Bizans sikkesiyle Bizans oyunu

Güncelleme Tarihi:

Bizans sikkesiyle Bizans oyunu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2017 23:35

İstanbul’da yaşayan M.Ç.’yi geçen hafta asker arkadaşı M.C. arayarak bir akrabasının Tekirdağ’da kepçe operatörü olarak çalıştığını, arazide yaptığı bir kazıda 1250 adet altın Bizans sikkesi bulduğunu anlattı.

Haberin Devamı

M.C. sikkeleri ucuza satabileceklerini söyledi. M.Ç. arkadaşının yönlendirdiği 3 kişiyle Ümraniye’de buluştu. M.Ç. getirilen numune sikkeyi bir kuyumcuya götürdü. Sikke gerçekten de altındı ve Bizans dönemine aitti. Sikkelerin tamamı için istenen 40 bin TL’yi bulacağını söyleyen M.Ç. adamlarla geçen cumartesi için Silivri Otogarı’nda buluşmak için sözleşti.

M.Ç. Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderek olayı ihbar etti. M.Ç 3 kişi ile Silivri Otogarı’nda buluştuğunda polis operasyona başladı. A.Ç, Ş.Y ve M.K gözaltına alındı. M.Ç’ye verilen çantanın içinden de 341 adet altın renkli figürlü sahte sikke ele geçti. Şüphelilerin araçlarında ise sahte sikke yapımında kullandıkları 1 kilo 300 gram ortası delik pul metal bulundu. Adliyeye çıkarılan A.Ç savcılık sorgusunun ardından serbest kalırken, Ş.Y ve M.K adli kontrol kararıyla salıverildi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!