerji lazım

Hiçbir maske ve hiçbir saç modeli, pozitif enerjinin görüntümüze kattığı ışıltıyla aşık atamaz.

Haberin Devamı

Ne var ki, enerjiyi elde tutmak özellikle ona en çok ihtiyacımız olduğu anlarda pek de kolay olmayabilir. Peki onu nerede ve nasıl bulacağız?

Vücudumuz enerjiyle dolup taştığında cildimiz parlıyor, gözlerimiz ışıldıyor ve genel olarak canlı bir görünüme bürünüyoruz. Enerjinin getirdiği doğal güzellikten nasibinizi almak için:

Enerji patlaması yaratın

Biberiye, adaçayı, portakal ve limon özü yağları, enerji verici ve canlandırıcı özelliklere sahiptir. Sabahları bedeninizi ve ruhunuzu canlandırmak için banyo suyunuza herhangi birinden birkaç damla ekleyebilirsiniz. Ya da giyinirken bir aromaterapi kabında kokulu mum veya tütsü yakabilirsiniz.

Çayınızın keyfini çıkarın

Bir fincan çay zihin açıklığına katkıda bulunur. Ancak gün içinde aşırıya kaçmamaya özen gösterin. Çayın ya da kahvenin fazlasının vücuda yararlı olduğunu gösteren bir bulgu henüz yok.

Sağlam bir kahvaltı edin

Kan şekeri seviyenizin hızla düşmesini önlemek için hem proteine hem karbonhidrata ihtiyacımız var. Kızarmış ekmeğin yanında yumurta ve portakal suyunu deneyin. Lif oranı yüksek besinler, vücudun bağırsak hareketlerini de düzenlemede etkili. Çünkü kabızlık enerjiden çok fazla şey çalabilir...

Süper atıştırmalıklar

Daha küçük öğünler yemek kan şekerini düzenleyerek enerji düzeyindeki aşırı iniş çıkışların önüne geçer. Glisemik indeksi düşük karbonhidratları tercih edin. Cipsleri ve çikolatayı yarından itibaren terk edin. Kendinizi daha uzun süre tok ve enerjik hissetmek istiyorsanız krep, fıstık ezmeli tam buğday ekmeği, yoğurtlu meyve salatası, muzlu ve fındıklı lif oranı yüksek bir kahvaltı gevreği, humuslu kraker, fıstık, elma ya da kiraz atıştırabilirsiniz.

Gün boyu su için

Su bedenimizdeki tüm hücreleri besliyor ve enerji depolarının dolu tutulmasını sağlıyor. Çinliler, suyu başa dikmek yerine yudumlayarak içmenin, bedenin su ihtiyacını sabit ve enerji verici bir şekilde karşılamanın anahtarı olduğuna inanıyor.

Öğle yemeğini açık havada yiyin

Doğal ışık eksikliği ve çoğu ofislerde kullanılan floresan ışığa uzun süre maruz kalınması, vücudun melatonin üretimini tetikleyebiliyor. Bu da kendimizi hem zihinsel hem de bedensel anlamda yorgun hissetmemize yol açıyor. Öğle tatilinde sütlü kahvenizi ya da çayınızı yudumlarken aynı anda güneş ışınlarının sıcaklığını hissetmek sizi zinde kılacaktır.

EDİTÖRDEN...

Bir koku ikonu

Haberin Devamı

Davidoff Cool Water, piyasaya ilk çıktığı günden beri koku dünyasında bir öncü... Sadece bir hit değil, erkek parfümleri dünyasında yeni jenerasyon kokulara yol açan bir parfüm. Hareket halindeki erkeğin yaşam stilini yansıtan Cool Water, tazeliğin, erkeksiliğin, en derin duyguların ve bağımsızlığın simgesi aynı zamanda. Artık bir klasik olduğu halde yeni jenerasyona da hitap eden okyanus kokulu bu parfümü denemek için çok uygun bir mevsim...

Güzelliğinize...

Haberin Devamı

Vücut, güzelliğini koruyabilmek için özel bakım ve özen ister. La Colline’in yeni Vital Body Serisi de işte tam bu amaca hizmet ediyor.
Etkili ve sofistike ürünlerden oluşan seri, vücudun tüm ihtiyaçlarına yönelik anti-aging bakımlar vadediyor.

Derin temizlik

Nestidante sabunları, içeriğinde kullanılan zeytin yağı, badem yağı, fındık yağları ile cildi besleyip nemlendirirken, çiçek ve bitki özü esansları da hoş aromalarıyla ruhunuza hitap ediyor. Duyguları uyandırarak cildi canlandıran Chick Animalier-Bronze’un reçine, zencefil çayı ve paçuli içerikli sabununu denemelisiniz.

Güzellik soruları

Güzel görünme arzusu kadınların doğasında var. Güzelliğe ait bazı ipuçları ise tecrübe gerektiriyor. Bunun için soru sormak, araştırmak, öğrenmek şart... ışte kadınların en çok merak ettikleri güzellik soruları ve yanıtları...

Haberin Devamı

SORU: Son dönemde bırakın egzersiz yapmayı sabahları yataktan çıkacak enerjiyi bile kendimde bulamıyorum. Ne yapmalıyım?
CEVAP: Vücudunuzun esnemesini sağlayacak hareketleri deneyebilirsiniz. Gergin ve sertleşmiş kaslar, enerji rezervlerini tüketebiliyor. Bu zorlanma da çoğu zaman yüzümüze yansıyor. Kaslarınızı yumuşatmak, eklemlerinizi rahatlatmak ve kanın vücudunuzda daha iyi dolaşmasını sağlamak için 5 ya da 10 dakikalık bir esneme egzersizi deneyebilirsiniz. Sonrasında bunun etkisi yüzünüze de yansıyacak, yanaklarınıza kan gelecektir. Ayrıca büyük kas gruplarınızı -ön ve arka bacaklar, basenler- esnetmek tüm vücuttaki kan akışını hızlandıracaktır.

SORU:
Solgun cildimi makyajla canlandırabilir miyim?
CEVAP: Cilt yüzeyindeki ölü deri hücrelerini temizlemek bile çoğu zaman cilde ışıltı katmak için yeterli. Işığı yansıtan fondötenler de cildin daha parlak ve sağlıklı görünmesini sağlar. Fondötenin ardından transparan, içeriğinde sedef partikülleri bulunan bir bronzlaştırıcı pudra kullanabilirsiniz. ısterseniz fondöten sürmeden önce elmacık kemiklerinizin üzerine allık ve dudaklarınıza da parlatıcı sürün.

SORU: Daha özgüvenli ve neşeli görünmek için ne yapmalıyım?
CEVAP: İçinizden gelmese de her zamankinden daha fazla gülümsemeye ne dersiniz? Gülümseyen yüzler her zaman daha çekicidir. ıçten bir gülümseme bakışları da aydınlatır. Ama küçük bir uyarı; yüzünüzdeki gülümsemenin sadece dudaklarınızı gererek yaptığınız bir “politikacı gülümsemesi” değil, gerçek ve içten olmasına dikkat edin.

Büyüleyici çekicilik

Haberin Devamı

Calvin Klein’ın baştan çıkaran kokusu “Euphoria” cazibe ve çekiciliğin harmanını sunuyor. Ünlü model Natalia Vodianova da, tanıtım yüzü olduğu parfümün gizemini ve çekiciliğini, etkileyici yorumuyla farklı bir boyuta taşıyor.

ılk kez 15 yaşında bir model ajansı tarafından keşfedilen Natalia Vodianova, bugüne dek dünyaca ünlü birçok moda dergisine kapak oldu, dünya devi markalar için çalıştı. Üç çocuk annesi olmasına karşın hâlâ inanılmaz bir vücuda sahip olan model mutlu bir evlilik yürütüyor ve tüm röportajlarında çalışmaya devam edeceğini üstüne basa basa belirtiyor. Son olarak Love dergisinin kapak çalışması için Türk fotoğrafçı Mert Alaş’a poz veren Vodianova, lüks markaların en çok kullandığı yüzlerden...

Haberin Devamı

HEM İÇERİDEN HEM DIŞARIDAN IŞILDAYIN

Masaj sırasında kullanılan yağların içindeki moleküller, cildin alt tabakalarına dek işliyor. Peki bu yağları nasıl kullanmalı? ışte basit ipuçları...

Bir kağıt mendile bir-iki damla damlatın ve koklayın.

Aromaterapi banyosuna zaman ayırın. Dört ya da en fazla altı damla yeterlidir ama yağın yayılmasını kolaylaştırmak için banyo suyunuza bir-iki damla süt ya da votka eklerseniz iyi olur. Dikkat! Yağları saf olarak cilt üzerinde kullanmak cildi tahriş edebilir.

Sıcak su dolu bir kaba birkaç damla yağ damlatın, başınıza örttüğünüz havlunun altında birkaç dakika buharı içinize çekin.

Altın tonunu fazla kaçırmış

Mehmet Ali Erbil’le kısa süren evliliğiyle tanıdığımız Sedef Altuntaş uzun zamandır ortalarda görünmüyordu.

Bir davette yeniden kendini hatırlattı.

Hemen söylemeliyim hatalı göz makyajı onu olduğundan çok daha yaşlı göstermiş.

Altın rengi yaz sezonunda revaçta olmasına karşın sanırım Sedef Hanım, bu rengi biraz cömert kullanmış.

Ayrıca kahverengi gölgeleri de yanlış uygulandığından ortaya hiç de hoş olmayan bir makyaj çıkmış. Tabii fazlaca aldığı kaşlarının da bu görüntüde payı büyük.

KATILIN, KAZANIN

“Euphoria’nın reklam kampanyası yüzü olan güzel anne Natalia Vodianova’nın kaç çocuğu vardır?” sorusunun cevabı ile birlikte www.tekinacar.com.tr adresine ad, soyad, adres vs. bırakan her 50. kişi Ck Euphoria 100 ml. Edt parfüm kazanacak. Bu uygulama web sitesinde 7-9 Mayıs tarihleri arasında aktif olacak. Hediyeler 12 adet ile sınırlı.

Geçen haftanın kazananları

İşte DKNY talihlileri

Abdulkadir Çoşkunçelebi, 

Berrin Boynueğri,  Cemil Ünlü, Esra Peker, Hüseyin Cengiz, Kadir Barak,  

Şaduman Özsalih, Taner Çifçi, Vildan Maden, 

Yıldız  Gönüllü

İşte Guerlain talihlileri

Ali Ergöz, Derya Acar, 
Dündar Gazi Yılmaz, 
Gülay Doğan,  Gülşen Aktaş, İlknur Balçık, 
Nafia Vural, Özge Uysaler, Pınar Yılmaz, 
Sibel Sönmez

Yazarın Tüm Yazıları